Izmena plana! Datum i vreme ostaju isti. Subota 24.09 / 09:00h
Idemo do Kupinova.
Polazak:
Blok 45, na kraju bici. staze na nasipu - Surcin - Becmen - Petrovcic - Asanja - Kupinovo.
Povratak:
Kupinovo - Progar - Boljevci - manastir Fenek - Jakovo - nasipom do Bloka 45.
Ukupna kilometraza je oko 100km.
Izvinjavam se što ispade sad ovako, ali većina hoće sad u Kupinovo da vidimo ruševine crkve Sv. Duha (ja sam ih video i slikao, ali 'ajde što ne još koji put). Šta da se radi. U svakom slučaju se vozi.
Obično ne menjamo turu dan-dva pre polaska, ali eto - desi se. Izvinjavam se još jednom.
mekbejn":2fyc2g6y je napisao(la):
dzonihsv":2fyc2g6y je napisao(la):
Wahooo, tura kroz moj kraj
Tura je lepo zamišljena tj. uglavnom je solidan put i nema puno saobraćaja. Kritične tačke su:
1. put BG - Pančevo, ali verujem da će se tuda ići žutom trakom
2. put u povratku od naselja Stari Tamiš do farme Nadel (tačke 92 - 94) -asfalt je u bukvalno katastrofalnom stanju, ali biciklom se možda još nekako i provuče
3. put u povratku od farme Nadel do ulaska u Pančevo - dosta saobraćaja, dosta kamiona, uglavnom nema trotoara.
Sve u svemu, želim vam vrlo lep provod i da mi javite kakva je bila da štrudla
Zato i idemo tim putem. Bili smo više puta tuda, a ja
još više puta (pošto živim na banatskoj strani BG-a) i vozim gde stignem.
1. Tačno tako.
2 i 3. Znamo, ali istrpećemo tu deonicu. Mora se.
Hvala na lepim rečima, ali kao što vidiš, promenišmo plan. A što se tiče štrudle, ja sam je već jeo i mogu ti reći da sam se razbio. Jedva sam je pojeo, ono čudo je ogromno, još puno maka... Isplati se svakako otići zbog Kovina zbog toga.
Dok sam već tu, da najavim, svake druge nedelje oktobra se održava gulašijada u Skorenovcu (nadomak Kovina, 4km zapadno) i mahom se ide organizovano (slično ovome do Kupinova, ali nas mahom ima više). Ako se ne varam, gulaš je bio oko 200 din (možda će biti skuplji ove godine). Pa, eto, ko je zainteresovan, neka ima u planu i to. Cenim da će biti 8-og, ili 15-og. Postaviću obaveštenje blagovremeno.
Felix55":2fyc2g6y je napisao(la):
@dzonihsv
+1!!! Oduševljen sam što postoje ovakve inicijative za (samo)organizovanje biciklističkih tura tog tipa...
Čim se moja devojka i ja još malo utreniramo po BG-u i okolini, verovatno ćemo vam se pridružiti u nekoj od narednih (lakših) tura
Dobro nam došli onda.
Pošto su dani sad kraći, ture koje vozimo su do 150km maksimum. Obično to bude nekih 100-130km i onda kako je dan kraći i ture su kraće (tipa do Avale, do Kačareva na pljesku od 25cm, do Kupinova, Slankamena na riblju čorbu, itd.). Ponavljam, kad god poželite, dobrodošli.
Ovde možete pratiti pozive za vožnju, obično neko postavi nešto do srede (eventualno četvrtka) pa možete odlučiti na koju ćete stranu.
orion":2fyc2g6y je napisao(la):
И нема потребе за неким специјалним мајицама, довољно је обући на себе памучну мајицу пре тога се истуширати и ставити неки дезедоранс и то је то.
Приметио сам да су и бициклисти често неодговорни, апсурд је да сам приметио да су боље означени на бициклистичкин стазама него на отвореним путевима. Рекао бих да је овде у питању недостатак едукације и мислим да би требало направити неку едукативну кампању у том смислу (не оно ангажовати неку агенцију па глумце па тв рекламе које коштају ко зна колико) већ просто купити код Кинеза она светла која коштају око 1 евро и то поделити клинцима за неком брошуром где би били објашњени основни прописи јер многи од њих не знају да бицикл треба да возе десном страном а да не идем даље.
Pamučna majica i znojenje nikako ne idu. Bez obzira iako se istuširaš, ako dovoljno brzo voziš, ti se moraš znojiti, a pamuk to sve zadržava i teško se suši. Em što to znači da te vetar može produvati (prehlada), em će dotična osoba više da se oseća zbog sporog procesa sušenja. Zato sam i preporučio neki dres. Nisu skupi, ima npr. polovnih dreseva bez ičega, samo u boji i proizvođač napred/nazad. Tipa, nošeni na jednoj trci neko ih se dograbio i sad prodaje. Cene su od 10e (ima i polovno, ima i novo, pa kako se nađe), pa do 50-60e. I ti od 10e su odlični, pa možete naći sasvim dobro očuvane dreseve. Ne znam kakav je ovde sistem što se tiče ostavljanja linkova ka tim sajtovima, ali koga zanima gde ih može naći, neka mi pošalje pm. Nemam ja nikakve koristi od toga, već su to sajtovi na kome se biciklisti okupljaju i prodaju višak koji imaju.
Što se tiče (ne)odgovornosti biciklista, to je tačno. Ali mislim da oslikavaju sliku društva. Onaj ko je iole ozbiljniji rekreativni biciklista, zna šta može i šta ne može. Zna da nije jači od autobusa npr. Ta tvoja ideja je sasvim ok i na mestu, ali svetla su oko 250 din (prednje i zadnje), baterije za iste oko 60 din (6 kineskih baterija), pa dođe do cene od oko 300 din. Ako neki sponzor uspe da spusti na 200 din po kompletu (sa baterijama) - super. Nisu ni kinezi naivni. Al' dobro, ima ljudi koji su kompetentniji za pregovaranje.
Takođe, svake godine na biciklijadi se dobija nešto slično tome. Dobije se tzv. dozvola za rekreativnu vožnju bajsa, roze kartonče i na poleđini pišu zakoni vezani za bicikl kao lako prevozno sredstvo. Sad ću da je izbunarim odnekle i da postavim sliku.
Naravno, tu fali još dobar broj odredaba (
ima ovde sažeto a koje se tiče bicikala), ali kao eto nešto ima.
A sad odo da vozikam bajk, kad već imam vremena.