Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

Zanimljivo...Inace ti platani se i ne sade sada vec samo na jesen i svaki kosta po 1000 eura.Drago mi je da su shvatili da se ne bi primili ako bi ih tamo zadrzali.

Ja ne znem sta vi mislite ali meni ovo vise lici na neki trzni centar kao onaj u Indjiji. Bruka i sramota u delu grada koji bi trebao da prezentuje moderan stil gradnje ti postavljas ovo ruglo. Ako su zeleli privremeni objekat uredjeni prostor za odmaranje trebali su unajmiti nekog Spanca ili Japanca da to isprojektuje i tacka. Dobijes neku modernu celinu, a ovako repliku iz 20' godina iz proslog veka. Ovo je klasican primer da smo glup narod, umesto da gledamo u buducnost mi se okrecemo proslosti i zalimo za nekim vremenima i sto je naj gore mi ih idealizujemo. Koliko smo lud narod cudim se zasto nismo podigli neki zamak sa Lazarom, milosom obilicem i sve Markom Kraljevicem ili Dusanom.

Sve jeto ok što si napisao, osim da smo glup narod. Narodi nisu ni pametni glupi, ni dobri ni zli.
Ovo su mutna vremena, fukara se bahati.

Commandant Carlos":36ev1g0d je napisao(la):
Ako su zeleli privremeni objekat uredjeni prostor za odmaranje trebali su unajmiti nekog Spanca ili Japanca da to isprojektuje i tacka. Dobijes neku modernu celinu, a ovako repliku iz 20' godina iz proslog veka.

Шпанац или Јапанац би само за пројекат узео више пара него што коштају ове кулисе. Мислим да беспотребно трошите живце на вашарску атракцију која је ипак много боља од ледине каква је била. Ако ништа друго, макар је насмејан онај свет који одлучио да прошета тамо.

sizif":1vzbexng je napisao(la):
Commandant Carlos":1vzbexng je napisao(la):
Ako su zeleli privremeni objekat uredjeni prostor za odmaranje trebali su unajmiti nekog Spanca ili Japanca da to isprojektuje i tacka. Dobijes neku modernu celinu, a ovako repliku iz 20' godina iz proslog veka.

Шпанац или Јапанац би само за пројекат узео више пара него што коштају ове кулисе. Мислим да беспотребно трошите живце на вашарску атракцију која је ипак много боља од ледине каква је била. Ако ништа друго, макар је насмејан онај свет који одлучио да прошета тамо.

Што се тиче "насмејаног света", паде ми на памет један од коментара на резултате избора. Неко је рекао "једва чекам да поново почну демонстрације али овог пута ћу да се придружим полицији, да и ја тучем овај народ" :laugh:

"[box]једва чекам да поново почну демонстрације али овог пута ћу да се придружим полицији, да и ја тучем овај народ[/box]

JohnyBgood,
Ulepša mi dan

Koliko mislis da bi uzeo taj neki zamisljeni Spanac a da li neko zna koliko je nas kostao ovaj projekat Terazija?
Nigde nisam cuo da neko spominje cifre.

Commandant Carlos":14795u6y je napisao(la):
Ovo je klasican primer da smo glup narod, umesto da gledamo u buducnost mi se okrecemo proslosti i zalimo za nekim vremenima i sto je naj gore mi ih idealizujemo. Koliko smo lud narod cudim se zasto nismo podigli neki zamak sa Lazarom, milosom obilicem i sve Markom Kraljevicem ili Dusanom.

Па, сад, не бих имао ништа против да се заиста обнови неки од средњовековних замкова или утврђења, не као кулиса него као прави замак, са репликама намештаја, застава, оклопа и свега осталог. Не у Београду, наравно, него на правом месту - Маглич код Краљева ми први пада на памет.

Био сам у пар таквих замкова у Француској и заиста изгледају феноменално - душу дало за образовање и туризам.

Barkley":23autqgr je napisao(la):
Па, сад, не бих имао ништа против да се заиста обнови неки од средњовековних замкова или утврђења, не као кулиса него као прави замак, са репликама намештаја, застава, оклопа и свега осталог. Не у Београду, наравно, него на правом месту - Маглич код Краљева ми први пада на памет.

Био сам у пар таквих замкова у Француској и заиста изгледају феноменално - душу дало за образовање и туризам.

Jedno je obnoviti i restaurirati objekte koji su gradjeni u duhu tog vremena kad su nastali a druga je svar ovo sto mi radimo i ona ima nayziv i zove se kic. Evo ti jos jedan primer sa novog beograda, crkva koja se dize u vizantiskom stilu a okolo sve moderna i savremena gradnja i jos sto je najgore poslovni objekti, ni izgled ni lokacija za tako nesto. Sledeci primer ne znam tacno koji blok ali oko retenzije one zgrade sa malim kulama na coskovima, kad sam to video prvo sam se pitao sta je bilo tom arhitekti koji je projektovao, pa onda ko je to iz grad beograda mogao odobriti i dati dozvolu. I onda se zamislim i svatim da su komunisti bar imali malo stila a ovo kako je sloba dosao na vlast sve pomahnitalo i sto je najgore zadrzao se njegov duh.

El Commandante, у свему се слажемо, а о цркви је већ била расправа на посебној теми. :)

Malo da vas smaram a zamisliti da su napravili neki park sa ovakvim stvarima

a13p11_g1.jpg

a13p11_g2.jpg

Slow-Space-Slinky-Seats-Polymorphic-Kinetic-Bench-10.jpg

Polymorphic-Kinetic-Installation-01.jpg

Commandant Carlos":30ap1ree je napisao(la):
I onda se zamislim i svatim da su komunisti bar imali malo stila a ovo kako je sloba dosao na vlast sve pomahnitalo i sto je najgore zadrzao se njegov duh.

Pa Sloba se i obračunao prvo sa ekipom koja je do tada, između ostalog, imala neku viziju i razvijala Beograd.

Commandant Carlos":2pus9s34 je napisao(la):

Koliko mislis da bi uzeo taj neki zamisljeni Spanac a da li neko zna koliko je nas kostao ovaj projekat Terazija?
Nigde nisam cuo da neko spominje cifre.

Командире Карлос, имаш на некој од претходних страна, негде око пола милиона еврића.

Commandant Carlos":1lanreib je napisao(la):
Malo da vas smaram a zamisliti da su napravili neki park sa ovakvim stvarima

Па боље да су направили парк са оваквим стварима, барем би народ имао где да мало одмори, да се мало рекреира, да мало медитира, ... него што су урадили оно с...е.

sizif":cjeoy8dj je napisao(la):
Мислим да беспотребно трошите живце на вашарску атракцију која је ипак много боља од ледине каква је била. Ако ништа друго, макар је насмејан онај свет који одлучио да прошета тамо.

Nas svet je nasmejan a turisti zacudjeni kao sto smo bili zacudjeni desavanjima u Skoplju, a sada to isto pocinjemo da dozivljavamo i mi.

Ovo je absolutni trijumf gluposti i kiceraja nad estetikom, logikom i prostornom arhitekturom kakav jos nisam video u Beogradu. Bolje da je ostala ona ledina, da su je uredili, izravnali, zasadili travu i koji lep zbun ili drvo, da lici na nesto dok ne pocne izgradnja nove stanice, ali ne, dosetila se bag** da uradi nesto "zanimljivo". Ovo je blam za Novi Beograd i ceo grad uopste. Ne mogu da zamislim da narednih 10 godina ovakav kiceraj "ulepsava" Novi Beograd, nekom je to ocigledno bilo prece i vaznije od npr komunalnog rasula u Savskim blokovima koje traje unazad 2 decenije...Ovo je tipican primer bezobzirnosti u partijske svrhe i dodvoravanja pred izbore, pa na kraju i vredjanje inteligencije gradjana :

b3032.jpg

b3034.jpg

b3052.jpg

b3054.jpg

b3060.jpg

b3061.jpg

b3062.jpg

b3066.jpg

b3067.jpg

b3068.jpg

b3069.jpg

@Nebojsa

10 godina oni su planirali da to cudo tu stoji? To ima da se raspadne posle prvog snega, obicne daske i platno.Ovo trebas slikati za godinu dana i uporediti. Ja sam sve ubedjeniji da je ovo presipanje gratskih para u privatne dzepove.

Надам се да кад дуне чувена београдска кошава има све ово да одува у три .......

Да ли су то на задње четири слике аутомобили паркирани на десној траци "иза" оних табли које су постављене на белој испрекиданој линији ? Јесу ли то аутомобили од посетилаца овог назови парка или....?
Ако су од посетилаца, ето једног новог великог комуналног проблема. Ђики заборави да направи "брзи паркинг" ! :rolleyes:

Tu je i gosn gradoancelnik parkirao na otvaranju pa je uskocio u svog dzipca kada je odlazio i nagazio gas do daske i zapalio u pravcu vracara...

Ocigledno nisu razmisljali da bi tom tematskom parku koristio parking od bar 20 parking mesta recimo ka holidej inu.

Па нека направе паркинг у самом том парку :lol:

А шта и Ђики вози џипчићћћ, значи не вози више Саб 9-5 !

Ne znam čemu naslov posta tematski park kad je u pitanju filmski studio DJ gospodina nam vrlog gradonačelnika koji je koliko mi se se čini i producent drugog dela čuvenog nam filma.
Lepo je to kad studio napraviš od naših para.
Što reče Mradulović videćemo koliko će da traje ovo «pritrajno” rešenje

Гага":2hp20ze6 je napisao(la):
Па нека направе паркинг у самом том парку :lol:

А шта и Ђики вози џипчићћћ, значи не вози више Саб 9-5 !

Strah od revolucije? Pa ne moze vise "civilno" vozilo :D

Bolje da su pijani klinci to potpalili umjesto toga [ako je vec moralo nesto da gori] oni zapalili privremeni krov kod sahat kule na kalemegdanu .Naravno da velik vlodja DJ djeli interes sa imenjakom DRAGANOM B glumcem ovdasnjim :p

@ Carlos

Nacuo sam da planiraju 10 godina!!

@ Gaga

Slike su od subote popodne, dakle za vikend dosao narod da vidi o cemu se radi, inace prethodnih dana nije bilo zive duse a razlog za subotnju posetu pored vikenda je mozda bio i bend kojeg su angazovali da malo potpali radoznalost, likovi su stvarno dobro prasili blues i rock, pa ako je izbog ceg vredelo malo prosetati onda je to ova svirka i momcima svaka cast na njoj.

@ direktor

direktore "kratko ali j..itacno" :laugh:

Ma samo da ove kulise ne izgledaju "otvoreno" da ne kazem bas glupo, bilo bi jos i boze pomozi, ali ovak'o, bas bode oci. Pa nece valjda ovako da ostane? :rolleyes:

Vrh