[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=838622#p838622:357oyicl je napisao(la):
Perkan » Pon Apr 05, 2021 1:00 am[/url]":357oyicl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=838335#p838335:357oyicl je napisao(la):
Mihajlo73 » Ned Apr 04, 2021 1:09 pm[/url]":357oyicl]Ne znam sta reci maštarima koji bi da za milijarde evra otkupljuju kvartove, ili ih manje-vise otimaju proglasavanjem za javno dobro i onda bi da tu prave operu ili neke zgrade da drzavnu upravu i toliko su "duboko u materiji" da se brinu o tome kako resiti splavove a ne znaju da splavova kod bloka 18 nema vec godinama
A de leba ti, ti tako upućen i realan, ajd predloži nešto, umesto da nipodaštavaš predloge drugih...
Pa npr ono sto je predlozio Pantograf, da se krene od strane Sava Centra i sredjuje deo po deo.
Ili da se ceo blok ponudi na prodaju istovremeno, ali podeljen na vece celine, pa da vise velikih investitora moze da kupi delove, umesto 1 ogromnog koga bi verovatno dugo cekali. Pre toga da drzava sredi svoj deo vlasnistva, tj da iseli one koji su bespravno zauzeli drzavne placeve, i da te delove raščisti. Onda bi bilo lakse naci investitora za ipak malo čistiju situaciju.
Celine da budu logicno zaokružene, sa kontaktom ka spoljašnjim saobraćajnicama, da bi mogle da funkcionisu i dok se ostali delovi ne reše.
Uz Brodarsku ulicu, najlbiže Savi, postoji velik pojas zemljišta koje pripada gradu, pa bi to mogla biti 1 celina koju bi drzava prvo uredila i privela nekoj nameni, pa da se na nju poveze ona koja bi se naslanjala na sadasnji Parking servis, jedna deo koji se naslanja na Vladimira Popovica i Gazelu ...
Posto je ceo prostor priblizno 400x800m, max 8 celina bi po meni bilo prakticno i efikasno. Od toga 1 ili 2 formirane od vec postojeceg gradskog/drzavnog zemljišta, za javne objekte, ostale za prodaju za komercijalni deo.
Takva jedna celina od priblizno 40.000 m2 bi kostala 40-ak miliona evra (cena kvadrata adekvatna ceni za koju je prodat OTC), sto je cifra za koju se ipak lakse moze naci investitor.
Eto, ja za to mislim da ima neke realnosti ako bi se sredjivale i nasipale celine koje se dodiruju, i da konacni rezultat moze biti prihvatljiv.