Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

Gledam ovu fals rekonstrukciju i jasno je da ce tu morati da biraju specijalne uglove i kompjuterski menjaju pozadinu da bi to na nesto licilo. A ako je vec tako, mogli su da ustede pare i snimaju na pravim Terazijama i opet biraju specijalne uglove i kompjuterski menjaju pozadinu :rolleyes:

Naravno. Da bi ove Terazije izgledale realno na filmu pomaže samo kompjuterska postprodukcija ili samo krupni kadrovi. Ali je i to opet jednostavnije od snimanja na originalnoj lokaciji.

Teoretski je moguće da se neke scene snime na pravim Terazijama, pa dorade u kompu. Ali postprodukcija kod takvih Terazija bi bila jako skupa, a i samo jedan dan zatvaranja te prometne saobraćajnice zbog snimanja nekog filma ili serije bi nas koštao dosta.

Sama ideja kulisa kao tematskog parka mi nije odvratna, ali ipak mislim da je bilo bolje da je ovo napravljeno u okviru nekog filmskog studija (zaboravljeni "Avala film" koji inače ima impresivne kulise ili Mitrovićev fensi PFI) ili na nekoj lokaciji van grada, poput Barande gde je npr. pravljena "lažna Čubura" za potrebe prvog "Montevidea". Takve lokacije u svetu inače rade kao neka vrsta tematskih parkova. Najčuveniji je možda Universal studios u Holivudu - gde s jedne strane imate tipičan zabavni park sa rolerkosterima i sličnim atrakcijama, a s druge strane prilku da se prvozate kroz filmske kulise. Zaista sjajno iskustvo - set "Očajnih domaćica" je tačno iznad motela Normana Bejtsa i sl. A tek "lažni Njujork"! Kad samo pomislim u koliko filmova sam video tu ulicu, a da nikada pre nisam pomislio da su sve vreme u sunčanoj Kaliforniji :)

jel ce ostavljati ovako il ce jos sredjivati ove kao zgrade sa spoljasnje strane tj zavrsavati ih :) :) :)

Homer Jay":3kuzj0gg je napisao(la):
Sama ideja kulisa kao tematskog parka mi nije odvratna, ali ipak mislim da je bilo bolje da je ovo napravljeno u okviru nekog filmskog studija (zaboravljeni "Avala film" koji inače ima impresivne kulise ili Mitrovićev fensi PFI) ili na nekoj lokaciji van grada, poput Barande gde je npr. pravljena "lažna Čubura" za potrebe prvog "Montevidea".
И једна потенционално феноменална идеја је локацијом претворена у своју сушту супротност.

Nadam se da se ne ljutite što ću malo da spamujem temu, ali evo nekih kulisa iz "Avala filma" na Košutnjaku:

avala-film-4.jpg

filmski-grad-2--kulise.jpg

avala-film.jpg

Commandant Carlos":3jpubt50 je napisao(la):
E ovo je uradjeno svecki, koliko se vidi sa ovih slika detalje su uradili savrseno.

I samo produbljuje sumnju da su ovaj posao sa Montevideom morali da odrade/dobiju neki kojima glavni adut nije bila sposobnost nego recimo veze/podobnost. Naravno, ne znam detalje ali sve oko ovog projekta smrdi na reket, korupciju, ugradjivanje, i interesantno kako to ne moze da se sakrije kad uporedis sa necim sto je posteno uradjeno. I da nema sta da se krije, stvari bi svakako bile transparentnije.

E, sinak, ovo je arKitektura.
Oću reći ima krovove.

Ko zna, za jedno dve-tri godine, dok dovrše ove kulise kod buvljaka, možda i one budu izgledale lepo ;)

Studio je i podignut u Košutnjaku zbog mira i tišine.
Da su hteli slobodan plac na nekom bučnijem mestu u gradu od ŽS NBG, mislim da ga ne bi našli.

Što si takav?

Pa ovako dočaravaju industrijsku buku koja je morila Beograđane dok su se šetali Terazijama tih 20-ih (ili možda 30-ih) godina prošlog veka.

Nego, jel ima na tim Terazijama negde klaker da se kupi? Ne videh da nešto radi.

Ма најбоље би било да у овај паркићћћ преселе ОТЦ или ти Бувљак, да има ко да га и посећује :p , а и да се има нека корист :rolleyes: . Иза тих кулиса могу да буду тезге са робом и да то онда буду као неке радњице :cool:

@Брђанин
Што се тиче клакера, једино може да се купи у Железнику, а производи се у Параћину.

Sinoć su ,,Terzije" mogle da se pretvore u buktinju.

Izbio je požar ispod nadvožnjaka železničke stanice, a vatru je jak vetar nanosio ka kulisama.
Intervenisali su i vatrogasci ( najmanje dva kamiona ) koji su kamione dopunjavali vodom na uličnim hidrantima. Plamen je bio prisutan ukupno, možda oko 3 sata.

sam5702-1.jpg

sam5714-1.jpg

Zna li se šta je izazvalo požar? Ja sam juče oko pola 9 ujutro prolazio tuda i video sam jako gust beli dim ispod stanice...prvo sam kontao da dolazi sa gradilišta bulevara/nadvožnjaka i da nije od požara, a onda sam video vatrogasni kamiončić iz Titovog doba između Terazija i žel. stanice.

koliko sam čuo izgleda će neki maturantski ples biti izveden za vikend u tematskom parku? :rolleyes:

Pa vreme je da se ceo prostor ispod stanice NBG kao i sama stanica urede po evropskom standardu..barem siromašnijih članica eu.
Kada se planira nova BAS stanica trebalo bi i ž.stanica NBG,jasno je da taj deo grada postaje ključna tranzitna tačka više sistema..tako da su neophodna i jasna ulaganja..tj.izgradnja i stanične zgrade ž.s NBG..
Ispod stanice bi se mogao privremno uraditi parking,24h pod nadzorom parking servisa,tako da bi građani još više koristili stanicu BGVoza NBG a i susedne kulise.. ;)

Zna li se uzrok pozara nema po novinama barem na netu :(

Stvar je naravno zataskana.Sto govori koliko je vazan ovaj projekat gradskoj vlasti.

vucko":6mousxi9 je napisao(la):
Stvar je naravno zataskana.Sto govori koliko je vazan ovaj projekat gradskoj vlasti.

I drzavnoj, zadnje sto im treba je neko sr*** pred same izbore. Naravno ne navijam za sr*** jer tu uvek neko moze da nastrada. A to ne zelim ni "duznim" ni neduznim, jedino ovi prvi treba da odgovaraju pred zakonom ako su nesto muvali i krali.

Šteta što se nije napravio tematski park "Železnička stanica".

Zamišljam. Prilazim, a ono ispred mene veličanstvena građevina na kojoj piše "Železnička stanica Novi Beograd". Sav opčinjen ulazim unutra i shvatam da sam došao iza kulisa dok glas sa zvučnika objavljuje "b.zi vo. iz pra..a S.e.e.sk. ..la..e kasn. os..de..t..a mi.ut. u dolasku i stiž. na. kolo..k ..i"

Žika je ovo dobro smislio ali je mogao da pusti malo mašti na volju.

vucko":1phfo6gm je napisao(la):

и колико "добро" ради медијски закон (читај: цензура и контрола, осуђен чак и од ЕУ) од пре две године.

Vrh