Šta je novo?

BITCOIN kriptovaluta (?!)

Srecnih nam 25.000 USD za jedan BTC!! All Time High. :pob: :pob: :pob: :pob:

Ajmo sada sledeci veliki milestone je 30k.

Ono sto je najbitnije jeste da se organizuju cene u satoshijima. Na primer kafa da bude 100 satoshija!
Jako je bitno da se preokrene svet i da gledamo cene kroz prizmu satosija a ne dinari ili euro koji ne sluze nicemu vise.

Imajte na umu da ce JEDAN BTC imati samo banke ili investicioni fondovi. Dok ce normalni ljudi imati novac u satoshijima.

Kako bi ova tema gorela da je Bitcoin cena $3,000 :)) to samo pokazje demografski sastav foruma.

Konacno nam se Ether vratio i udario u $700 za jedan. Realno je ocekivati da Ether skoci dosta. On tek ima potencijal.

BTC Udario u $28,400 pa se spustio nazad. :sesir:

pa ljudi vise vole da pljuju nego da zaradjuju :) ocekujem i ltc da skoci fino.

Ja sam all out, cekam korekciju ako je bude...

Pa znam. Razbezali se sa teme dok si rekao keks :))))

Korekcija ce biti svakako kad sa 300k se sljusti na 20k za par god. Pa ce ti tad 20k izgledati kao da je potop i menja se sentiment.
Isto je bilo i sa 20k palo na 3,300 mada je na $3,300 jako tesko odluciti se na kupovinu.

Ne znam o kome se to priča ali evo da kažem, ja sam tu. Posmatram. I pamtim još uvek razne prazne najave da će Bitkoin 2018. godine dostići $100.000. Pa da će isto dostići 2019. Pa 2020. godine... i pitam se šta bi sa njima. Neke od tih najava su izrečene i na ovoj temi. Stoje arhivirane na prethodnim stranama. Samo što ja za razliku od pojedinaca imam život i van foruma i kriptovaluta, a i iskreno - j... mi se da u nedostatku boljih argumenata držim uteftereno ko je kad šta rekao pa da mu to trljam na nos jer nemam šta bolje i pametnije da napišem. To važi i za druge teme, ne samo za ovu.

Elem, tu sam ja. Pratim. Odgovaram onda kad me neko pominje. Svakom po zasluzi. A inače se ne uključujem u pisanje. Pogotovu što sam rekao šta sam imao na ovu temu. A još uvek nisam dobio neke odgovore tako da nema šta dalje da pišem. Ko misli da je $26.000 posle tri godine razlog za slavlje, neka slavi, naravno. Njegovo puno pravo. Kao što je i moje puno pravo da posmatram. I da se javim i odgovorim kad neko piše nešto na moj račun. Živeli!

tenor.gif

Možda je i bilo, ali nije loše da se podsetimo...

Bilo je to jednom kada je negde u neko selo došao stranac.
Znao je da tamo živi na hiljade majmuna. I tako je seljanima
ponudio 10 dolara za svakog majmuna kojeg će za njega uhvatiti.
Seljani su sa oduševljenjem primili ponudu stranca i odmah krenuli u lov.
Čovek onda od njih otkupi stotine majmuna koje su ulovili,
a kad se broj majmuna malo smanjio seljaci su ih prestali loviti.
Stranac je stoga podigao svoju ponudu i seljanima ponudio
20 dolara za svakog majmuna.
Seljani su bez oklevanja ponovo krenuli u lov.
Broj majmuna još se smanjio i ljudi su se ponovno vratili,
poljoprivredi. Čovek je zato ponudu povećao na 25 dolara
ali s vremenom ostalo je vrlo malo majmuna tako da je bilo
gotovo nemoguće naći još kojeg.
Čovek je tada najavio novu ponudu. Za svakog majmuna
seljacima je ponudio 50 dolara. U isto vreme on je morao
zbog posla otputovati i za otkup majmuna ovlastio je svog pomoćnika.
Kako šefa nije bilo, pomoćnik je seljacima dao ponudu:
"Vidite sve ove majmune u kavezima koje je prikupio moj šef.
Prodajem vam ih za 35 dolara a kada se šef vrati u selo,
možete mu ih prodati po 50 dolara za svakog."
Seljani su prikupili su svu svoju ušteđevinu i otkupili sve majmune.
Nikad više nisu videli ni čoveka ni njegovog pomoćnika, ostalo je samo selo puno majmuna.
Sada ćete možda bolje razumeti priče o kriptovalutama.

vradovic":2w2hsgky je napisao(la):
Ono sto je najbitnije jeste da se organizuju cene u satoshijima. Na primer kafa da bude 100 satoshija!
Jako je bitno da se preokrene svet i da gledamo cene kroz prizmu satosija a ne dinari ili euro koji ne sluze nicemu vise.
Zašto pises ovakve bajke kada si i sam svestan da je apsolutno nemoguće?
Npr odeš u prodavnicu po 200g kafe sto je oko 200 dinara, a pritom moras platiti proviziju koja je trenutno oko 7$ i čekati u prodavnici najmanje 15 minuta da transakcija prođe. Ko je lud da kafu umesto 200 dinara plati skoro 1000 i da se pritom fino načeka?
Jos kada bi svi koristili bitcoin za placanje provizija bi bila mnogo veća,zar ne?

Ja od srca čestitam svima koji su imali petlju ulažući u kripto valute :sesir: A ovi zavisni miševi neka :bash:
PS. Ja nisam ulagao u kriptovalute ali mi je drago kada neko "naš" uspe :kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807833#p807833:11im2693 je napisao(la):
TheGray » 28 Dec 2020 12:00 am[/url]":11im2693]Možda je i bilo, ali nije loše da se podsetimo...

Bilo je to jednom kada je negde u neko selo došao stranac.
Znao je da tamo živi na hiljade majmuna. I tako je seljanima
ponudio 10 dolara za svakog majmuna kojeg će za njega uhvatiti.
Imam ja jednu pricu za tebe:
Bio jednom jedan mudrac i propovedao u selu od 100 ljudi kupite zlatne novcice kupite zlatne novice niko mu nije poverovao.
Na kraju je mudrac kupio i njih i celo selo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807846#p807846:11im2693 je napisao(la):
Dart » 28 Dec 2020 12:52 am[/url]":11im2693]
vradovic":11im2693 je napisao(la):
Zašto pises ovakve bajke kada si i sam svestan da je apsolutno nemoguće?
Npr odeš u prodavnicu po 200g kafe sto je oko 200 dinara, a pritom moras platiti proviziju koja je trenutno oko 7$ i čekati u prodavnici najmanje 15 minuta da transakcija prođe. Ko je lud da kafu umesto 200 dinara plati skoro 1000 i da se pritom fino načeka?
Jos kada bi svi koristili bitcoin za placanje provizija bi bila mnogo veća,zar ne?
Ako dodjes u prodavnicu i platis nesto transakcija ce se obaviti instant. To je reseno uz pomoc lightning network jos odavno.
Lightning network je zapravo nod (server) koji obavi hiljade transakcija "off chain" tako sto ti veruje na osnovu KYC i na osnovu jos nekih zakljucaka uz pomoc algoritama da neces prevariti svoj wallet i onda nod odradi jednu transakciju "on the chain" i settluje sve ostale transakcije i pri tome s obzirom da gomile usera deli jednu "On the chain" transakciju provizije su gotovo 0.

Na ovaj nacin se rade transakcije za ATM ili prodavnicama obavljaju instant a provizije su gotovo 0.

Slicna analogija moze da se poistoveti i sa IPV4 mrezom javnih adresa gde zapravo imas gomile mreznih uredjaja ipak na internetu ali na privatnim mrezama iza samo jedne javne IP Adrese bas zato danas jos uvek funkcionise IPV4. :violina:

@Bender Rodriguez
Voleo bi da budes tu i da opalis jedan selfi svog lica kada BTC bude zablistao na 100k. :)
Bez tebe ova tema ne bi bila ista i dzaba ti svo slavlje ako nemas kome da ga pokazes.

TO THE MOON!

Prilozi

• Screen Shot 2020-12-27 at 7.40.49 PM.png
    Screen Shot 2020-12-27 at 7.40.49 PM.png
    499,6 KB · Pregleda: 1.823
Tebi kao budućem komšiji uradio sam besplatnu registraciju sa custom tablicama!

Prilozi

• Untitled-1gh.jpg
    Untitled-1gh.jpg
    49,1 KB · Pregleda: 1.793
uopste nije bitna brzina transakcija vec skupoca. I sada kada platimo nesto karticama to prodavcu leze za minimum 24h. Nema potrebe cekati na sve konfirmacije dovoljna je samo potvrda i to je reseno. Fee na btc je sada prevelik i dokle god cena btc raste ne vidim kako ce se smanjiti. Tu neki alt treba doci na red.

PS. Ja nisam ulagao u kriptovalute ali mi je drago kada neko "naš" uspe :kk:

:kk: za razmisljanje. Kada bi svi nasi ljudi tako razmisljali mozda bi od nas i bilo nesto ali je zato bitno da pocrkaju sve krave...

Ljudi nisu upoznati sa osnovama finansijskih transakcija. Banke DERU za transakcije karticama kao i za mnoge druge usluge. Meri se u celim procentima, ne promilima.
Placanjem cryptom je skupo ako se konvertuje u fiat momentalno i izadje dobrih 4%, sto je opet uporedivo sa placanjem Visom. Ali to je skandalozno mnogo. Cela poenta je da se to ne cini.
Sama po sebi crypto transakcija je prilicno jeftina, recimo vecerasnji primer, ethereum sa skupo placenom transakcijom da bi bila brza mi je prosao za manje od minuta i kostao oko 0.03%.

Da pojasnim ljudima koji nisu u ovome i pitaju se sta je to uopste i kako se koristi.
Recimo ovde se izmedju mnogo ostalih nebuloznih postova, nekih 90%, provlace frilenseri kao tema.

I stvara se prividan rat izmedju frilensera i kriptotrgovaca/kopaca( u koji ja nisam upucen da postoji u stvarnosti a stvaraju ga ovde mediokritetni pojedinci).
Da bi ti neko platio iz inostranstva neku uslugu ovde u Srbiji ti moras, osim zakonskih uslova koje lako resis poslovanjem preko pravnog lica, da platis swift transfer od 40ak evra i dodatnih par procenata za usluge raznih platnih platformi preko kojih posluje bilo poslodavac bilo ti kao klijent. Neka platica za koju Srbin frilenser radi je, tako, oko 1500 evra mesecno. Na to se dodaje konverzija valuta i fiksni trosak banke, u najmanju ruku za odrzavanje racuna i elektronsko bankarstvo. To je nekih 6% u najboljem slucaju pod uslovom da se plata povlaci mesecno.
Znaci da svaki frilenser u Srbiji moze da bude placen u kriptu i da ustedi 2% u NAJGOREM SLUCAJU.

Srecna nova godina svima!

Zelim Vas svima da nam udari BTC u 100tku :) :sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808131#p808131:3vt8155w je napisao(la):
AleksandarGrf » Uto Dec 29, 2020 12:12 am[/url]":3vt8155w]
Znaci da svaki frilenser u Srbiji moze da bude placen u kriptu i da ustedi 2% u NAJGOREM SLUCAJU.
Kripto valute su trenutno pogodne špekulantima, tj onima koji trguju njima kladeći se na promenu cene. Ali to variranje cene im je istovremeno mana za 95% ljudi koji novac koriste kao sredstvo plaćanja i koji stoga traže stabilnost valute, ne kocku i rizik. Znači da bi kripto valuta bila masovna, preduslov je stabilnost njene cene, bar približno stabilnost zlata. Ja ne želim da zarađujem/gubim na promeni cene, želim da čuvam novac na stabilnoj ceni, da znam da ove godine za tu količinu kriptovakuta mogu kupiti 100 vekni hleba, isto kao i za 5 godina. Tad možemo očekivati masovni prelazak na njih i onih 95%. I ja se nadam nekom savršenijem sistemu valuta gde vrednost novca ne zavisi od odluke par likova u Centralnim bankama da štampaju pare. Sem toga, smanjuje troškove štampanja. Ko želi realnu vrednost, može ko i do sad da prebaci u imovinu zlata, srebra, nekretnina i sl.

Bitcoin (BTC) - Digital Gold - Store of Value
Ethereum (ETH) - Digital Oil - Infrastructure
FileCoin, SIA coin - Storage.

Hajde malo da razbijemo mit o tome da su to samo tamo neki coini koji su tu jedni udju drugi izadju i nikom nista.
Naravno to su sve gluposti i price za naivne. Neki ne zele da sire pricu o buducnosti koja stoji iza blockchaina da bi mogli oni da se nakupuju dok je vreme (sebicluk) a neki jednostavno sire pricu iz nenznanja.

Dalke imamo Bitcoin BTC i on ce najverovatnije biti uglavnom koriscen kao store of value. Znamo svi da ga ima u veoma ogranicenoj kolicini i da se to nece menjati. S obzirom na broj ljudi na planeti zemlji, institucija, banaka nenormalno je niska cena trenutno $33,000 USD za jedan BTC. Sve je pitanje samo vremena i opsteg prihvatanja. Takodje BTC se moze koristiti i kao global reserve currency i ako dodje do toga oda ce mu cena biti straobalno visoka. Ne mogu da spekulisem sa cenama samo cu reci da cak i kao store of value 500k za jedan BTC u opste nije tako daleka buducnost.

Ethereum sa druge strane je zapravo Digital Oil. Omogucava nam infrastrukturu preko koje mogu druge firme da postavljaju svoje platne kartice, lojalti tokene i slicno. Takodje nam omogucava infrastrukturu za buduci Web 3.0 gde ce se aplikacije pokretati preko decentralizovanog clouda. Ovo je zaista velika stvar. Na primer danas beobuild sajt stoji na nekom serveru e sad na primer phpbb je "aplikacija" koja je startovana na tom serveru i trosi se computing power tog servera. Taj server stoji u nekom datacentru.
Internet 2030 nam omogucava da prvi put udjemo u decentralizaciju computing powera upravo uz pomoc ethereuma koji ce zapravo biti infrastruktura gde nece biti neophodno da se koriste "usluge" nekog datacentra vec ce se placati "gas-om" za taj computing power.

https://www.coindesk.com/web-3-0-infras ... e-ethereum

Filecoin, SiaCoin ce sluziti kao decentralizovan storage. Gde ce BIG DATA biti isto decentralizovani. Sve ide u cloud koji je decentralizovan i ne zavisi od third party tj od DataCentra vise. A sami podaci o userima ce biti takodje na blockchainu kako ne bi morali da stoje u nekoj bazi pa da neko moze da manipulise sa time.

ps: da se ogradim. Dosta je kompleksnije od ovoga gore napisanog naravno, ovo je samo predstavljeno za citaoce sa slabijim znanjem s obzirom da nemam ovde sagovornika pokusao sam da se priblizim publici.

Kriptovalute su super ideja koju su zagadile pohlepne budale, a trenutno traći toliko resursa i toliko zagađuju planetu da treba odmah odustati. Ta cena bitkoina je krvava...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809855#p809855:3j7wk5k5 je napisao(la):
puzzle » 03 Jan 2021 11:39 pm[/url]":3j7wk5k5]Kriptovalute su super ideja koju su zagadile pohlepne budale, a trenutno traći toliko resursa i toliko zagađuju planetu da treba odmah odustati. Ta cena bitkoina je krvava...

Evo ti jedan post za tebe.

Prilozi

• Screen Shot 2021-01-03 at 8.36.36 PM.png
    Screen Shot 2021-01-03 at 8.36.36 PM.png
    197,3 KB · Pregleda: 1.328
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809841#p809841:2yfzzzoq je napisao(la):
vradovic » 03 Jan 2021 11:05 pm[/url]":2yfzzzoq]Bitcoin (BTC) - Digital Gold - Store of Value
Ethereum (ETH) - Digital Oil - Infrastructure
FileCoin, SIA coin - Storage.

Hajde malo da razbijemo mit o tome da su to samo tamo neki coini koji su tu jedni udju drugi izadju i nikom nista.
Naravno to su sve gluposti i price za naivne. Neki ne zele da sire pricu o buducnosti koja stoji iza blockchaina da bi mogli oni da se nakupuju dok je vreme (sebicluk) a neki jednostavno sire pricu iz nenznanja.

Dalke imamo Bitcoin BTC i on ce najverovatnije biti uglavnom koriscen kao store of value. Znamo svi da ga ima u veoma ogranicenoj kolicini i da se to nece menjati. S obzirom na broj ljudi na planeti zemlji, institucija, banaka nenormalno je niska cena trenutno $33,000 USD za jedan BTC. Sve je pitanje samo vremena i opsteg prihvatanja. Takodje BTC se moze koristiti i kao global reserve currency i ako dodje do toga oda ce mu cena biti straobalno visoka. Ne mogu da spekulisem sa cenama samo cu reci da cak i kao store of value 500k za jedan BTC u opste nije tako daleka buducnost.

Ethereum sa druge strane je zapravo Digital Oil. Omogucava nam infrastrukturu preko koje mogu druge firme da postavljaju svoje platne kartice, lojalti tokene i slicno. Takodje nam omogucava infrastrukturu za buduci Web 3.0 gde ce se aplikacije pokretati preko decentralizovanog clouda. Ovo je zaista velika stvar. Na primer danas beobuild sajt stoji na nekom serveru e sad na primer phpbb je "aplikacija" koja je startovana na tom serveru i trosi se computing power tog servera. Taj server stoji u nekom datacentru.
Internet 2030 nam omogucava da prvi put udjemo u decentralizaciju computing powera upravo uz pomoc ethereuma koji ce zapravo biti infrastruktura gde nece biti neophodno da se koriste "usluge" nekog datacentra vec ce se placati "gas-om" za taj computing power.

https://www.coindesk.com/web-3-0-infras ... e-ethereum

Filecoin, SiaCoin ce sluziti kao decentralizovan storage. Gde ce BIG DATA biti isto decentralizovani. Sve ide u cloud koji je decentralizovan i ne zavisi od third party tj od DataCentra vise. A sami podaci o userima ce biti takodje na blockchainu kako ne bi morali da stoje u nekoj bazi pa da neko moze da manipulise sa time.

ps: da se ogradim. Dosta je kompleksnije od ovoga gore napisanog naravno, ovo je samo predstavljeno za citaoce sa slabijim znanjem s obzirom da nemam ovde sagovornika pokusao sam da se priblizim publici.
Da li mislite da će neminovna kontrola sistema kriptovaluta dovesti do skoka njihovih vrednosti?

Velika medijska i internet pompa za kupovinu bitcoina. Ili sad ili nikad.

Da li je isplativo ulaganje u bitkoin?
Da bi mogli da damo odgovor na pitanje „da li je ulaganje u bitkoin dobra ili isplativa odluka“ moramo sagledati kakve sve izbore za plasiranje viška sredstava imamo. Takođe i na koji rok se može očekivati zarada, kakva su tržišta. Tek nakon svega ovoga, imaćemo jasniju sliku gde da investiramo novac.Nijedna investicija nije 100% sigurna, ni jedna ne garantuje zaradu. Ipak, ako želite da vaš novac radi za vas, morate preduzeti rizik da bi ostvarili profit.Upravo ćemo da vam pojednostavimo opcije koje treba da sagledate i isplativost ulaganja naročito nakon pandemije Covid-19. O svemu opširnije u nastavku teksta.

Berze realnih tokova plaćanja i zlato u vreme Korona virusa

Zašto naglašavamo da treba u analizu uključiti i ovu godinu sa Korona virusom? Zato što će razmere globalnog udara na ekonomije tek biti moguće sagledati nekad u budućnosti. Zemlje još uvek funkcionišu sa ograničenim kapacitetima, još uvek nemamo pouzdan lek za virus, a sve ovo se odražava na vrednost novca i zlata kao česte mere vrednosti i sigurno će posledice dugo biti osetne.Udar je doživeo i bitcoin kada mu je vrednost prepolovljena za samo nekoliko dana u martu 2020.godine. Ono što ovu kriptoberzu izdvaja je to što se brzo oporavila bez intervencija , mnogo brže dostigla stare vrednosti, a nakon mesec dana i prestigla tadašnje nivoe. Na taj način je opravdala uložena sredstva. Gde je tajna pa bitcoin lakše prevazilazi krizu?Bitcoin nije vezan ni za jednu Narodnu banku, državu ili valutu pa se kolebanja vrednosti drugačije stvaraju. Udar koji se dogodio u vreme pandemije uzrokovan je velikim obimom prodaje vlasnika jedinica BTC usled panike koja se javila zbog slomova na drugim berzama. Nije uzrokovan domino-efektom što su druga tržišta doživela.Pošto na formiranje cene utiče primarno ponuda i tražnja. Iznosi variraju i to u velikom obimu, ali ulaganje u bitcoin je pokazalo i da donosi zaradu svojim vlasnicima. A vlasnici nisu samo pojedinci i grupe, već i veliki investicioni fondovi koji svojim članovima i na ovaj način uvećavaju investirana sredstva.Sa druge strane ako trgujete na berzama realnih tokova plaćanja i zlata, iznosi zarade su manji, fluktuacije su manje, ali dosta činilaca utiče na kretanje vrednosti i dosta posrednih nestabilnosti može da napravi problem, čak i ako je ona na drugom kraju sveta.

Ulaganje u bitcoin ili kupovina nekretnina?

Reč je o dve suprotne opcije za plasiranje viška sredstava. U Srbiji je dosta popularno kupovati nekretnine kao ulaganje koje ne gubi puno na vrednosti, a ako se izdaje može donostiti i stabilan prihod.Ipak, za investiranje u kupovinu nekretnine potrebna su vam velika novčana sredstva. U zavistnosti od toga gde se nalazi nekretnina i kolika je njena površina, treba vam od 20.000 eura pa mnogo, mnogo više.Ulaganje u bitcoin, sa druge strane, može da bude sa daleko manjim novčanim sredstvima koje možete lako prodati ili dodatno kupiti i tako uvećati svoj cripto-novčanik.U vreme Covid krize i cene nekretnina su pale, a ako ste vlasnik, a treba vam gotovina teže ćete pronaći kupca i vrlo često pristati i na niže cene po kvadratu samo da bi prodali nekretninu. I iznajmljivanje i naplata kirije je teža pa ni ovo nije potpuno bezbedna investicija.Nije jednostavno reći da je ulaganje u bitcoin bolja ili lošija opcija, jednostavno zavisi koliko ste spremni na rizik i koliko želite da uvećate uloženo. Sa bitcoinom se mogu izgubiti velike vrednosti, ali se strpljivim vlasnicima on itekako isplatio.

Bitcoin ili druga criptovaluta?

U ovom je segmentu situacija malo jasnija tj.jasnije se mogu dati smernice za ulaganje. Svako ko kupuje virtuelnu valutu sigurno želi makar jednu jedinicu BTC jer puno vredi. Pored njega aktuelne su i digitalne valute koje vrede mnogo manje kao što su Litecoin, Ethereum, Ripple…Druge kriptovalute nose manje vrednosti, ali se i manje ulaže za jednu jedinicu. Uvek postoji nada da će i one, poput Bitcoina, doživeti vrtoglavi rast i zato su primamljiva investicija.Malo je teže konkretno reći koje jedinice su vredne rizika. Ozbiljni ulagači će pokušati da predvide kretanje (pikove) vrednosti pa će iskorititi niže vrednosti za kupovinu BTC, a čekati maksimalni rast za prodaju i tako uvećati investiciju o kojoj god virtuelnoj valuti govorili.

Da sumiramo

Nismo dali konkretan odgovor da li je bitcoin najbolja opcija za ulaganje, ali smo pokazali da svakako vredi razmisliti o ulaganju u njega.Realni tokovi plaćanja i druge vrednosti su povezane sa državama i kao takve su ranjivije na spoljašnje uticaje iz celog sveta.Nekretnine su odlične za ulaganje, ali takva sredstva ostaju duže zarobljena i teže se „oplođuju“. Najčešće služe za stvaranje vlasništva nad nečim opipljivim.Ulaganje u drugi kriptonovac je slično investiranje kao i u bitcoin, ali donosi manju zaradu. Uz to, to su digitalne valute koje postoje dosta kraće, pa je rizik od kraha realniji.

bitcoinkupovinaprodaja.rs

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809879#p809879:30tgx3hm je napisao(la):
vradovic » Pon Jan 04, 2021 6:36 am[/url]":30tgx3hm]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809855#p809855:30tgx3hm je napisao(la):
puzzle » 03 Jan 2021 11:39 pm[/url]":30tgx3hm]Kriptovalute su super ideja koju su zagadile pohlepne budale, a trenutno traći toliko resursa i toliko zagađuju planetu da treba odmah odustati. Ta cena bitkoina je krvava...

Evo ti jedan post za tebe.

Bukvalno odbijam da poverujem da su ljudi kao ti stvarni. Ajde što si bo... automatizovana osoba u službi režima, ajde što si toliko neotporan na malu kritiku svoje kripto sekte, nego si i glupi avaks i misliš da je mema sa interneta validan argument? Primiću vakcinu, a bogme platiti i porez da se budale kao ti leče. Ti se ložiš da je bitcoin beg iz kapitalizma i """sistema""", a ne hub kriminalnih aktivnosti i istovremeno samo još jedan kapitalistički proizvod koji perpetuira status kvo, toliko mejnstrim da normalno boravi na berzi. Da se svet ovoliko trudio da koristi te računarske resurse da nalazi konfiguracije proteina... gde bi nam bio kraj.

Članci o kriptozagađenju:
https://www.technologyreview.com/2019/0 ... nsas-city/
https://www.nature.com/articles/d41586-018-07283-3

Sliku sam uklonio iz citata jer mislim da je toliko glupa i uvredljiva da je ne treba videti više od jednom u životu.
Umesto toga, evo post tvoj sa prethodne strane, da svi vide bukvalno nivo gluposti s kojim operišemo, gde se zalažeš upravo za plaćanje poreza, a u kontri sa "jednim postom" koji si okačio. Svi smo znali ionako da bo... pardon, automatizovane osobe u službi režima nemaju nikakvu konzistentnu ideologiju, ni svoja mišljenja.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=805460#p805460:30tgx3hm je napisao(la):
vradovic » Pon Dec 21, 2020 2:47 am[/url]":30tgx3hm]

Ja se ne slazem. Ako zivis u Srbiji vise od 6 meseci, koristis infrastrukturu, hoces bezbednost, hoces zdravstveno, hoces penziono pa moras i da platis. Takodje svako ko voli Srbiju svakako ce se zalagati da svi zivi placaju sto vise poreza. Naravno da sam za to da se placa osim toga ovaj Zakon je donet jos odavno samo sto imamo neke koji ga nepostuju. Drzava treba da sprovodi Zakon i da hapsi sve koji ne postuju Zakon namerno.

Placanje poreza je dobro za Srbiju jer ce biti vise naoruzanja, boljih puteva, bolje zdravstvo i samim tim bolji kvalitet zivota!

Sam si rekao da je meme.
Ako ti mislis da su kriptovalute prevara onda nista idi na temu fiat valute i uzivaj. Ostavi nas da zivimo u "iluziji".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809984#p809984:1mh4qdin je napisao(la):
puzzle » Pon Jan 04, 2021 2:00 pm[/url]":1mh4qdin]

Bukvalno odbijam da poverujem da su ljudi kao ti stvarni. Ajde što si bo... automatizovana osoba u službi režima, ajde što si toliko neotporan na malu kritiku svoje kripto sekte, nego si i glupi avaks i misliš da je mema sa interneta validan argument? Primiću vakcinu, a bogme platiti i porez da se budale kao ti leče. Ti se ložiš da je bitcoin beg iz kapitalizma i """sistema""", a ne hub kriminalnih aktivnosti i istovremeno samo još jedan kapitalistički proizvod koji perpetuira status kvo, toliko mejnstrim da normalno boravi na berzi. Da se svet ovoliko trudio da koristi te računarske resurse da nalazi konfiguracije proteina... gde bi nam bio kraj.
Ceo komentar je kapa dole :sesir: , ja citiram samo deo za koji smatram da je posebno genijalan. :kk:

Kao sto rekoh par posta iznad, lepse je kad se pljuje kad se vec ne zaradjuje. A ti njihovi telefoni koji im sluze za pljuvanje i gledanje video klipova uopste ne trose resorse i ne zagadjuju :) Milijarde telefona, baterija, plastike, pa potrosnja struje... jaoo kad samo pomislim koliko resorsa ode na to sto neko vozi elektricni trotinet dodje mi da bacim kompjuter, telefon, iskljucim struju iz stana, ne jedem... :D

joj to zagadjenje, sta nam rade

even so, it is roughly equivalent to the range of carbon dioxide produced by about 1 million cars, although it is still less than 0.01% of global emissions.

kV7Z7y4.jpg

cartoon-man-charging-electric-car-power-coal-plant-stick-drawing-conceptual-illustration-130033056.jpg

Vrh