razgradjevinar":29xbo3dg je napisao(la):
@ gago
kad kazem humanije ja ne govorim o spratnosti vec o okruzenju. teorija da su petospratnice kul a npr petnaestospratnice nisu po meni nema nikakvog smisla. ja razumem da neko voli da zivi u prizemlju ili na nekim nizim spratovima ali shvatite da postoje ljudi kao ja koji bi npr uvek izabrali 15. sprat pre treceg. Nisam rekao da nije humano ziveti u 60. bloku vec da je blok 29. humaniji. kad izadjes iz te fenomenalne petospratnice u 60. bloku okruzen si svinjcima na bezaniji, tramvajskim depoom i blokovima zaraslim u korov a do reke i prve vece uradjene zelene povrsine imas skoro 2km pa sam pomislio da, kad vec govorimo o izgradnji nekih novih parkova na nbg-u, ljudi u tom delu gradu imaju vecu potrebu za parkom nego oni koji su od parka usce udaljeni 200-300 metara.
naravno mozemo ici i drugom logikom pa novac i vredno gradjevinsko zemljiste potrositi na uboge stanare blokova oko arene koji mukice svoj kvadrat cene i prodaju po skoro duploj ceni od onih iz blokova oko imt-a.
@ Разграђевинар
Нисам ни ја мислио толико на спратност објеката, али и то има утицаја на хуманије живљење. Наравно слажем се са тобом да неко воли куће или да живи приземније, односно нижим спратовима, као ја рецимо, а неко опет воли да живи на вишим спратовима, као ти рецимо. Ето рецимо наша породична пријатељица има стан у 63. блоку (код Максија) на 17. спрату и жели да га прода, али никако ! Нико не жели тако високо !
По чему је блок 29 хуманији од блока 60 ? Због окружења ? Тешко, блок 29 је окружен са два веома бучна булевара (Авноја, а поготово Арсенија Чарнојевића-аутопут), шта мислиш како је тек људима чији станови гледају према ауто путу ? Тај блок нема чак ни неке зелене површине, ако не рачунаш оно мало парче зеленила код вртића Чигра.
Блок 60 нема у окружењу никакав трамвајски депо, а ни свињци нису баш близу, а корова имаш свуда по Новом Београду, а и Сава је ближа блоку 60 него блоку 29
. А овај 60-ти блок има барем више зелених површина за шетње него 29-ти.
Наравно да се слажем са тобом, и са осталима, око паркова, потребни су и те како да их Нови Београд има, поред Ушћа, а да ли ће ИМТ и ФОБ постати бар део неког будућег парка, као што сам рекао у мом посту од јуче, то опет зависи од власника.