Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Verovatno će da se spoji nekako na most (na kome zvanično nema biciklističke staze).
Ispod mosta ide na onaj novi pešački prelaz.

Jel ovo trag neke staze u tadeusa k...
bici02-2020-06-25-01-07-44.jpg

Nove staze u katadjordjevoj i novi mega profili za parking..
bici01-2020-06-25-01-07-44.jpg

bici03-2020-06-25-01-07-44.jpg

bici04-2020-06-25-01-07-44.jpg

bici05-2020-06-25-01-07-44.jpg

Evo malo drugi deo grada, Topčider. Ovde sada baš nedostaje staza jer je Bulevar patrijarha Pavla bun blata i šljunka sa gradilišta na kome se gotovo ništa ne radi. Sada se još setio neki pčelar da odmah pored puta postavi prikolicu sa košnicama! Uleteo sam u roj kada je već bilo kasno da vidim prema čemu idem. Sreća pa nijedno vozilo nije bilo iza mene, jer sam refleksivno pobegao ka sredini kolovoza. Pazite se, prikolica je odmah posle račvanja puta za Košutnjak i Rakovicu!
d3669cddd8b0082e4d97d9606e639541.jpg
77062a8cb9f8fd4c36661adbd09b9b03.jpg
c314605948e01ef3e74746808509a60d.jpg

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Samo da skrenem pažnju na opšti debilizam ne znam koga, ko postavlja parkinge za bicikle tako što ih sa 6 štrafova zašrafe za podlogu ove u Karađorđevoj. To je apsolutni dilentantizam. Koga da tužim ako mi sa tog parkinga ukradu bajs? Kakva je to bezbednost tih parkinga?

A da fotkas te u karadjordjevo isto kao kod opstine zvezdara zasrafljeno u behaton i iscupano zajedno sa njim

Ako vidim da je držač samo zašrafljen, ne vezujem bajs tu ako moram na duže da ga ostavim. Tada biram neku banderu, saobraćajni znak, ogradu i slično što se ne može lako izvući. (Naravno, tako da ne smeta pešacima)

Ima više mesta u gradu gde je samo zašrafljeno i to je poseban biser Beograda. trebao bi Beograd Put da odradi akciju provere i dorade svih bici parkinga i da znamo da je to sigurno i da se može vezati bajs.

Da li se generalno praktikuje vezivanje bajseva? Ipak treba poskidati prednje svetlo, zadnje svetlo, pumpu, torbicu i sl, pa posle sve to vratiti na bajs, da ih neko drugi ne bi poskidao

Na javnim mestima ti neće skinuti to.
Naravno ako imaš baš skupo svetlo ili neki drugi deo koji se lako skida - onda treba paziti, ali generalno je jako glupo ulagati u bajs koji ti je za svaki dan i koji moraš da ostavljaš zavezanog.

Ja samo skinem torbicu ako ga vezujem, a svetla od 200 dinara ostavljam.

@astrodule
Zasto djubretari mrze bicikliste ?
Kontejnere ostavljaju da ,,vire ,, po kolovozu, pa nailaskom na iste prepreke njihovim zaobilazenjem
moramo naglo se naci ispred tockova automobila :evil: :rant: :twisted:

Moze li se ta bahatost gradske cisoce nekako regulisati ?

:sesir:

Cini mi se da je pocela izgradnja staze kod Dejtonke. Jutros su raskopavali trotoar od skretanja posle Dejtonke do semafora pre mosta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=752980#p752980:26umfmg6 je napisao(la):
boca-ica » Yesterday, 23:48[/url]":26umfmg6]@astrodule
Zasto djubretari mrze bicikliste ?
Kontejnere ostavljaju da ,,vire ,, po kolovozu, pa nailaskom na iste prepreke njihovim zaobilazenjem
moramo naglo se naci ispred tockova automobila :evil: :rant: :twisted:

Moze li se ta bahatost gradske cisoce nekako regulisati ?

:sesir:

Više puta sam prijavljivao kontejnere koji nisu u svojim nišama i uvek je odgovor bio da ih radnici Gradske čistoće stave gde treba, ali da ih bahati građani premeste.

U stvari, nije više puta, nego jednom ;) (u Milana Rakića)

kontisi milana rakica.png

Vidim sada da su i drugi te kontejnere prijavljivali https://twitter.com/ribizlica/status/11 ... 5891806208

To kod dejtonke ne daj boze da su uradili kad i pumu nego sve dva puta ....bacanje para ...

Hvala na odgovoru :)
Koliko kapiram ispada da grupe bahatih gradjani svake noci
obilaze sve Bg opštine i svakoj trecoj cetvrtoj poziciji pomeraju kontejnere
Auu
takav izgovor moze smisliti smo MAGARCINA
Licno ja cesto vidjam kako se prazne kontejneri te sasvim jasno vidim kako jako žure da ih isprazne te u opšte ne obracaju pažnju da li malo vire na kolovoz ili su vraceni na mesto. Očigledno da je bitno da se samo isprazne
tj. vodi se racuna o kvantitetu obavljenog posla a ne i o kvalitetu.

Tacnije . odgovornost snose kontrolori radnika cistoce
koj svojom NE marnoscu podsticu istu kod radnika - izvršioca. !
a kako kontrolori spadaju u upravljacki operativni deo gradske cistoce
oni su NEdodirljivi
te i mogu da nam serviraju magarace odgovore :(

Eto šta gradska vlast radi. Uzalud troši pare. Ovo je za krivičnu odgovornost. Cepanje odličnog asfalta za pravljenje fiktivne biciklističke staze. U kakvom je samo stanju Smederavac, Avalski ili Zrenjanjinski put? To je rupa do rupe, a oni kao prave stazu ovde koja će opet imati ivičnjake i neće biti ni s od staze garantujem.

Trebalo mi je baš dosta da provalim gde je ovo (između Dejtonke i Brankovog mosta)

Zaista nerezonski potez. Bez ikakvih problema su mogli da samo izvuku linije i kopaju samo kod ivičnjaka. Ko zna šta su ovde smislili.

Evo čitam konkursnu dokumentaciju. Biće crveni asfalt beton.

https://nabavke.beoland.com/96-tenderi/ ... 71-19.html

3.
Израда слоја црвеног асфалт бетона АБ8 на бициклистичким стазама, дебљине d=3cm (до 12 km).
3.1 ручно 10%
m2
64,30
3.2 машински 90%
m2
578,70
Плаћа се по m² уграђеног материјала.

Šta god da su smislili, ovaj deo su morali da ostave za kraj, a ne da počnu od njega. Ovde je bio izuzetno širok i kvalitetan trotoar, sa puno prostora za pešake i bicikliste, nije bilo potrebe da ga diraju. Sada je to raskopano do te mere da ne može da se prođe ni peške. Danas sam dva puta prolazio tuda, i nisam video nijednog radnika, samo dva bagera koji stoje u dubokom oranju. Zbog toga sam morao da vozim bicikl u žutoj traci. Kao da ovo namerno rade da bi dodatno zagorčali život svima koji idu peške ili biciklom ovuda.

Inače, trotoar na nizvodnoj strani Brankovog mosta je očajnom stanju, svakih desetak metara je isečen asfalt poprečno, a na NBG strani je odavno skroz popucao. Sinoć sam prošao biciklom tuda vraćajući se s Kalemegdana i nikad više.

Samo da ne naprave, kao što gotovo uvek znaju, da bude neravno. Pa na kraju ispadne udobnije voziti na starom asfaltu, no na novoj stazi.

Trebalo je samo preci sa lantom farbe i spustiti ivicnjake rasipnici
Sto se tice staze preko mosta gdje je lift sjecena kako bi se prikrple rupe kod nosecih konzola umjesto da urade komplet sanaciju ko suprotna strana ....sve naopako ....

Ako su već hteli da naprave stazu onda su trebali levo ili desno u odnodu na trotoar koji ima asfalt skoro najbolji u gradu. Oni lome nov asfalt da bi stavili drugi koji će biti 100 posto kriv i talasast. Živi bili pa videli.

Ja ću i dalje koristiti drugu stranu. Inače, kada idem ka gradu od Opštine idem desnom stranom, onda kod SIV-a pređem i savršenim trotoarom idem do mosta i tu pređem ponovo na desnu stranu. Time izbegavam pešake, semafore i lošu stazu / asfalt.

Vrh