gundeljbananko
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 09.11.2011.
- Pohvaljen
- 159
Vozim trotinet skoro svaki dan i imam skoro 800km pređenih do sada. Kacigu nosim od početka a i rukavice. Vozim kako gde, nekad trotoarom, ređe ulicom ali uvek biciklističkom stazom ako je dostupna. Brzinu prilagođavam uslovima na putu, do 15 na sat ako ima pešaka u manjoj meri a ako ih je više ili nailazim na decu, 5 ili silazim. Voziti po ulici je po BG-u sa malim točkovima jako zeznuto u velikoj većini ulica a i vrlo je neinteresantno kada te zaobilaze busevi. Žao mi je kad vidim kako voze ostali vlasnici trotineta koje usput sretnem. Kao da idu na trke a da oko sebe imaju force field koji će ih zaštititi od nesreće. Moram priznati da je sve više kolega koji nose kacigu i koji koriste zvonce ali i dalje ima previše fakira zbog kojih će na kraju i tablice za trotined da uvedu... Ne bih se složio da kritika ide samo za trotinete, isti je procenat fakira na biciklima koje usput srećem. Jednostavno živimo u zemlji koja ima vrlo malo, da ne kažem nimalo kulture u saobraćaju. Da se razumemo, takođe sam i pešak, vrlo aktivni vozač sa stažom od 20 i kusur godina a do skoro sam biciklirao na redovnoj bazi.