[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=497123#p497123:44kek15p je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Nov 30, 2017 1:33 am[/url]":44kek15p]I opet ja sebi potvrdih da se na BB u suštini estetika svodi na ''ja to tako volim'' i ''ja to tako smatram''. Jer evo, s jedne strane razumem ugao gledanja ovih koji bi da u centru grada vide jedan upečatljiv most po uzoru na Kralja Aleksandra... al s druge strane razumem ugao gledanja i ovih koji kažu da ovakvom postojećem mostu ništa ne fali, jer je i takav elegantan i lep.
I ajd' sad, ne računajući finansije i izvodljivost, nego samo posmatrajući estetski aspekat, nek neko uzme pa nek kaže, od dve strane, ko je više u pravu. Nek lupi čekićem o sto i presudi ''u pravu je ta i ta strana''. Nema šanse.
Al to i nije strašno. To je normalno. Od vajkada je tako. Nego problem nastaje kad neki ljudi počnu da tvrde da je njihovo viđenje jedino ispravno zato što... pa zato što je njihovo. Ili kad krene ono ''al ne, ne razumeš ti to, ja sam čitao knjige o tome, imam matematičku formulu i ispisanu definiciju šta znači kad je nešto 'skladno' ili 'prikladno'... nije bitno šta misli većina, nego šta piše u knjizi...'' E to je problem.