[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405697#p405697:29b2c37b je napisao(la):
DzonTravolta » Сре Сеп 14, 2016 12:42 pm[/url]":29b2c37b]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401724#p401724:29b2c37b je napisao(la):
Дошљак » Mon Aug 22, 2016 7:18 pm[/url]":29b2c37b]Мислим да је безболније срушити је. Нит се уклапа у панораму Београда, нит се уклапа у ширу околину нит се уклапа у ужу околину - oне две симпатичне виле близнакиње у истом блоку са овом грдосијом. А мислим да тако бруталном објекту није место ни поред дечије клинике, пошто делује депресивно. Рушење па да не жалимо.
Kratak offtopic: Zanemaruješ funkciju te nakaze: u njoj se nalazi Telekomov data centar, i gotovo sav fiksni, internet, mobilni i televizijski saobraćaj (uključujući verovatno i ovaj post) prođe kroz rutere i servere u njoj. Iseliti dotične je neuporedivo veći posao nego osmisliti šta tu dolazi posle ili srušiti samu zgradu. Drugo, njena pozicija je fenomenalna, jer ima visoku pokrivenost gotovo celog grada. Neka rekonstrukcija dolazi u obzir, rušenje nikako.
Кратак одговор на от. Мислим да је Телеком једна фирма која може да приушти себи луксуз пресељења тих телекомуникационих инсталација, шта више у ово модерно време мислим да нам није потребна оволика зградурина, а чак и мислим да ни петина ње није у техници, вероватно је већински у канцеларијама, које је реално боље да изнајме/изграде/купе на Новом Београду. Руше се по свету и виши и архитектонски вреднији објекти, за нас би њено рушење било само корак напред.
А сад натраг на тему, да се искупим за от.
Пре свега ме интересује ко је уопште одредио намену блока 18? И ко ће бити инвеститор свих тих објеката=
Од свих радова, функционално ми се једнио допада Јовинов предлог, који јесте остао у 70им естетски са строгом симетријом и једноличношћу објеката, али поштује своју локацију и околину, па има широке зелене појасе до реке и мостова, а поштује и Старо сајмиште.
Искрено ми се не допадају начичкани ситни затворени блокови из победничког рада, мада то је ствар мог укуса. Јежим се од помисли на нови део блока 29 уз Арену и Ју бизнис центар на обали Саве.
Неколико модерних пословних и хотелских високоспратница са пристојним растојањем у појасу ближе улици Владимира Поповића би сасвим било задовољавајуће и са естетске и са функционалне тачке гледишта, не би гушило мостове, не би нагрдило Старо сајмиште, које надам се једног дана постаје музеј геноцида, а дошла би до израђаја и опера коју би могли саградити на обали Саве.
У другонаграђеном раду нису ми јасне оне огромне надстрешнице у продужетку зграда које су у њиховим висинама, које неће штитити ни од сунца, ни од кише ни од ветра, ни од снега.
Занимљив ми је и рад фирме СЕТ из Шапца, штета што тако нису урађени блокови 71 и 72.