Šta je novo?

Blok 18 Novi Beograd

Da legalnih kuca al tamo ima nelegalnih koliko hoces...

Mislim da su obejkti tu najmanje bitni, tj vredni. Bitno je zemljište, koliko je privatnog, a koliko gradskog (a postoji deo i u vlasništvu Republike).

Stim da su ti objekti x puta nadogradjivani i dogradjivani
Заправо, ако прошетате, видећете да у највећој мери и нису, тј. у изворном су стању. Понеки има али то је занемарљиво.
Ако нигде на територији Репулике Србије нема ниједног квадратног милиметра да је нелегално изграђен, е онда нека овде тренирају строгоћу и мере % нелегалних квадрата.

Mislim da su obejkti tu najmanje bitni, tj vredni. Bitno je zemljište, koliko je privatnog, a koliko gradskog (a postoji deo i u vlasništvu Republike).
Тако је. 10-15ха изворни власници, 10ха људи који домаћински живе деценијама ( а Закон предвиђа право одржаја) и тек 10ха је државно власништво

У међувремену станица метроа која је требало да буде на средини Зарија Вујошевића премештена је испод продужетка Булевара Зорана Ђинђића који је скоро пуштен у рад, тј. између Краун плаза и Делтиних зграда

У међувремену станица метроа која је требало да буде на средини Зарија Вујошевића премештена је испод продужетка Булевара Зорана Ђинђића који је скоро пуштен у рад, тј. између Краун плаза и Делтиних зграда
Realno i jeste joj tu mesto, pored najvećeg hotela u Srbiji, budućeg luksuznog hotela koji ce se tu graditi i gomile poslovnih zgrada.

Znači raskopaće ovo što su mesecima gradili?

Dragi ljudi da li ima neko ima informaciju, a da nije nagađanje, da li će se ikada desiti nešto sa blokom 18? Od 2017. slušamo o rušenju, bila je prvo priča da će neka izraelska kompanija tu graditi naselje zatvorenog tipa, zatim su se spominjali neki Rusi, pa Beograd na vodi 2... Dosta porodica u mojoj ulici je odradilo konverziju zemljišta, u mom dvorištu je većina kuća legalna, neke su u procesu legalizacije. Jedna od informacija je i da će novi most preko Save ići preko određenog broja parcela (najbliže parking servisu). Zaista bi nam značilo da nam bilo ko da neku ispravnu informaciju a da to nije "projekat je u fioci". Hvala vam unapred.

Dragi ljudi da li ima neko ima informaciju, a da nije nagađanje, da li će se ikada desiti nešto sa blokom 18? Od 2017. slušamo o rušenju, bila je prvo priča da će neka izraelska kompanija tu graditi naselje zatvorenog tipa, zatim su se spominjali neki Rusi, pa Beograd na vodi 2... Dosta porodica u mojoj ulici je odradilo konverziju zemljišta, u mom dvorištu je većina kuća legalna, neke su u procesu legalizacije. Jedna od informacija je i da će novi most preko Save ići preko određenog broja parcela (najbliže parking servisu). Zaista bi nam značilo da nam bilo ko da neku ispravnu informaciju a da to nije "projekat je u fioci". Hvala vam unapred.
Почиње загревање, знам јер већ познате "ајкуле" из света бизниса већ меркају парцеле.

Ovako Blok 18 izgleda odozgo, sa strane BNV
IMG-20240627-WA0003.jpg

Meni izgleda kao zelena oaza u centru grada, ali da li je baš tako?

Beogradu fali jedna ozbiljna poslovna zona sa grupom visokih zgrada. Mesto gde ce se investitori takmiciti ko ce visu zgradu da napravi. Po meni nema savrsenijeg mesta od Bloka 18.

Treba nam poslovna zona kao sto ima Moskva, Varsava, Pariz, Frankfurt, London...

1000023693.jpg

Beogradu fali jedna ozbiljna poslovna zona sa grupom visokih zgrada. Mesto gde ce se investitori takmiciti ko ce visu zgradu da napravi. Po meni nema savrsenijeg mesta od Bloka 18.

Treba nam poslovna zona kao sto ima Moskva, Varsava, Pariz, Frankfurt, London...

Pogledajte prilog 204263
Predlažem Surčin ili Kotež.

Iskreno svejedno mi je koja god lokacija da pobedi od te dve.

Давно нешто кинези планирали у Банатском Београду да направе кластер зграда и научно истраживачки центар. Мислим да је дошло време да се тај део градамало интензивније развија, јер јер лашек ан пустом земшиту радити урбанизацију него да се он дивље попуањава па за 50 година ништа не може.

Predlažem Surčin ili Kotež.

Iskreno svejedno mi je koja god lokacija da pobedi od te dve.
ja se nadam da si svestan da je jedina nada da se ovo resi da neko kupi ceo blok da se ti ljudi skice negde normalno uslovno i da se sedi taj deo... mastanje o parku ne vodi nikud nismo ni u finansijama kao dubai a nismo vise ni jugoslavija da dodje neko i da samo kaze makni se neuslovno zivis..a kapiram da ni ti ljudi ne mogu tek tako da prodaju svoje kuce stanove da nece niko sad da ih kupi i gradi zgrade tipa zvezdara vracar

ja se nadam da si svestan da je jedina nada da se ovo resi da neko kupi ceo blok da se ti ljudi skice negde normalno uslovno i da se sedi taj deo... mastanje o parku ne vodi nikud nismo ni u finansijama kao dubai a nismo vise ni jugoslavija da dodje neko i da samo kaze makni se neuslovno zivis..a kapiram da ni ti ljudi ne mogu tek tako da prodaju svoje kuce stanove da nece niko sad da ih kupi i gradi zgrade tipa zvezdara vracar
Ma kako nismo u finansijama?

Šta priča bre ovaj? ;)

kao sto vidis za most se ceka godinama mislim na ovaj tramvajski za tunel sad od dve cevi bice jedna bulevar k.a. ko zna kad ce i dal ce liniski park stoji godinama

Vrh