Šta je novo?

Blok 26 - Crkva Sv. Simeona Mirotočivog - [ Religijski objekat ]

Meni je ova crkva simpa ... za sad, videćemo fasadu.

Ali... parohijski dom? auuuu, neko je baš prs'o.

Arhitektura iz vremena kada su gabaritnije kuće zvali konacima i hanovima, a prozore dimenzionisali da služe kao puškarnice ukoliko udare Turci izjelice...možda i nagrnu iz Proleterske solidarnosti :bash:

Pa dobro, ja jesam poznat kao neko ko obozava rec ''skandalozno''.
Ali praviti ovakvu ''baraku'' na buducem glavnom novobeogradskom trgu je svakako skandalozno!

Sad mogu i sljivik da zasade, i jedan tor da naprave, ovaca (za shishanje) hvala Bogu, vec dovoljno imamo :rolleyes:

Pa taj blok 26 je toliko veliki,da bi detaljčić sa crkvom,parohijanima i torom delovao simpatično, kada budu napravili one 4 kule od po 40 tak spratova,koliko se sećam takvih ostrva ima i na Menhetnu..a Nbg je N.Y Balkana ... :D

@2012
Te 4 kule ce izgraditi u nekom drugom univerzumu,od izgradnje u ovom univerzumu su odustali.

Isto kao sto se odustalo od kula na Autokomandi i od kule bliznakinje usca...... samo lepe pricice. Beograd od raspada SFRJ vise nema kapacitet da postane NYC Balkana.

Pa s obzirom da su se srušile kule u N.Y,ne treba ni ovde da se grade,tako da smo i dalje N.Y Balkana :D

мар10
DSC_8835.jpg

zhaba":11keuh7c je napisao(la):
Ali praviti ovakvu ''baraku'' na buducem glavnom novobeogradskom trgu je svakako skandalozno!
Ima u stvari jedna baraka malo pored crkve, ali za to se ne bunite. Samo crkva smeta

Искрено мени се црква допада, и сасвим је разумно да има звоник поред и парохијски дом јер црква није само мртва зграда она је ипак дио живота, ето једино ситница смета што се не уклапа у тај блок.

а за бараку постоји тема о баш том блоку... (истини за вољу инспектор је наложио на време, чак два дана пред почетак евросонга да се барака заклони оградом, али нису га послушали (осим на Енергопројектовом делу))

baraka ko baraka može da se sruši ili je samo privremena tj. ima neku trenutnu funkciju, dok crkva ko crkva, ona će biti sagrađena planski :)

:shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok:

Tek sad vidim informaciju da ce Blok 26 - zamisljeni poslovni centar Novog Beograda, i Beograda uopste - dobiti parohijski dom!!!

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

Ima li kraja... :bash:

Nemojte da se zanosite idejama o pravoslavnim crkvama u modernom stilu. SPC ne priznaje ni teoriju evolucije, a kamoli savremenu arhitekturu.

Arnorian":1yblo8ce je napisao(la):
Nemojte da se zanosite idejama o pravoslavnim crkvama u modernom stilu. SPC ne priznaje ni teoriju evolucije, a kamoli savremenu arhitekturu.
a koja to crkva priznaje teoriju evolucije? :)

elem,naravno da nema nista od modernog stila kod nas kao ni u jednoj drugoj pravoslavnoj crkvi.

cyberserb":19mbopp5 je napisao(la):
a koja to crkva priznaje teoriju evolucije? :)
katolicka, anglikanska/episkopalska, metodisticka, luteranska; budizam, hinduizam, vecina muslimana i jevreja.

@cyberserb
O čemu ti pričaš, postoje stotine modernih pravoslavnih crkava - prošle nedelje sam bio na liturgiji u jednoj.

Juče za slavu sam bio u crkvi u Bežaniji. Gledam užasnu gužvu i razmišljam kako ima kod Opstine jedna crkva, kako se gradi ova na malom rastojanju, a kako za onolike Blokove ima samo jedna mala crkva, i ne vidim logiku zašto umesto ove nije krenula gradnja crkve, recimo, u Bloku 70...

Pitanje je kada ce crkva priznati evoluciju arhitekture?

Graditi u 21 veku i to u modernom delu grada, crkvu sa arhitektonskim resenjima iz doba Nemanjica je zaostalo, suludo i bezobrazno. I kic. Nije Bog rekao da crkva tako treba da izgleda, i da nijednu drugu nece da blagosilja. Ili da vernici koji idu u arhitektonski drugaciju crkvu, zasluzuju pakao. SPC treba zestoko da se reformise u shvatanjima da bi privukla vise mladjih vernika.

Mogu samo da ukucaju u Google-u ‚‚modern church‚‚ pa da vide ponesto. Ukucajte i vi.

cyberserb":3nv7yycg je napisao(la):
A ko tebe sprecava da je prihvatis nevezano za crkvu? Ja sam vernik, pa prihvatam evoluciju, u cemu je problem?

E pa gospoda iz Gradske vlasti i NBG treba da kažu Crkvi,može se graditi Crkva ali sa projektom na međunarodnom konkursu i u stilu modernizma ili futurizma kakav priliči NBG ,recimo da grad ne želi da se narušava poslovni ambijent bloka 26,ali niko se nije setio toga ,dakle nije na Crkvi da postavlja uslove..već na gradu da zahteva određene parametre,tao bi omogućilo jednak odnos i prema džamiji ili sinagogi...uvek bi mogli da kažu evo i pravoslavnoj.c smo tražili to i to pa tražimo i vama.. :kafa:

Vrh