Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Ma jok, ali izgleda da se ozbiljno spremaju. Već duže vrmena se šuška o 2012. kao početku izgradnje u Višnjičkoj. Već vidim kako Đilas, Sagiv Meger i Avram Grant lopataju kamen temeljac :D

Koliko vidim nije bilo.

Dakle,da ocekujemo gradnju ove godine?

Sto posto ove godine krecu!Po mom misljenju bice veoma zanimljiva godina sto se molova tice...

Ja se nedam da ce krenuti ove godine a na sajtu pise da ce biti zavrseno 2014 godine. :)

Takodje ocekujem da ce ove 2012 godine poceti da se grade shopping molovi koji su prethodnih godina bili u statusu na cekanju.
Kao prvo Delta Planet - najveci shopping mall na Balkanu, lokacija Autokomada - odlicna lokacija, jedva cekam da Delta Real Estate konacno objavi projekat.
Posto se ovih dana otvara Kragujevac Plaza, ocekujem da ce sledeca investicija Plaza Centres Serbia biti upravo Visnjicka plaza - cemu doprinosi i cinjenica da je otvoren Mirijevski bulevar, a Delta krece sa Autokomandom, a ne sa Delta Land-om u Bulevar Despota Stefana.
Ocekujem i da cemo KONACO saznati sta ce biti sa shopping mall-om u Rajicevoj ! Dobar projekat, odlicna lokacija......
A tu je i najava konacnog dolaska IKEE, koja bi pored svoje robne kuce otvorila i shopping mall, pa stadion i trzni centar Vozdovac.
WEST 65 pored stambenog dela ce u svom sklopu imati i shopping mall.

Tako da do 2014/15 Beograd bi trebalo da bude bogatiji za jos minimum 5 ozbiljnih shopping mallova.

Ocekujem i da cemo KONACO saznati sta ce biti sa shopping mall-om u Rajicevoj ! Dobar projekat, odlicna lokacija......

Jel to neka greska ili sta? Znam za hotel tamo, ali ne gde bi mogao uopste da stane shoping mall?

[box]Jel to neka greska ili sta? Znam za hotel tamo, ali ne gde bi mogao uopste da stane shoping mall?[/box]

Idi na sajt colliersa srbija, kategorija trzni centri i tu ces naci opis projekta Rajiceva shopping mall....takodje je iz Uzun Mirkove planiran i hotel.

Projekat Visnjicka plaza je prelep... Ali... zar tu vec ne postoji merkur od 15ak hiljada kvm u koji dnevno udje 100inak ljudi? Steta.. A i ko bi dolazio ljudi svi se fenserisu kao delta-usce... I to se svraca u kafice... Nema se para za shopping osim osnovnih namirnica... takva su vremena dosla... Ta plaza ce raditi kako treba kad/ako se izgradi neko stambeno naselje na Adi huji i kod Dorcolske marine... ovako... bice sablasno prazan... tako bar ja mislim...
Misljenja sam da Visnjica i Visnjicka banja nemaju neki veliki supermarket i da bi to trebao biti prioritet... za ovakav mol je mozda jos uvek rano...

@Homer Jay

Hahahahaha zamisli stvarno da Avram uzme lopatu... A djura snajder mumla u pozadini :) Nadj je klasika tu prateci vokal :D

Mislim da bi ovo bio pun pogodak jer taj kraj a ni Zvezdara nemaju normalan veliki trzni centar tipa Usca i Delte.Sa sve bioskopima i ostalim sadrzajima.Da ne zaboravimo da je severno i ceo treci Beograd tu.Mislim da je veoma dobar projekat a i lokacija,i da ce uspeti da pomrse konce delti u odnosu na onaj njihov trzni centar planiran blize centru.

Nadam se da si u pravu... Moze bioskop tu,ne bi se bunio,tu mi devojka zivi tako da... :)
Nego pogledaj PP vucko porao sam ti posluku interesuje me tvoje misljenje :)

O tome kako će poslovati tržni centar treba da razmišlja investitor. Oni koji su ozbiljni prave i ozbiljne analize pre nego što krenu da kopaju i da grade.

Pre tri-četiri godine su investitori možda bili i preoptimistični kada je Beograd u pitanju, pa je tada najavljivano mnogo velikih investicija, uključujući i tržne centre poput ovog. Svi znamo šta se u međuvremenu dogodilo i zašto su ta ulaganja stala.

Ali ono što je zanimljivo jeste da svi konsultanti predviđaju najbrži oporavak upravo u sektoru maloprodaje (proguglajte izveštaje Colliersa, Danosa, CBRE-a itd...). Najava početka izgradnje Višnjičke plaze, Delta planeta, Rajićeve, ali i dogradnja Mercatorai pretvaranje Merkura u tržni centar to jasno pokazuju.

Danas je izašao godišnji izveštaj "Plaza centers" i izgleda da Višnjica neće baš tako brzo:

In December 2007, the Company won a second competitive public auction announced by the Government of Serbia for the development of a new shopping and entertainment centre in Belgrade called Sport Star Plaza with a proposed total GLA of approximately 40,000 sqm. Concept design has been submitted. Construction is planned to commence in 2013 and the completion is scheduled for 2014-2015

Izvor: Plaza centers

Ne ide mi u glavu zašto se toliko razvlači ovaj projekat u Višnjičkoj. Ako im Belgrade Plaza u Kneza Miloša zavisi od raznoraznih urbanističkih dozvola i uklapanja u kojekakve studije "prizemnosti" (jer spratnosti jedva da tu ima), ovde to sigurno nije posredi. Sve mi se čini da i oni još malo čekaju da vide kako ćemo da izađemo na kraj s krizom. Meni žao što ćemo do tada svi da osedimo (ako nam od silne sikiracije i ostane kose na glavi). Pih, najviše tugujem za još bioskopa u Beogradu...

20 marta se otvara plaza u Kragujevcu.Pretpostavljam da su smanjili tempo da bi polako taj projekat uradili kako treba i naucili na njegovim greskama.

И компанија се понела прилично фер, не градећи први објекат у Београду. :kk:

Pristup celoj vesti daju samo pretplatnicima, ali je iz sižea jasno da je Višnjica vrlo blizu realizacije.

Plaza optimistic about new Łódź and Belgrade malls. 15.03.

... to be started in the region in the foreseeable future will be Łódź Plaza in Poland and a mall in Belgrade, as the loan negotiations for these are the most advanced.

Izvor: Eurobuild

Homer Jay":1n0jstln je napisao(la):
Pristup celoj vesti daju samo pretplatnicima, ali je iz sižea jasno da je Višnjica vrlo blizu realizacije.

... to be started in the region in the foreseeable future will be Łódź Plaza in Poland and a mall in Belgrade, as the loan negotiations for these are the most advanced.

Ovakve sitnice me izuzetno vređaju. Potrudili su se da odu na Wiki i iskopiraju pravi naziv poljskog grada, a umesto pravog imena Beograda odabrali su kolokvijalni - pogrešni prevod

Neko od komšija InexFilma, reče da Izraelci nisu platili sve dugove fabrike "SPORT" gde će graditi pa zato sve stoji. Sad ko će ga znati...

ако само добро чуо, плаза се још увек пројектује.

jlaki":a53zxu9f je napisao(la):
Homer Jay":a53zxu9f je napisao(la):

Ovakve sitnice me izuzetno vređaju. Potrudili su se da odu na Wiki i iskopiraju pravi naziv poljskog grada, a umesto pravog imena Beograda odabrali su kolokvijalni - pogrešni prevod

Relax - nemaju imena svih gradova "prevod" naziva za anglo-saksonsko govorno podrucje. To je zapravo dobra, a ne losa stvar. Belgrade je svetski prepoznatljiv naziv dok za Lodj mora da se radi copy-paste. Imas takve primere i u nasem jeziku - gradovi za koje smo istorijski bili vezani imaju odomacene nazive u nasem jeziku koji nemaju mnogo veze sa izvornim nazivom. Bilo bi glupo napisati Wienna.

Nista licno, ljudi samo govore svojim jezikom, a za ono za sta nemaju prevod rade copy-paste :)

Vrh