sizif":28oh079x je napisao(la):
@ Џони
Мислим да је најбоље да на предстојећим изборима гласамо за тебе. Ти имаш комплетан и заокружен програм: радити све апсолутно супротно од онога што се данас ради. Судећи по твојим постовима, ниједан потез актуелне градске власти не заслужује прелазну оцену. Или заиста знаш много више од Ђиласа и компаније (а онда је грехота да не искористимо твој потенцијал), или си у оној немалој групи школованих, али јалових критизера у којима не оскудевамо.
ЈБТ, толико мрачиш да, чак када се у принципу слажем с неким твојим ставовима, морам добро да размислим да ли су последица трезвеног размишљања, или неутаживе потребе да пљујеш баш по свима и свему.
JBT, zavisi sta trazis. Ako trazis neku srodnu dusu sa kojom ces se u (skoro) svemu slagati, verovatno je bolje sto pre se razocarati jer to verovatno neces naci ni do 80te godine. Zivimo u doba kad i brakovi imaju samo 50-50 sansu za trajni uspeh :/ . Mene ovde zanimaju odgovori na pitanja i ocene projekata i apsolutno mi nije bitno da li postoji neki Pera ili Zika koji uvek nastupa sa pozicija slicnim mojima. OK, to moze biti simpaticno ali nije poenta diskusije. Za diskusiju su mnogo zdravija suceljavanja suprotnih ili bar prisustvo razlicitih pogleda (naravno argumentovanih i logicki suvislih), bez njih nema ni napretka ni ucenja. A za napredak na kraju nije ni bitno KO je sta i u kom trenutku rekao.
Sto se tice "pljuvanja po svemu" to je jednostavno zestoka i neprimerena ekstrapolacija. Gde sam ja to pljuvao po mostu na Adi (sto JESTE potez aktuelne gradske vlasti, mozda sam popljuvao neki aljkavo zavrnuti sraf ali je ogromna vecina mojih postova negde izmedju blago pozitivnog i svrsavanja), zgradi u Novopazarskoj, branio sam i onu modernu u Krunskoj, dopada mi se projekat poste u Zemunu (to je valjda aktuelna drzavna vlast, ali JG, valjda je to ista politicka opcija, tako da nisam protiv njih
a priori), itd. itd?
Znaci, ni imputacija nekakvog "politickog programa" kontra "svega sto ova vlast radi" ne pije vodu. Da li ti mozda smeta sto im nedovoljno aplaudiram? Nisam ja kriv sto nam je vlast uzasno korumpirana i sto skoro SVE funkcionise po principu (1) predji cenzus, (2) udeni se u neku koaliciju bilo u opstini, gradu, ili republici, i (3) dobij neki resor/ministarstvo/projekat/agenciju/javno preduzece za izmuzavanje. A sa zemljom sta bude. Ja bih prvi bio najsrecniji da stvari tako ne funkcionisu ali da se pravim da je sve OK i aplaudiram nekome ko me pravi budalom mi ne pada na pamet.
Da parafraziram one kokoske sa "Pescanika" (koje ne gotivim ali su po mnogim pitanjima zestoko u pravu) "Ako ti je dobro, onda nista". Samo se nadam da kriticnoj masi nas nije dobro jer je to prvi preduslov da nam jednog dana bude bolje.
PS Jedna velika nesrecna prepreka na putu da nam bude bolje je i to da cesto nismo u stanju da prihvatimo neki stav samo zato sto je sa njim izasao neko ko nas "nervira". U ovoj zemlji bi bilo PUNO bolje kad bi recimo jedan LDP i jedan SRS mogli da progutaju svoju medjusobnu antipatiju i porade na pitanjima od zajednickog interesa. Recimo kako to da podivljali ortoped gradi mol od 75 hiljada kvadratnih metara protiv svakog urbanistickog plana i jos omogucuje da se bivsa drustvena imovina pretvara u privatnu bez ikakve nadoknade? Da smo vise racionalni a manje ostrasceni bilo bi puno manje stvari za pljuvanje.
PPS "Ti sve pljujes", "ti si protiv svega", "ti mracis", i slicno nisu argumenti dostojni ovog foruma. To zapravo nisu nikavi argumenti. Nikada. Mada imaju tendenciju da se koriste kao takvi u ranom detinjstvu i pubertetu...