mekbejn":347dcjio je napisao(la):
Evo da pojasnim: finansijsko-planerski fijasko. Drugim rečima, bacamo pare na ovaj, što neko reče, "čardak ni na nebu ni na zemlji" šatro za promociju nauke, a zemlja (i grad) vape za raznim drugim investicijama. Da ni ne počinjem o centralizaciji...
Da je nekome stvarno do "popularizacije" nauke, vec bismo razmisljali o prvoj deonici metroa Raskrpetlja-ZstNbg-Vuk sada kada dobijamo jednu deonicu prakticno za dzabe. To bi zaposlilo i arhitekte, i gradjevinske, i saobracajne, i masinske, i elektroinzenjere, i tehnogloge, da o privredi i raznim topionicama i valjaonicama po Srbiji ne govorim. TAKO se popularise nauka! Tako sto ljudima das posao i placas one koji nesto korisno ZNAJU i UMEJU DA URADE a ne nekakve je*******ivetre iz DS-a da kao "popularisu" i "brendiraju" nauku. Decu da se posvete nauci ce mnogo vise motivisati kad vide da oni koji su ulozili trud i vreme da neki tezak fakultet zavrse od toga dobro zive a ne nekakve sarene laze i "eksponati".
Ne kazem da ne bi bilo lepo da imamo nekakav centar za popularizaciju nauke ali je ovo u situaciji u kojoj nemas NISTA DRUGO, kada se fakulteti raspadaju, kada ti privreda ne radi ovo cista ludost. Zasto se zaduzujemo za ovu PI***RIJU od ideje kad bi sa tim parama mogli da izgradimo bar 5 deonica metroa i pokrenemo masu privrednih grana? I tako nam je kapacitet da se zaduzujemo mali jer u ovoj zemlji tesko da ista RADI. I stvarno bi bila tragedija da dobijemo nesto korisno sto svaki dan prevozi ljude i smanjuje guzvu u gradu. A ovako cemo da se zaduzimo i za ovu glupost a i za metro preko svake mere jer kad ti ga Francuzi uvale sve zajedno sa finansiranjem, onda ce bas da ti ga uvale.
Na kraju, nekakve nano-centre i laboratorije se najbolje pokrecu pri postojecim fakultetima i laboratorijama. Ali NE, nas zabole sto se vecina fakulteta raspada i sto i deca i tako vide da od neke struke nema vajde, ali se zato ubismo "popularisuci nauku". I muka mi je od toga da kao Beogradjanin crvenim pred gradjanima Srbije koji se stvarno s pravom pitaju "pa ljudi DA LI STE VI NORMALNI?"
Ekstravagantna, besmislena, beskorisna investicija koja ako stvarno prodje i ja sam pocinjem da mislim da je najbolje da se od OVOG Beograda odvoje i Vojvodina i Sumadija pa neka ovi PR-asi i koji se ponasaju kao Marija Antoaneta SAMI vracaju te dugove i "popularisu nauku" svojim mamama i deci. Bilo bi mi zao Beogradjana koji ostanu sa njima i moraju i sami sve to da vracaju ali na kraju ko ih/nas J kad se nisu/nismo na vreme pobunili protiv ovog ludila.