Danas sam otišao da prvi put vidim kako izgledaju "Terazije" sa završenim fasadama. Ograda je zatvorena i ne može se ući, sve što je bilo postavljeno za "otvaranje" osim tramvaja je sklonjeno i fontana ne radi. Drago mi je da ono što je viđeno na "otvaranju" ipak nije konačan izgled.
Za budući izgled najbitnije je kako će zadnje strane kulisa biti zamaskirane:
"Balkan" mi izgleda zapostavljeno u foto reportažama:
Da li će duž kulisa biti izgrađeni ovakvi objekti?
Još malo pogleda pri zalasku sunca:
Mislim da su brige kako će se ovo uklopiti u okolinu nepotrene kad se pogleda druga strana Antifašističke borbe (a ne verujem da će se okolina u narednih nekoliko godina drastično izmeniti):
Razne stvari sam mislio o ovom projektu, ali sam čekao da vidim kako će izgledati delimično završen pre nego što komentarišem. Mnogo je stvari za osudu i ceo "projekat" izgleda malo smešno i žalosno, ali ne znam čemu toliki izlivi besa na ovoj temi i predstavljanje ovoga kao neke strahote. Ovaj prostor će izgledati neuporedivo bolje nego ranije, ovaj deo NBG-a će dobiti jedan novi sadržaj, dobiće se jedan lep prostor u koji će ljudi dolaziti. Ako se zadnje strane kulisa zamaskiraju na neki dobar način, mislim da se ovo neće loše uklapati u okolinu. Predstavljanje ovoga kao najgoreg rasipanja gradskog budžeta mi ipak deluje preterano, kao da se radi o nekom mnogo skupljem projektu. Mislim da je fontana kao centralni element trebalo da bude vernije rekonstruisana, a najviše smeta što je "Moskva" bez krova (mada bi sa krovom više odudarala od okolnih zgrada). "Otvaranje" dan pred izbore i ponovno zatvaranje radi nastavka radova nema potrebe ni komentarisati, a i upotreba naziva "tematski park" za nekoliko kulisa mi izgleda neprimereno.