Šta je novo?

Brankov most

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493712#p493712:2og08vk2 je napisao(la):
astrodule » 18 Nov 2017 08:50 pm[/url]":2og08vk2]Pa ako je tako (a izgleda da jeste), što nisu svuda navarili veće grede?

Sve te grede su nove, pretpostavljam?
Sve su nove, a zašto nisu svuda odmah stavljali grede pune širine zaista ne znam. Ovako, klasifikovane po širini, sada ima četri različite vrsta bočnih nosećih greda. Pa, sem ovih najdužih, svi ostali bočni oslonci trotara će se sastojati iz nekoliko nastavaka. Ni meni nije jasno zašto su tako radili.

Ovom mostu fali fasada, ovako izgleda golo i nedovrseno , kao privremeno resenje, treba ga obloziti necim da to bude ujednaceno i da bude prijatno oku i da ima neku foru, ovako izgleda kao most u nekoj pripizdini kilometrima udaljen od prvog sela. mora da se ucini nesto na njegovoj atraktivnosti i estetici ovako sklepano bode oci

Da li je moguce da ce se propustiti prilika da se nesto malo uradi i po pitanju ulepsavanja same konstrukcije (tj. obicne gvozdjurije u odnosu na most kakav je tu nekada bio)? Pod tim prvenstveno mislim na oba profila mosta.

Ja bih se pre zapitao ,da li je moguće da se Pančevački most bukvalno raspada,a da niko ne što ne reaguje,nego što nema nikakav plan.

Malo me mrzi da sad kopam po forumu, pa ako moze za sve nas konacno objasnjenje vezano za rekonstrukciju Brankovog mosta?
Jasno mi je, rece Sinisa vise puta da se unutar mosta odvija najveca rekonstrukcija (mada mi ni to nije jasno kako uspevaju sa 4 trake u funkciji, al dobro ko im jos istinski veruje), ali hoce li biti jos jedna traka ka gradu i ako nekog ne mrzi da to na ortofoto snimku i nacrta? Unapred zahvalan

Ništa se ne menja funkcionalno na Brankovom mostu. Ostaće sve kao do sada, tj, kao do pre 4 godine.

vladanet":1rsso8ok je napisao(la):
Ja bih se pre zapitao ,da li je moguće da se Pančevački most bukvalno raspada,a da niko ne što ne reaguje,nego što nema nikakav plan.

Pančevački most spolja izgleda loše, ali konstrukcija je sasvim OK.

Mada bi bilo lepo videti šta rade unutar konstrukcije. Koliko se odavde može videti, sve se vari na spoljašnje površine. Da li se unutra samo uklanja rđa i stavlja nova zaštita, ili se dodaju i neka ojačanja?

Verovatno nešto rade i iznutra, ali verujem da se ta priča forsira da bi se opravdao manjak radnika i vidljivih radova na mostu spolja.

astrodule":1nqa935a je napisao(la):
Ništa se ne menja funkcionalno na Brankovom mostu. Ostaće sve kao do sada, tj, kao do pre 4 godine.

vladanet":1nqa935a je napisao(la):

Pančevački most spolja izgleda loše, ali konstrukcija je sasvim OK.
Pristupni betonski nadvožnjaci nisu u dobrom stanju,da su u dobrom stanju ne bi jedan onomad potonuo za pola metra,niti bi sa njih otpadao beton.Sve ograde su trule i razvaljene.Svi trotoari su polomljeni,odnosno njihova betonska ili metalna ležišta su ośtećena.Sama konstrukcija mosta ne može nikako biti u dobrom stanju, ako se 50% i više, te iste konstrukcije nikako ne održava ili ako se održava na svakih ,30godina.
Konstrukcija mosta može biti dobra ,samo ako se svake godine vrši inspekcija i ako se preventivna saniranja vrše redovno.
Kod nas nema preventivnog održavanja niti jednog jedinog mosta u Srbiji.Reaguje se samo kada se pojavi rupa od pola metra,kada nešto odpadne ili kada se slomije.
Kod nas je most isparavan, jer se nije srušio.
Brankov most da je preventivno održavan,zamena trotoara ne bi bila ni potrebna.Gazela da je preventivno održavana,popravka iste ne bi koštala kao još jedan most.
Stari želežnički most da je održavan kako treba ne bi se sada radile razne studije izvodljivosti,a svaka uključuje kapitalni remont.
Pogledajte samo most na adi,tamo je počela da raste trava od silnog održavanja,a šta će tek biti sa onim sajlama čiji su čelični nerđajući nosači počeli da rđjaju još u garantnom roku,pitaj boga.
Nerđajuči čelik su samo zamazali farbom a takva vrsta čelika se inače ne farba,nego se lepo neko omastio o falš čelik.

Koliko se ja secam u prvoj deceniji 21. veka vec su radjene rekonstrukcije i Brankovog mosta i Starog Savskog mosta a vec se raspadaju.... a verujem masno placene rekonstrukcije, pitam li se sta ce biti sa Gazelom da li je i ona sminkana ili su radovi bili mnogo ozbiljniji?

Kad je uradjena ozbiljna rekonstrukcija Brankovog mosta u prvoj deceniji XXI veka?

2003 radjeno je svasta nesto na branovom 2008 dozidano stepeniste par godina su sredjivali kamen na mostu tipa od 2008 do 2011 tako nesto
Zaricev je radje 2010 bjese tamo je samo problematican los asfalt lose ugradjen od bg puta

KartmenBG":27s1m8qi je napisao(la):
Koliko se ja secam u prvoj deceniji 21. veka vec su radjene rekonstrukcije i Brankovog mosta i Starog Savskog mosta a vec se raspadaju.... a verujem masno placene rekonstrukcije, pitam li se sta ce biti sa Gazelom da li je i ona sminkana ili su radovi bili mnogo ozbiljniji?
Na Brankovom mostu je tada rađena zaštita i restauracija kamenih stubova,metalnh spojeva na sredini mosta,koji inače istrule čim ih ofarbaju.
Iz linka dole kažu da su radili i pešačke staze i zamenu betonske podloge na istim.
Ovo je neistina, jer su možda radili samo trotoar suprotan od onog kojeg sada rade.
Druga neistina je da su rekli da je Brankov most najbolje održavani most,i ne znam kako Beograd put nije sramota za ovakvu izjavu.
Nigde ni pomena o preventivi ili sanaciji konstrukcije mosta.
Da su ga tako lepo održavali sada ne bi ugradili 400 tona gvožđa,sramota.
Da su radili inspekciju svake godine i sa njom i valjanu antikorozivnu zaštitu trotoara,ne bi se pojavila rupčaga na mostu,sramote jedne.
To što oni stalno farbaju onu metalnu grdobu na sredini mosta koja odvaja trake je njihova nesposobnist a ne održavanje mosta.Posle tog njihovog zaludnog rada kako na betonskim i metalnim razdelnim ostrvima,cveta rđa i malter opada kao jesenje uvelo lišće.
Sanaciju kamenih stubova su eto dobro uradili,ali je to sada sve zapušteno,daleko od očiju javnosti i bez neke realne namene, ali za to nisu oni krivi ,već grad koji nije u stanju da sačuva jedno pišljivo parčence obnovljene zelene površinice ispod mosta,a ne nešto složenije.
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beog ... ovog-mosta

E da ima mogucnosti da se ovo skloni pa lepo isprojektuje jedan lep most po uzoru na onaj, kralja Aleksandra, koji je nekad bio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496718#p496718:1rhe6kox je napisao(la):
Nebojsa » Уто Нов 28, 2017 10:35 pm[/url]":1rhe6kox]E da ima mogucnosti da se ovo skloni pa lepo isprojektuje jedan lep most po uzoru na onaj, kralja Aleksandra, koji je nekad bio.

To bi bio čist kič. Brankov most je lep samo treba voditi računa o investicionom održavanju.

Brankov most je ponavljam most za neku nedodjiju kroz koju prolazi autoput pa treba da se premosti a ne za Centar Beograda, dakle pothitno napraviti neku foru sa ovim mostom i uciniti ga autenticnim, a ne ovako kao privremeno resenje izgleda.

Imate raznih montaza i predloga samo treba prelistati temu

Vrh