stf":yvv0it8j je napisao(la):
JohnyBgood":yvv0it8j je napisao(la):
A zaista, nismo u situaciji da rasipamo pare, hajmo malo racionalnosti, za promenu.
To se vecito govorilo, i vecito zidalo po toj logici, i zato imamo mnogo mnogo ogavno ruznih gradjevina. Ja bih pre rekao suprotno, ajmo malo kreativnosti za promenu.
Pa valjda su se i vremena i uloga drzave promenila! Nece valjda drzava i da planira (regulativa joj naravno ostaje kao vazna funkcija) i da bira i da izvodi i placa bas SVE zive projekte kao nekada. Nemam nista protiv mosta preko Ade jer je to neophodna infrastruktura, i 'ajde neka to bude simbol Beograda, a i stvarno mi se svakim danom sve vise svidja. Nemam nista protiv, nego naprotiv trazim, uredjenje ulica i gradskih trgova jer su to javne povrsine. Ne bih bio toliko ni protiv ovog cuda (kao sto sam gore rekao, "lebdeci" objekti su najcesce dubioza pogotovo na ovakvoj jednoj lokaciji, a ovaj mi je uz to i sve vise ruzan sto ga vise gledam) da su recimo doveli Microsoft ili Oracle da napravi to kao svoj "research center", ili neku svetsku kompaniju da to plati kao svoje predstavnistvo/ispostavu.
Ova suluda, ruzna, i preskupa dubioza uopste nece poslati poruku o "vaznosti nauke u ovom drustvu" (kad to cujem spopadne me mucnina) nego ce biti visoko ispruzen srednji prst iz Beograda ostatku Srbije i iz datog ministarstva svim zaposlenima u nauci i obrazovanju u ovoj zemlji. Da li ce studenti i asistenti na fakultetima koji se raspadaju biti presrecni kad slucajno prodju autoputem i dobiju tu u biti neiskrenu "poruku o vaznosti nauke"? Sta mislite kako ce u jednom Zajecaru ili Leskovcu biti primljena vest da se iz nasih zajednickih para (koje cemo zajedno da vracamo) sipaju milioni u ovako nesto skupo a u biti nepotrebno u Beogradu? A ni obilaznicu ni most na Dunavu jos nismo zavrsili (aha, eto ti infrastrukture koja bi i trebao da bude posao za drzavu ali ona bezi od toga k'o djavo od krsta, nego se bavi ovakvim nebulozama)
Ovi sto ovo sada guraju nisu ni svesni koliko je ovo drustvo na ivici i egzistencije i nerava, ponasaju se kao Luj XVI pred Francusku revoluciju.