Šta je novo?

BITCOIN kriptovaluta (?!)

Dobili smo novu teoriju:

Svako ko ne podržava kriptorovarenje i piramidalne šeme je zadrti teoretičar zavere antivakser koji baca šporete u reku i veruje u chemtrailse.

Opet argumenti nikakvi, mariks, samo mema-univerzitet. Džaba me porediš sa tim teoretičarima zavere, to je tvoj drugar okacio na onoj slici kako su Bitcoin i biti avaks samo hardkor pobune protiv sistema je*******OTE... a ja sam inženjer po profesiji, i razumem da je 0.01% i dalje ogromno za nešto što donosi benefit samo vrlo maloj količini ljudi. Evo, npr. ti si 1.25e-8% stanovništva sveta, a opet, verovatno 0.0001% količine ukupne gluposti u poznatom Univerzumu. Ne valja ta disproporcija... :)
NB: piše se resurs.

Bitcoin jeste izvor velike neefikasnosti i zagađenja (toliki hardver je protraćen zbog jednog megabajta po bloku), ali to je najmanji problem u čitavoj priči oko kripto "valuta".

Slazem se, a najveci problem je sto ih neko nema i propusta zaradu pa su sad svi drugi glupi oko njega :) Pali svece da svima pa i njemu crkne krava i to smo vec apsolvirali.

Argumenti onda nisu validni ni sa jedne ni sa druge strane jer argumenata nema, svaki argument i sa jedne i sa druge strane su pobijeni jer postoje samo u teoriji i u mozgovima hejtera,. Postoje samo pljuvanja ljudi koji nisu zaradili pa bi sad da komsiji crkne krava i hvaljenja ljudi koji su zaradili pa misle da su zaj*** sistem. Meni je samo drago ako je neko ignorisao 0,00001% gluposti u univerzumu od strane pljuvaca i inzinjera i uspeo da zaradi neki evro :)

Dobro mi bili i pljuvaci fino propustali zaradu,a koji su zaradili (mi glupi npr) u zdravlju da potrose :sesir:

Zapravo najveći problem su lakoverni ljudi koji misle da novac pada sa neba. Apsolutno sve prevare se zasnivaju na ljudskoj pohlepi, a tako i ova.

Realno i nemam razloga da budem zavidan zaradi na bitcoinu jer znam da to nije moguće s'obrzirom da se radi o igri sa nultom sumom. Tj da bi neko zaradio neko drugi mora izgubiti isti isnos uvećan za provizije...

Legendo, slušaj, meni je mnogo drago ako se ti (navodno) raspadaš od keša, ali ne moraš nas ostale tako očajnički da ubeđuješ da uđemo u kriptosektu. Pošto se keš generiše sam, a ti treba samo povremeno da prošvercuješ neku novu mašinu, taman iskoristi to slobodno vreme, uzmi završi neku školu i nauči pravopis.

Opet priče ''vi ste samo da komšiji crkne krava'' i ''vama je samo krivo što niste na vreme ušli u igru''.

Prvo, ne bih ja imao ništa protiv ljudi koji zarađuju od kriptovaluta da to rade ne praveći neku štetu nekome ili nečemu drugom. I problem je što odbijaju da se suoče sa realnošću i da nazovu stvari pravim imenom. Dosta ljudi koji su u tome odbijaju da priznaju da se bave time samo zato što žele leba bez motike. Odbijaju da priznaju da svojim aktivnostima, u globalu, proizvode ogromno dodatno zagađenje kojeg nije bilo pre svega 5 godina (kažem - dodatno, znači na ono od ranije je dodato još). Odbijaju da priznaju da su svojim nezasitim apetitima i mentalitetom krda pravili probleme drugim ljudima, kao npr onomad kad su SVE kategorije i rangovi grafičkih karti poskupele i bile nedostupne, jer su oni pograbili one najjače za sebe, pa su drugi pograbili druge najjače, pa treći pograbili one osrednje... pa tako sve dok za obične ljude nije ostajalo ništa, čak ni prosek. Ili bi bile skupe ko đavo. Odbijaju da priznaju da većina njih ne razume celokupan mehanizam iza blockchaina, da ne znaju pozadinu i istorijat blockchain i njegovih algoritama. I najbitnije - da nisu oni zagovornici blockchaina jer žele neki bolji svet i pravednije društvo... nego brate kratko i jasno, zato što žele da zarade što pre i što lakše.

A što se tiče ove izanđale floskule ''vama je krivo što niste i vi''... Kao što rekoh, imao sam dodira sa ljudima i organizacijama koje se bave kriptovalutama. I da sam hteo, mogao sam da kupim. Pogotovu u vreme kada sam na dnevnom nivou, zbog posla i saradnika, pratio kretanja kriptovaluta. Međutim, još mnogo pre toga, od početka 2010ih, sam počeo da shvatam da je to zapravo jedna velika kocka. I to kocka onako u smislu kao kad odeš u dubiozni kazino u kome provališ da se baš mnogo, ali mnoooogo namešta i vara. A to sam sebi definitivno potvrdio proleća 2018., o čemu sam pisao već ovde. Kad sam pratio kretanja cena i nakon dve nedelje vrlo mirnog perioda video povećanje BTC za tačno $1000 u vrednosti u roku od pola sata, koji je onda nastavio da stoji ''mirno'' narednih dve nedelje. A ništa se nije desilo da usledi to. I jako je čudno da se poveća baš za 1.000 i da stoji posle, bez većih oscilacija.

Tad sam shvatio da iza toga stoji par jakih igrača, i da je sve to zapravo jedna velika kocka. I da, kao što i u kazinima se povemeno desi da neki običan smrtnik dobije neku sočnu zaradu... mnogo, mnoooogo više njih odlaze kući gologuzi i uništeni. Ili se pak dešava da neko dobije neku finu svotu, ali pošto ne može da prestane, ili misli da će on takav da zezne sistem, nastavi da juriša pa na kraju izgubi to što je dobio, umesto da se skloni na vreme. Dakle da, tačno je, ima svega u tom svetu kriptovaluta i sve je moguće. Ne osporavam ja to. Ali ono što pravi razlike su šanse i izgledi. E ja sam još pre 3 godine rekao sebi da ako se nisam kockao drugim stvarima, neću se kockati ni time. Jer na stranu to što ne želim da jurišam ko muva bez glave, znam kuda takav kockarski život vodi kod 99% ljudi (čak i onih koji dobiju ponekad, ali džaba jer postanu zavisnici i unište se).

opet price o zagadjenju, a ja sam siguran da ti npr vise zagadis sredinu kada ustanes ujutru nego sto to radi jedna masina za kopanje. Eno ti citat o zagadjenju, dakle ekvivalent jednom milionu automobila na celom svetu, pa se pitam koliko automobila ima samo u beogradu :)

Ovo drugo je takodje opet samo tvoje misljenje i apsolutno nije nikakav argument. To sto si ti odlucio da je to gore nego kocka i resio si da batalis to je samo do tebe i postujem to. Ali to ne znaci da ne moze da se zaradi. Ja to smatram kao mali porok posto ne pusim, ne pijem, ne izlazim u kafic da grickam kasicicu, nisam prepametni inzInjer, ne kladim se... tako da mi je ovo sasvim ok i evo 5ta godina kako sam u ovome nisam izgubio novac pa me interesuje ko je to silno izgubio novac? :) Da se razume gubio sam ja zaradu trgovajuci, ali ne da odem u minus u odnosu na ulozeno. Sve je kocka kao sto spomenuh. Neko se kocka tako sto postane frizer, neko se kocka tako sto se skoluje za nekog istoricara npr, neko se kocka sa ulaganjem u druge poslove, neko se kocka sa uzgajanjem maline, neko se kocka sa poljoprivredom...neko igra igrice po ceo dan, neko piskara po forumu... tako da ono sto je za jednog kocka za drugog nije. Svako ima nesto u sta se vise razume od drugog pa mu je samo prihvatljiviji rizik.

@pazl

legendo, ja skole zavrsio al nista privatno pa da sam neki dr.mr.ing koji ne zna koliko je dva i dva (naravno ne mislim na sve, kao sto ni svi "kriptasi" nisu glupi sektasi) niti ista svercujem, niti kradem niti ubedjujem nekoga da udje u kripto sektu. Ako si malo citao video bi da ja uglavnom delim savete da ne ulaze ljudi u to posebno jer ocekuju neku brzu zaradu niti sam igde pricao da se davim u parama. Ne moze svako da gleda portfolio na -50% i +50% jednostavno neki ljudi nisu za to i dokaz ste upravo vi. Na osnovu tvog vredjanja drugih ljudi bez da su ti nesto uvredljivo rekli samo govori o tvojoj licnosti i svega drugog jer kad neko nema sta pametno da kaze onda vredja. Pljuj brate kripto koliko hoces da bi smirio savest al pusti ljude da sami rasudjuju ;)

@dart
upravo ta tvoja recenica pokazuje kolika je zapravo zavist onih koji zaradjuju u ovome. Meni je npr prevara figurativno to sto neko tebi daje platu, a ne radis zapravo nista. Al ljudska pohlepa sta ces. Ja npr ne mogu da kazem da je sve ovo prevara, ne mogu da kazem ni da nije jer se jos nista nije desilo. BC tehnologiju razumem ali takodje iako znam da radi posao ne znam da li ce se prihvatiti niti zelim da razmisljam o tome. Ja sam zapravo suprotno od kriptasa jer nisam tu zbog tehnologije :)

Malo balansiranja nije na odmet :) jer cim neko napise jedan post za nadju se tri protiv bez da imaju ikakvog dodira sa necim. Ali posto je Srbin generalno prepametan, bogom dan, u sve se razume, drugi su sljam i samo je njegovo najbolje na svetu tu smo gde smo nazalost. I ne vidim da ce se skorije nesto promeniti.

zaboravih :) Sretno svima Badnje vece :vops:

Hvala! Meni nije jasno sto se ljudi ovde prepucavaju. Umesto toga bi tema mogla da sluzi za razmenu korisnih informacija. Ako ima neki dobar forum ili zatvorena grupa moze neki link u private. Hvala i srecno svima :)

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Pa verujem da je tema prvobitno osmisljenja radi deljenja korisnih informacija ali kao i sve korisno na kraju se pretvori u pljuvanje i prepucavanje tipa "majn iz biger den jors". Zato su ljudi vecinom pribegli u privatne grupe gde se svakodnevno prica o analizama cena, tokena, kriptu uopste, rudarenju... jer oni koji treba da se cuju i da se slusaju ne mogu da se cuju od drugih. Dobrog foruma vise nema jer se na svakom forumu desilo upravo ovo tako da ti je jedina opcija da nadjes neku kripto grupu. Pisacu ti par info-a na pp pa je ostalo na tebi.

Pa ko je ocekivao da se na forumu o izgradnji Beograda informise i konsultuje o kriptovalutama, taj se grdno zeznuo.

BTC.jpg

5pYByVf.gif

To sto bitcoin sad vredi XX.XXX $ ne znaci nista, dok god ne prodas, platis provizije, porez itd, pa oduzmes ono sto si platio plus inflacija, NISI NISTA ZARADIO.

Evo npr ja da imam ogromnu kolicinu koina, i npr Bender ima isto tako, ja bih se dogovorio sa njim da jedan drugom prodajemo, i svaki put povecavamo vrednost. I onda Vradovic misli da je najpametniji na svetu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791139#p791139:necvd1fk je napisao(la):
Bender Rodriguez » 08 Nov 2020 12:44 am[/url]":necvd1fk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791107#p791107:necvd1fk je napisao(la):
vradovic » Sub Nov 07, 2020 10:31 pm[/url]":necvd1fk]
Moj zakljucak je na osnovu istorijskih dogadjanja sa kripto-valutama da ce Bitcoin u periodu 2021-2022 preci magicnu cifru od 100k USD za jedan BTC.
Evo da citiram i ja, samo da ostane upisano i zabeležno.

Ovaj post treba da se postavi da bude sticky
Na dan ove izjave BTC je vredeo $15,000

Sada je $41,000 za jedan BTC.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811347#p811347:2sjjqqkq je napisao(la):
chiko » Pet Jan 08, 2021 1:27 pm[/url]":2sjjqqkq]To sto bitcoin sad vredi XX.XXX $ ne znaci nista, dok god ne prodas, platis provizije, porez itd, pa oduzmes ono sto si platio plus inflacija, NISI NISTA ZARADIO.

Evo npr ja da imam ogromnu kolicinu koina, i npr Bender ima isto tako, ja bih se dogovorio sa njim da jedan drugom prodajemo, i svaki put povecavamo vrednost. I onda Vradovic misli da je najpametniji na svetu.

tako je. bezi ti brate dalje od ove farse i nedaj se prevariti :)

Sto bi platio porez na kriptovalute? Kolko razumem, cilj globalista je da izbace državu kao posrednika iz igre jer oni sad digitalno mogu bez tog posrednika direktno vladati, pa je poenta oduzeti državama prihode od poreza i monetarne politike i tako ih finansijski urušiti udruženio sa rastom državnog duga koji sve više opterećuje građane, pa se globalisti pojavljuju kao spasioci građana protiv države ugnjetavača koji hoće i na šupe naplati porez jer je dužna do guše, a upravo njima. Dakle umesto da od građana porez ide preko države i otplate kredita dalje globalistima, ovde je pomoću kriptovaluta moguće uštedeti i napraviti sistem da direktno od građana ide globalistima, a da se država kao middle man izbaci iz šeme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=812135#p812135:s8cduatp je napisao(la):
mariks » Pon Jan 11, 2021 12:13 am[/url]":s8cduatp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811347#p811347:s8cduatp je napisao(la):
chiko » Pet Jan 08, 2021 1:27 pm[/url]":s8cduatp]To sto bitcoin sad vredi XX.XXX $ ne znaci nista, dok god ne prodas, platis provizije, porez itd, pa oduzmes ono sto si platio plus inflacija, NISI NISTA ZARADIO.

tako je. bezi ti brate dalje od ove farse i nedaj se prevariti :)
I dalje nisi dao smislen odgovor na ovo gore, ako je to sve sto imas da kazes, onda nije ni cudo sto se lozis na coine.

Kakav odgovor da dam na neku tvoju konstataciju? Nit pitanje nit tvrdnja vec misljenje prosecnog (slabo informisanog) coveka :) Kazem ti bezi ti od ovoga nedaj se prevariti, oce sekta da ti uzme i to malo sto imas. Samo se ti lozi na igrice, a ja cu na kojinove.

Kakav žestok pad...znaju li se razlozi?

Razlozi uvek dodju posle :) Nije ovo nikakav pad, tricavih 15tak %. Iskreno nadam se nekom jacem padu za dokupljivanje. DXY skace, marketi padaju. Videcemo dalje.

Zar nije 15% pala funta 92-e sa Sorosevom igrankom. Nije gorela Skupstina Britanije, a kamoli Jugoslavije 93-e kada je inflacija bila u miliona procenata. Ako sam dobro razumeo bitkoin se i dalje kopa, te je i dalje spekulativna, a ne stabilna valuta za transakcije. Medjutim, nadjoh podatak da je do sada za 10tak godina izrudareno oko 18-19 miliona od konacnih 21 milion, ali da ce za preostalih 10tak % trebati jos mnogo godina, sto znaci da ulazi u konstantnost ponude novca, tj ima preduslove da iz spekulativne postane i valuta obicnih transakcija. To je na strani ponude bitkoina, ali na strani traznje eventualni rast ili pad traznje trzista moze je i dalje ciniti nestabilnom valutom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=812246#p812246:1yfcmdf7 je napisao(la):
mariks » Pon Jan 11, 2021 1:30 pm[/url]":1yfcmdf7]Kakav odgovor da dam na neku tvoju konstataciju? Nit pitanje nit tvrdnja vec misljenje prosecnog (slabo informisanog) coveka :)
U pravu si, pogresno sam se izrazio, citirao si moj komentar i ostavio nebulozu.
Znaci ispravka, izvini:
I dalje nisi dao smislen KOMENTAR na ovo gore, ako je to sve sto imas da kazes, onda nije ni cudo sto se lozis na coine.

I za jos nesto si u pravu, bitcoini jesu sekta.

pa odgovorio sam ti vec, jesu sekta bezi dalje od toga, igraj igrice, piskaraj po forumu, neguj zavist i cuvaj pare. :sesir: Pa kad resis zeni da kupis dijamant objasni joj koliko je zapravo precenjen jer i nema primenu osim u nekim industrijskim busilicama koje ionako sada koriste industrijski uzgajan dijamant. Takodje joj objasni da cenu namerno diktira par porodica koje ih imaju najvise i da je to u stvari 0 (nula) realne vrednosti.

@earthmoving

a i dolar je bogami fino pao sada :) kada/ako dinar padne na 130din za evro evo ja cu deliti sibice za skupstinu.

Fino objasnjeno, spekulativna valuta, rudari se i dalje. Korekcije mora biti, ne moze samo da raste. Kontam da je 15% ogromno za nekog ko kupuje da bi se obogatio za jedan dan.

Vrh