Ne znam da li se vama čini, ali mene ovaj deo oko Golupca jako podseća na neko primorje, rekao bih da će ovaj pejzaž na spustu prema Golupcu jako ličiti na brzu saobraćajnicu oko Kopra u Sloveniji gde se u jednom delu isto ovako spušta blizu mora, posle onog dugačkog tunela posle Portoroža.
Ambijent oko Golupca jednostavno jako podeća na more (po vedrom danu) i rekao bih da će ovo stvarno biti prelepa deonica, tj. tih nekoliko km oko Golupca.
Nego zanima me ima li ikakvih vesti o nastavku prema Donjem Milanovcu i Kladovu? Da li se zna da li će sledeća deonica zapravo ići sadašnjom Ðerdapskom magistralom do Donjeg Milanovca? Rekao bih da ima smisla graditi tako, obzirom da je Đerdapska magistrala nedavno obnovljena i verujem da bi lakše bilo dograditi još jednu traku i imati 2+2, nego praviti od nule na ovakvom terenu.
Verujem da bi u tom slučaju relativno lako modernizovali i tunele, tj. dogradili još jednu cev, i staru dizajnerski prilagodili novou, i dogradili dodatne vijadukte za novu traku.
Rekao bih da bi u tom slučaju relativno brzo mogli da dobijemo i nastavak do Donjeg Milanovca, obzirom da trasa već postoji, samo bi trebalo napraviti novu traku, probiti drugu cev u tunelima (koji su uglavnom kratki) i dograditi vijakdukte i mostove za još jednu traku