I od mene :laugh:jovanovm":fpxbucfi je napisao(la):@2012
Ma koliko se ne slagali po drugim pitanjima - brate, prijatelju, za Merlina - +1.
Neću ni da pitam kako bi ti legao da je višivucko":27kemhrf je napisao(la):Toranj izmedju ove dve kupole mi ne lezi ni malo,inace mi se svidja.
Људи, шта вам је данас??? :lol: +1medjutim":26dtardf je napisao(la):Neću ni da pitam kako bi ti legao da je višivucko":26dtardf je napisao(la):Toranj izmedju ove dve kupole mi ne lezi ni malo,inace mi se svidja.
Грешиш. Из фундамента.stf":2o0oq6vj je napisao(la):@ Anorian Opet measas sve redom. Ne odlucuje neki tamo pop sta je tvoj greh, vec sam Bog. Ako ti verujes u Boga i pomolis se u nekoj stracari, nisi manji vernik od onog koji se pomolio u crkvi. Kao sto grehe ne moze da ti oprosti neki sinod, vec, opet Bog.
Meni je ova sfericna dosta ruzna , previse su se nafurali na tu formu pa onda malo sve drugo na silu u to uterali. Ova na cukarickoj padini mi je OK (u smislu netragicno, sto je nazalost retkost) ali se nekako suvise presijava tako da se slazem sa PVC komentarom. Ali, i ona ce nadam se da patinira tako da ce za neko vreme biti OK... i onda ce vremenom mozda da ostrokavi i bude tuzna i ruzna a la BIGZ, dok je jednog dana ponovo ne ociste, kada ce ponovo biti PVC, pa onda Jovo nanovo ... no mozda ako u medjuvremenu drvece okolo poraste, ta ociscena faza bude bolja.jovanovm":2e7rfg3e je napisao(la):Meni je ovo i dalje jedna od najlepših "modernih" pravoslavnih crkava (samo po slikama, priznajem - uživo jos uvek nisam imao prilike da je vidim)...
http://4.bp.blogspot.com/_BeClJMs84...cxuIrQo/s400/800px-Soborna_Church_Skopje1.JPG
Kako vam se čini crkva sv. Petke na čukaričkoj padini?
http://pravoslavlje.spc.rs/slike/1006/crkva-svete-petke-na-cukarickoj-padini-1.jpg
da li ce kod nas vise ikad biti napravljena neka crkva u baroknom stilu po uzoru na one pravoslavne crkve gradjene na prostoru Austro-Ugarske? izgleda da ne. sve crkve novijeg datuma postaju bleda kopija jedna druge. svi bi da kpiraju Gracanicu.boca-ica":1zqjvcan je napisao(la):Venik sam i ako je vreme uskršnjeg posta , uvek treba reci istinu
Slažem se da je vec monotono kako guraju isti ,,fazon,,
Pravoslavlje nije samo u Srbiji i na Kosovu, Pravoslavlje je mnogo, mnogoooo raširenije i ima predivnih crkava širom sveta , tako ne običnih i lepih, do koih verovatno nikada necu dospeti kao što su one u Etiopiji i .....
Prava je šteta kad vec prave po nekom uzoru, ne naprave i po uzoru takvih cuvenih po lepoti i specificnosti drugih pravoslavnih crkava.
pa kao pastiri uvecali radost stada, koje bi uživalo i u ostalim lepotama Pravoslavnih crkava .