Šta je novo?

BITCOIN kriptovaluta (?!)

verovatno srbi iz dijaspore napravili kalkulator
ali ima caka, radi i korenovanje

IMG_7780.jpeg

Kakva je prognoza za eth? Dokle da ga čuvam? većinu ću prodati uskoro ali eto neke predloge da čujem kolege 😉

88.500
Brzo ce na 100k :)

Prilozi

• Screenshot_20241112-073127_Chrome.jpg
    Screenshot_20241112-073127_Chrome.jpg
    43,9 KB · Pregleda: 14
To je majner. Rudari Bitcoine bez da placas struju iz mreze. Levo su litijumske baterije a desno mineri.
540 THs a racun za struju 0.
Ako se pune na sunce, da li bi mozda ovde bolji izbor bile supercapacitor batterije, posto planiras odmah da trosis energiju? Lithium je za drogose. Em sto duze traju, mozes da ih dopunjavas prakticno bezbroj puta, Li jonske se brzo izandjaju. E sad, jesu supercapacitor nesto skuplje i glomaznije, al opet sve zavisi. Za ovu primenu mi deluju kao 1/1 fit. Posto ovde energiju trosis cim je skines sa punjaca.

Ako se pune na sunce, da li bi mozda ovde bolji izbor bile supercapacitor batterije, posto planiras odmah da trosis energiju? Lithium je za drogose. Em sto duze traju, mozes da ih dopunjavas prakticno bezbroj puta, Li jonske se brzo izandjaju. E sad, jesu supercapacitor nesto skuplje i glomaznije, al opet sve zavisi. Za ovu primenu mi deluju kao 1/1 fit. Posto ovde energiju trosis cim je skines sa punjaca.
preskupe su

Superkapacitor nisu baterije već kondenzatori. A ko nije vešt sa elektronikom treba da bude veoma oprezan sa takvim kondenzatorima.
Baterija se sporo puni i sporo prazni. Kondenzatori su sposobni da se brzo napune a isto tako i da brzo predaju svu struju.
Nije baš plug & play sistem. Ko ne zna šta radi, može da napravi opasnu spravu. Bukvalno

@G.I.Joe vec zadovoljno trlja ruke
Tačno! Znam da su me u septembru mnogi kritikovali da sam previše "samouveren i siguran" da će baš tako da skoči BTC. Eto nas skoro 3 meseca kasnije i sad smo 8% ispod 100k! I dalje mislim da će BTC ići na 115k USD. ALI, ALI to je to.
Moj savet svima koji imaju BTC, da posle 100k granice da odmah uspostave stop-loss -5% u odnosu na max vrednost. Čisto ako krene nizbrdo brzo (kao što se desilo 5.avgusta) da izađu samo na -5% a ne sa -.20+%.
Meni će dobro doći ovaj BTC profit da ga iskoristim za ratu za stan.

120k ovog puta pik ali ko zna mnogo se promenilo.
- bespomucno stampanje do besvesti
- inflacija
- najveci endorsment Bitcoina u istoriji od Predsednika US
- objavljenjo da ce US imati strateske reserve u Bitcoinu
- ETF-ovi odobreni

Znaci realno ko zna dokle moze da ide.

Tramp je već bio predsednik, a da se dogura do 120k nije lako kao sa 3k na 20k. Inflacija jeste velika ali se oseća i kriza. Može da ide i do 120k, a može i do 250k i to niko ne zna. Procentualno je svaki pik bio manji od prošlog bula. Zato prodajem stepenasto, ako ode na 200k super imaću ga i tad, ako ne ode opet dobro. Bolje propušten profit nego nikakav profit ili minus.

Prosli put kada je Trump bio Predsednik govorio je samo 'dolar' 'dolar' 'dolar'. Sada je shvatio da fiat valuta ide u kanal i da moraju sve stedise da pokradu pa je promenio pricu.
Kad pogledas 120k je bas procentualno nize od proslog bula. Sve preko toga je rizik za ovaj bull. Ipak treba imati rezervu zbog promenjenih okolnosti.

Vrh