JohnyBgood":35ubl9ka je napisao(la):
O Isuse! Da li si ti skoro bio na nekom slovenackom ili hrvatskom forumu? Pa oni bi kao vrhunski krunski dokaz da je dobro sto su se odvojili uzeli UPRAVO ovu tvoju izjavu uz tumacenje, "eto da nismo, nasim parama bi se gradile kule po Beogradu".
Врхунски крунски доказ њихове заслепљености национализмом је чињеница да су до гуше у дуговима, и да не знају како да врате толике паре. Део моје фамилије је живео у Хрватској деценијама(до `90) а од таквих људи можеш чути једину истину. А истина је таква да су забачена села по Хрватској још крајем седамдесетих добијали телефоне и канализацију, док сам ја у Гроцкој фиксни преко везе добијо 1995, са удаљеношћу од 18 км од центра Београда!!!
Знам за њихове сталне мантре да су све паре ишле у Београд, али је то навећа будалаштина, али ако их такве тврдње чине срећнима, ок.
No dobro, diskusije o raspadu SFRJ i pogotovo ona o kapitalizmu (kome jos uvek nije jasno da je on preovladao i zasto mislim da mu nema pomoci) me uopste ne zanimaju, samo sam odreagovao na po meni ocigledno netacan stav da postoji nekakva korelacija izmedju visine zgrada i "Juge".
Капитализам је лош систем, а ако после друге кризе заредом то ниси скапирао, ја ти не могу помоћи. Шта је Америка радила да спречи тотални колапс? Помагала приватним предузећима државним новцем...чек, чек, чек....то ми је мало познато......да није то можда једна везија национализације? То му дође елемент комунизма, зар не? Јер у капитализму држава нема права да се меша у приватне токове новца.
На који начин си ти успео прочиташ да сам ја направио корелацију између Југе и високих зграда? Ја сам направио корелацију између успешне привреде и високих зграда, а како смо успешну привреду имали само за време Југе, наравно да сам је поменуо.
Za razliku od toga, kad pogledam svet oko sebe, korelacija kapitalizam-visoke zgrade POSTOJI. Nju Jork, Hong-Kong, Cikago, Frankfurt, Tajpei... cak i imamo "eskperiment u zivo", sta se desilo sa kineskim gradovima ili recimo Moskvom od kada su napustili socijalizam? Empirijske cinjenice.
Емпиријска чињеница је да је Кина комунистичка земља и да има високе зграде, што значи да корелација капитализам=високе зграде не стоји.
Политичко уређење нема никакве везе са високим зградама, већ индустрија, здрава привреда.
Пекинг, Шангај...су отишли у висину када је привреда доживела бум, а не када је дошао капитализам, јер западни капитализам у Кини не постоји. Кинески комунизам, са примесама капитализма и социјализма, тј. мешавина је и била заступљена у Југи седамдесетих, које се сматрају златним периодом. Савршен политички систем не постоји, али је овакав доста близу.