Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

U Podgorici su morali da stavljaju stubice po obodu bici staze jer je niko od vozaca nije postovao...

Prilozi

• 106538197_1670826786398655_5884526611621575505_n.jpg
    106538197_1670826786398655_5884526611621575505_n.jpg
    169,9 KB · Pregleda: 2.296
Ovo kod njih uopšte ne izgleda loše. Baš se vidi da se makar trude.

Ne znam kolika je mreža u Podgorici, ali kad bi ovako i naši...

Bravo PG!
Grešim li il' su ovi stubići plastični?? Ako jesu :kk:

Stubici su gumeni trena ih za pocetak staviti kod brankovog mosta u crnogorskoj kao i na početku nemanjine kod savskog trga

To sam i mislio, čuj mene plastični?! :lol:
.. udarila sparina uGlavu ..

Ti stubovi su odlična ideja i trebalo bi ih odmah postaviti u Bulevaru oslobođenja i od Pinka do VMA.

Samo je problem što će ih "slučajno" neko iseći na nekim mestima.

Ukoliko je biciklisticka staza na kolovozu voleo bih da su stubici obavezni. Kod nas se tek razvija svest da su i biciklisti deo saobracaja, a stubici su najbolje resenje da se skrene paznja da automobilima ne pripada ceo asfalt.

Сличне стубиће сам виђао по Грчкој на пешачким прелазима уз линију, чини ми се као корисно решење које би ваљало применити и код нас.

astrodule":22shaoo2 je napisao(la):
Ti stubovi su odlična ideja i trebalo bi ih odmah postaviti u Bulevaru oslobođenja i od Pinka do VMA.

Samo je problem što će ih "slučajno" neko iseći na nekim mestima.
Ovakvi stibici se postavljaju vec u trznim centrima...veruj mi testirao sam ih i samo se iskrive i vrate mesto...bas moras da budes sivonja da ih izvalis

Sent from my iPhone using Tapatalk

Слични стубићи су и у подземној гаражи Пионирски парк. И стварно мора да се отприлике зајаше скроз да би се извалио или поломио.

Lakše se izvale oni novi sivi metalni sa grbom grada, kao što su u Karađorđevoj.

solecar":3h4lf8vl je napisao(la):
Lakše se izvale oni novi sivi metalni sa grbom grada, kao što su u Karađorđevoj.
ono kao da se po difoltu postavlja tako vise ni ne znam...

ko je ono rekao..presovana rdja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сви ригидни стубови се лакше изваљују од флексибилних.

Hvala za link, ...sve jasno
U Parizu izdvajaju cele kolovozne trake u Beogradu mazu nam oci sa biciklistickim stazama po sporednim ulicama

Ni jedan vazan saobracajni pravac nije moguce preci biciklom ucelo po biciklistickoj stazi :grand:
Jaka stvar ko o bunmjeve su udarali za stazu Knjeginje Zorke ...a to je zapravo samo sporedna ulicica...
foliranti ....i dalje biciklist nisu pozeljni na glavnim gradskim pravcima....
ne uspesno mazanje ociju.... :(

Pravilno upusten ivicnjak kod bigza
biciivicnjaci01-2020-07-11-22-18-06.jpg

Kretino imbecile bicikleta
biciivicnjaci02-2020-07-11-22-18-06.jpg

biciivicnjaci03-2020-07-11-22-18-06.jpg

Staza kroz katadjordjevu
bicikaradjordjeva01-2020-07-11-22-18-48.jpg

bicikaradjordjeva02-2020-07-11-22-18-48.jpg

biciprelaz02-2020-07-11-22-18-51.jpg

biciprelaz-2020-07-11-22-18-51.jpg

Radovi kod nis pume dejtonke nbg
dejtonkabici01-2020-07-11-22-18-59.jpg

... i dalje nema ivičnjaka na nulu!
Koja je to nivo imbecilnosti je za anale!!!
Pa da su se trudili da urade kako ne treba negde bi se zaje*******.... pa uradili kako treba.

Da li postoji nacin da se biciklom prodje iz Dunavske ka Toplani (i staroj centrali), a da to nije preko pasarele, ili ispod podvoznjaka.?

Moже преко дивљег прелаза преко пруге да се прегура.

Mislim da ce ovaj ivicnjak kod dejtonke biti k
upusten kako treba sacekajmo jos malo ...
U karadjordjevoj kao sto se moze vidjeti staza je planirana od starta jer bocne linije su uradjene od svjetlije kocke ....
Njena svrha mi nije bas naj jasnija i sto ide sa desne na lijevu stranu i gdje se spaja sa stazom na setalistu ....
Inace uradjeni su novi stubici ispred crvene kocke nocnog kluba reko bi da su prelazi u staza ivicnjak ulica ok uradjeni...

Zar ne bi mogli da zaspu prugu na tom prelazu sljunkom? Ionako se pruga ne koristi

Mogli su da stave i onu savršenu gumiranu podlogu kao što je bila u Beogradu na vodi i što i dalje stoji preko parčenceta pruge koja postoji samo na tom mestu.

prugica-u-bnv.jpg

No, znaju se prioriteti. Setimo se samo da takav prelaz nije urađen ni na Ž stanici Topčider pa su ljudi sa koferima prelazili preko pruge.

Iscitala sam zadnjih 20tak stranica, al nisam nasla odgovor. Ako ste vec odgovorili izvinjavam se unapred. Interesuje me kako se od Senjaka konkretno iz Ruske ulice, moze doci do Ade a da se ne koristi kolovoz u BulevaruVojvode Misica? :?:
Znam da se od Ade moze doci do centra ili do Novog Beograda preko mosta na Adi, al ne znam da li se negde mogu isljuciti pre Sajma. Kod Sajma se mogu iskljuciti, uci u Sajamski prostor pa sa bicoklom pod miskom niz stepenice u podzemni prostor. Sto mi nije neko resenje.

Vrh