Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Virus ne diskriminiše pa ne izbegava šmekere, lukave, empate i ostale kul beogradske face.
Dakle ti si neki ACAB lik?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_dTNu3nE3r4[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725128#p725128:1sdc9bgk je napisao(la):
Beki » 07 Apr 2020 19:08[/url]":1sdc9bgk]Vi nikako da shvatite. Ne branim ja klince koji su igrali basket, ali čovek je zvao policiju jer su deca igrala basket. Onda se potežu priče o nekim huliganima itd.

Moje mišljenje je, možete da ga prihvatite, uvažavate...ili ne, ali imam pravo na njega, da ne smemo toliko da se otuđimo kao ljudi i da se ponašamo tako hladno i bezosećajno. Komšijski i međuljudski odnosi moraju da se vrate i neki beogradski šmek i kodeks. To sa gamadi u plavom ne može da se postigne.
Zašto misliš da pozivanje milicije da upozori decu ili druge grupe i da ih fizički razdvoji, ne primenjivanjem sile, nešto loše i zašto misliš da to nije briga nekog drugog i za tu decu i komšije?
Meni je mnogo gore prijaviti penzionera da je izašao napolje u nabavku, pa tako napraviti problem i njemu i ljudima u marketu, umesto otići kod tog istog penzionera i pitati ga šta mu je potrebno , pa otići i umesto njega obaviti kupovinu.

Ne mislim da je nešto loše, samo, nažalost, naša policija tako u praksi ne funkcioniše.

Jeste čitali o poljoprivredniku, klincu od 19 godina, koji se vraćao na traktoru sa njive i koga su uhapsili kao najgoreg kriminalca zbog kršenja policijskog časa, iako je rečeno poljoprivrednicima da mogu da nastave sa radovima? Dečko je satima bio u stanici, a uveče, kada je pušten kući, dolazila je hitna po njega zbog visokog pritiska i stresa koji je doživeo tog dana.

Licno je av Reko da to bas nije bilo tako sarkazam
Niko bas nevoli policiju ali mi smo krivi sto je takva policija a oni sami dobrim djelom za svoj imidz
Ti ovdje tvrdis da ce policajci klincima nesto uraditi osim stobi bih opomenuli i rekli da se razidju ...
Nema bre da se igra basket moze tenis samo singl

Al' nema izlaska na mrežu :) Znači, samo biciklizam, golf, tenis...baš ćemo gospodska nacija da postanemo u ovim vremenima.

Beki":9k33hul7 je napisao(la):
Ne mislim da je nešto loše, samo, nažalost, naša policija tako u praksi ne funkcioniše.

Jeste čitali o poljoprivredniku, klincu od 19 godina, koji se vraćao na traktoru sa njive i koga su uhapsili kao najgoreg kriminalca zbog kršenja policijskog časa, iako je rečeno poljoprivrednicima da mogu da nastave sa radovima? Dečko je satima bio u stanici, a uveče, kada je pušten kući, dolazila je hitna po njega zbog visokog pritiska i stresa koji je doživeo tog dana.
A da li si čitao da su se pojedinci zarazili praveću žurke u zatvorenom , a niko nijer zvao miliciju da interveniše?

Ako tako gledamo na stvari, zašto uopšte bilo šta od ovih mera uopšte moramo da se pridržavamo, kad ionako ništa ne može da se spreči. Koga hoće da se zarazi, zaraziće se, a koga neće, neće se zaraziti. Zašto da sedimo u kućama, držimo distancu, nosimo maske i rukavice. Dajte da se normalno ponašamo kai ranije, da vratimo gradski prevoz, otvorimo kladiuonice, TC i kafiće, da deci vratimo u škole i vrtiće, ljude na posao, otvorimo pijace...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=724117#p724117:1hxi0sxe je napisao(la):
PIGLET » 04 Apr 2020 05:21 pm[/url]":1hxi0sxe]Pogledajte prilog 15. Ovo je stari deo, problematičan je i nebezbedan jer je uzak, staza je uska i pešacima i biciklistima. Ograda dodatno pogoršava problem jer niko neće da se češe o ogradu pa vozi na odstojanju.

Pogledajte prilog 14
Deo nove staze u izgradnji: širina je odlična, pozicija je odlična: dovoljno daleko od saobraćaja a opet dovoljno daleko od pešačkih tokova. Problmatična je veza sa liftom, koji je i pravljen, jel'te zbog ciklista...

Pogledajte prilog 13
Deo nove staze čiji profil hvalim od početka jer pruža komuterima upravo ono što im treba i privlači: komfor i bezbednost. Za rekreativce koji žele da se drže reke nije sretno rešenje jer ih udaljava od nje.

Pogledajte prilog 12
Deo nive staze u bulevaru Vudrua Wilsona, sve pohvale

Pogledajte prilog 11
Deo novogradnje u Karadjordjevoj

Pogledajte prilog 10

Pogledajte prilog 9
Deo novogradnje u Karadjordjevoj: sužen profil i uticaj ograde-problematično.

Ovde se nadamo produžetku staze duž reke jer ovaj potez ipak najviše koriste rekreativci 95% dok je komutera oko 5%

Pogledajte prilog 1
Ovde je osetno unapredjeno prethodno stanje jer je odvojen kolovoz i jasno je kome koja površina pripada, što je ranije sa izbledelim linijama na asfaltu nije bio slučaj.

Pogledajte prilog 2
Ovde se nadam produžetku staze duž stare pruge jer je to idealno rešenje, To je trend u svetu gde god su ukinute stare pruge pravljene su bici staze: profil u potpunosti odgovara biciklistima (mali nagibi u širina )
file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

OGRADA. Nije mi jasno zašto je još uvek nisu skinuli. Nego kod pasarele je čak i farbaju u sivo???

Bilo bi strava da se u ovom delu gde je uska biciklistička staza šetalište lepo vrati pešacima u punoj širini, a da se staza i u tom delu napravi na mestu gde su sada šine - pogled sa te staze na nasipu bi bio prelep, bio bi ukinut onaj retardirani spust-uzbrdica na samom ušću, a i onaj kod Kule Nebojša i staza bi se lepo nadovezala na ostatak dorćolske, deo koji se takođe sređuje sada.

Da, u svetu odavno postoji trend gde se ukidaju stare pruge da se rekosntruišu u bici staze i to ne samo u gradovima već i na medjugradskim relacijama.
Železnica ima maksimalnu uzdužni nagib od 2,5% što je izuzetno blago tako da se vozi bez ikakvog napora sa relativno visokom prosečnom brzinom.

Greota je da ovde nisu iskoristili staru trasu pruge, sad je to već očigledno ispod Brankovog mosta, ona S krivina je neprihvatljiva, van svih pravilnika !

Ali krivina ispod mosta nije potrebna kao da je iz cistog hira napravljena ...

Стварно је кривина могла да се испегла.

Ne znam što vam smeta ta krivina toliko?
Možda i nije loša da bi se malo smanjila brzina biciklista jer je realno za očekivati mnogo ljudi na tom potezu.

A što su je napravili? Pa zato što su posebno osmišljavali deo do jedne strane mosta, a posebno do druge strane mosta i onda shvatili da se bici staze ne "gađaju".

Što je potpuno isti neplanski pristup gradnje biciklističke infrastrukture, a postoji sijaset drugih primera poput Ruzveltove, Omladinskih brigada da mi prvo pada na pamet, gde je staza u jednom delu dvosmerna sa jedne strane ulice, a u drugom trenu jednosmerna sa obe strane ulice. Niko neće na nelogično mestu preći ulici samo da bi ispoštovao neke crte na trotoaru kada je taj trotoar u osnovi isti celom dužinom ulice. Isto će sa bude sa svim takvim krivinama, ljudi će voziti onim putanjama koje su najlogičnije. To je ona famozna razlika između dizajna i korisničkog iskustva.

Oni koji su ih projektovali korisničko iskustvo nemaju jer nevoze Bajs ni rekreativno ...a da nisu nikog ni pitali za iskustvo ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733620#p733620:2qdye0ya je napisao(la):
direktor » 30 Apr 2020 04:25 pm[/url]":2qdye0ya]Oni koji su ih projektovali korisničko iskustvo nemaju jer nevoze Bajs ni rekreativno ...a da nisu nikog ni pitali za iskustvo ...

Dišo, ovakva staza nije ni projektovana, jer ne bi prošla tehničku konztrolu jer nije u skladu sa Pravilnikom o projektovanju i izgradnju biciklističke infrastrukture. Ima ga ovde i na forumu neko je kačio. Izdali ga Putevi Srbije.

Ovo je improvizacija, ad hok rešenje...

Tacno nikad nisu ni imali gradjevinsku dozvolu vec su ih legalizovali kasnije i predali na odrzavanje ...

Видим добили смо у Немањиној још један парчић стазе...да ли негде има релативно ажурна мапа тренутног стања стаза у Београду...свих тих парчића урађених у протеклих пар година?

Ja se gnušam tih sklepotina od staza (''staza'') koje se stvaraju tako što se otkine širina saobraćajne trake.

Додао бих и стазе које откину ширину не баш широког тротоара такође.

Дуле хвала за мапу.
У делу од Савског трга до Сарајевске.

Микијева слика:
AtXOCqp.jpg

Vrh