Ne gube ništa. Dobili su novu lokacijuПитање је само колико ГСП губи у овој причи?
I BIP i blok 66 treba da budu no limit u pogledu visine. I tamo i ovde bi savršeno čučbuo klaster sa zgradama između 200 i 300 m visine, pa možda i svih 400. Rekao bih da je blok 66 idealan za repliku Moskva City-a na primer, sa manjim broje zgrada razume se, jer Moskva City na većem području, ali da bude taj neki gas, poput Moskva City-a. I ako bi se takav urbanizam produžio i na lokaciju/blok između Westa i bloka 66 (gde je Nis pumpa, Sinergija i skladišta iza, to bi savršeno zaokružilo blok 65 i sve nove projekte koji se grade tu u okolini, sa sve Greenline-om jer bi praktično imali još jedan novi grad unutar Novog Beograda sa jasnom distancom od starih blokova, ali i savršenom tranziciom i 21. vek. Meni je ta sinergija klasičnij stambenjaka iz 70tih i i ultra modernih fensi zgrada nešto najbolje što Novi Beograd ima. Baš ima neki šmek toI za lokaciju BIPa je bilo pocetno saopstenje o 32m. visine pa su ubrzo zatim saopstili da razmatraju opciju povecanja visine. Ovo je kao i bivsi buvljak i west 65 na istoj trasi i odlicna lokacija za visoke kule.
А трошкови пресељења? Ко то плаћа? Само трамвајски депо има десетине километара шина и жица.Ne gube ništa. Dobili su novu lokaciju
Grad verovatnoА трошкови пресељења? Ко то плаћа?
Da ti odma kažem grad će biti u zestokom minusuИ колико ће град коштати пресељење са све уређењем земљишта, новим шинана, новим скретницама, новим жицама, новим стубовима, новом трафо станицом, новом халом, новом радионицом, новом перионицом и пратећим садржајима?
А колико ће се зарадити од продаје блока?
Ovde ima info u vezi sadržaja u bloku 66.jedva čekam da vidim kakav je plan za ovaj blok u smislu sadržaja . .
Ako uzmeš u obzir sve od budućeg Greenline-a preko trenutnih projekata u bloku 65, ovog bloka 66, pa čak i ovu ledinu iza Sakure/Lastavica koja će jednog dana isto dobiti neki sadržaj (ja navijam za uređene sportsko-rekreativne sadržaje) i planiran Cepterov projekat na Savi, rekao bih da će ovao deo grada sa svim tim stvarima biti ubedljivo najbolje mesto za život u Beogradu. I da će benefit toga imati ne samo ljudi u novim/novijim zgradama, već i starosedeoci u starim blokovima u okolini imajući u vidu da su ti delovi grada pre 10-15 g, a da ne pričam pre 20g bilo bukvalno geto style priča, a sada su u najjačem delu Novog Beograda. A zamisli tek, ako sve bude išlo kako treba i bude mogućnosti da se i te stare zgrade i naselja renoviraju kompletno (nove fasade, nova dvorišta, potpuno redizajnirano i sređeno parterno uređenje, uz nametnutu obavezu da se zgrade i dvorišta zgrade održavaju na isti način kao i kod novogradnje) mislim da će sve to izgledati kao da smo se teleportovali u 22. Vekbio bih dosta zainteresovan za pazariti nekretninu ovde.
Samo da dodam da je blok 66 relativno blizu Save, pa i Ade kada se bude završio pešačko-biciklistički most. A podvožnjak pored bloka se već radi.. . rekao bih da će ovaj deo grada sa svim tim stvarima biti ubedljivo najbolje mesto za život u Beogradu. .
Da ima tražnje, gradile bi se poslovne kule... ali nema jbg...Само да буду пословне куле а не стамбењаци.
Neka budu stambene kule, 30+ spratova, ja ĉu biti zadovoljan. Taman i Belvil da padne u drugi plan gabaritno, jer bi 10-ak zgrada u okolini sa 30+ spratova učinile Belvil bukvalno neprimetnim naseljemDa ima tražnje, gradile bi se poslovne kule... ali nema jbg...
A kod stanova je obrnuto.
Da ima tražnje, gradile bi se poslovne kule... ali nema jbg...
ovako nešto poput Dubai Creek Harbour mislim da bi leglo samo tako.Nisam ja toliko protiv ni stambene kule, protiv sam klastera stambenih kula iste visine
Nisam ja toliko protiv ni stambene kule, protiv sam klastera stambenih kula iste visine koje izgledaju ko kineski ŠingĐingPing... e to je odvratno.
Kao na primer ona strašila u BnV.
Ako osmisle naselje različite spratnosti sa dosta sadržaja između ok je... ionako je stambeno naselje stalno živo, ima ljudi, cirkuliše se tamo ovamo, ima šta da se vidi, posebno ako ima i komercijalnih sadržaja uklopljenih u jedan takav kompleks. Ako lepo iskombinuju poslovni i stambeni prostor, tek je to pun pogodak.
Klaster isključivo poslovnih zgrada je strašilo koje lepo izgleda noću i izdaleka, ali ako dođeš tu posle 17:00 nema nikoga... mrtvo more.
Ni to nam baš ne treba.
Pogledajte prilog 229050
evo... Moskva...
rekao bi čovek, sjajno, moćno, moderno, u tri lepe.... i jeste realno, sve to.
Ali, sve je to mrtvo more kad prođe radno vreme. Da ne govorim o problemima kada masa ljudi treba da dođe i ode sa ovog mesta.
Brate, idi u Dubai i veruj mi.... nećeš ga nikada prizivati u Beogradu.
Veruj starijem bratu!
Arapski turbo-kič i urbanizam iz vrtića.