Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

Sad ce cika STU da se pojavi na obelezi teritoriju ne brinite se.

kopmania":1jcsqn06 je napisao(la):
img0728.jpg

Ovo mesto bi dusu dalo za autobuski terminal i multimodalni hub sa zeleznicom...

Zamislite na jednom mestu medjunarodne vozove, autobuse, BG voz i CAF-ove :shok:

Koliko je zapravo gradilište?
Samo ovaj iskop ili ima još?

Ako ta replika treba da bude "u prirodnoj velićini", gradilište bi trebalo da bude bar 200-250m dugačko kako bi se obuhvatili svi karakteristični objekti.

Iak mi je "internet hobi" kopanje za starim fotogradijama, mnogo bih više voleo da sena ovom mestu nađe neka moderna autobuska stanica, a ne "tematski park".

Btw - na sajtu Opštine još uvek nema ni reči.

Sada će se Kinezi obradovati,pomisliće da su u pitanju ptice tj."pticolend".. :D

Sad će ovi što prodaju đubre tu na tom mestu moći da kažu "imam shop na terazijama" :)

Већ се по ископу види да ово ни мало неће бити јефтино.

Mogće je, Relja, nego samo ističem da izgradnja ovog čuda ne znači odustajanje od izmeštanja autobuske stanice na NBG kako to neki žele da predstave.

Naravno da ne znači, ali je ovo zaista jedan nepotreban korak u suprotnom smeru.

relja":1ptvgh9a je napisao(la):
Naravno da ne znači, ali je ovo zaista jedan nepotreban korak u suprotnom smeru.

Tematskim Parkom u 21vi vek. :p

Cak i tu postoji lobi, neverovatno... :rolleyes:

S obzirom da puno forumasa zivi na NBG mogli bi malo da se raspitate u mesnoj zajednici ili da zvrcnete opstinu o tome sta planiraju na toj lokaciji,mozda izvucemo i neki render ili plan.

spatiotecte":unl7n2lx je napisao(la):
relja":unl7n2lx je napisao(la):

Tematskim Parkom u 21vi vek. :p

Cak i tu postoji lobi, neverovatno... :rolleyes:

Gde ima lobija u pitanju su naravno pare. A nema sladjih para od nebuloza za koje se ni ne zna koliko treba da kostaju (znaci moze se capiti onako odokativno) ili se nesto sto pripada svima daje nekim "odabranima" na koriscenje. Prvo ce se izredjati neke filmadzije i njihovi sponzori u DSu, pa ce onda zasluzni kadrovi da dobiju kafice na koriscenje u tom kao "tematskom parku".

Kad se vlast bavi infrastrukturom onda se poredjenja namecu. Koliko kosta moj/nas most a koliko ovaj drugi/njihov/kineski? Ma koliko krili podatke o tome koliko nas je kostalo tesko je kriticare i uporedjivace ucutkati. Dakle teze direktno krasti, odnosno mozes ali ostaju dosta jasni tragovi. Eh kad bi bar mogli da daju nekim zasluznim kadrovima u koncesiju da naplacuju mostarine ili karte mozda bi to resilo problem. U medjuvremenu znaci ostaju nebuloze tipa "tematskog parka", "Teslinog tornja", ili one svinjarije od nekakvog "centra za popularizaciju nauke"...

Nemoj tako' šta imaš protiv Tesla tower,centra za nauku? :/ Sve je to potrebno Beogradu,e sad da se nisu ovi uradili onda bi se oni..to je neizbežno..bitno je da na toj lokaciji ne bude blato,kartoni i pacovi..a o tome da je neophodno sadržajima puniti grad,uređivati parkove ,trgove,fontane je potrebno,a ne samo gradnja stanova iz gradskog budžeta,dovlačenje stanovnika, a bez ulaganja u javni prevoz i prostore..I konačno dajte da se ulaže u fasade ,eto predložio sam da se počne sa krečenjem solitera ugrađivanje izolacije, zbog energetske efikasnosti solitera na NBG i iznad Prokopa, da bi se stanirama pomoglo sa dodatnom izolacijom,ulepšala slika grada,uposlile domaće firme,materijali e sad da će se neko ugraditi ,hoće u bilo kojoj opciji.
NBG su veoma potrebni uređni javni prostori,trgovi,fontane..lepo uređen blok će na kraju privući i biznis povećati frekvenciju ljudi,kada već ne može na tom mestu da se izgradi nešto kao u Dubaiju,može barem da liči ili da bude uredno.. :kafa: E sada još kada bi se uredila i sama stanica NBG to bi imalo još više smisla..

Sa svakom novoplasiranom informacijom ovo zuči sve neozbiljnije :rolleyes:

Baš me interesuje na šta može da liči replika Terazija od 500 hiljada evra, i koja je svrha toga?

Verovatno da im je potrebna podrška glumaca i filmskih radnika za izbore, pa se ovako vrši kompenzacija.

vranac":22vto70i je napisao(la):
Baš me interesuje na šta može da liči replika Terazija od 500 hiljada evra, i koja je svrha toga?.

Svrha toga?

Replika terazija sa binom u sredini gde ce sedeti Djilas a ispred ce se defilovati a kamere ce naravno sve to snimati.

^^^
Đilas da hoće može da zatvori i prave Terazije za defile :kafa:

Стварно бизарно и расипнички.

У Филмском граду на Кошутњаку већ постоје изграђене кулисе и сценографије које се могу претворити у оно што они хоће.

Чему ово без имало смисла, контекста, логике, потребе, могућности.....

Vrh