[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791822#p791822:28y71mgw je napisao(la):Earthmoving » Uto Nov 10, 2020 10:20 am[/url]":28y71mgw]Dadoh ti plus ali smešna mi ta logika da do jednog dana to nije bilo opasno i kažnjivo, a onda kada su lažni poslanici nameštenih izbora odlučili, od sutra je postalo opasno i kažnjivo Tako da ko priča telefonom u prošlosti nije kažnjio ni opasno, a ko priča u današnjosti jeste Matematička principijelnost šta je opasno a šta nije kad se tako labilno menja. Druge razloge koje navodiš su subjektivni i tako se ne primenjuje zakon, jer bi to značilo da ako sam ja prešao 400.000 km bez udesa, mene zakon lično ne treba kazniti za priču telefonom jer moje ugrožavanje bezbednosti je 0%, nikad se nije desilo, te optužbe da ugrožavam bezbednost time bi trebale popiti tužbu za kaljanje ugleda i širenje laži
Ali zakon je nesposoban da to utvrdi te važi sa sve isto, tj nepropuštanje pešaka na pešaćkom je čist i jasan prekršaj te mora biti kažnjen od policajca koji je video prekršaj. To se nije desilo, pa je i policajac prekršio zakon. Pozivam se na zakon i apsolutno sam u pravu, isto kao što su se i oni pozivali kad su mene kaznili za tel. Ili ćemo primenjivati zakone, ili nećemo, šta god odlučite meni je ok, samo mi nije ok da se malo primenjuju a malo ne u zavisnosti od sunčanosti dana
Mislim da me nisi najbolje razumeo Apsolutno svaki i najmanji vid bahatosti, bezobrazluka i odsustvo poštovanja ostalih učesnika u saobraćaju treba uvek neizostavno kazniti najvišim zakonom predviđenim kaznama. Ja samo kažem da je prirodno da saobraćajna policija ima više obzira prema profesionalcima kojima je volan posao, a mislim da su svi svesni šta znače sati i sati provedeni u saobraćaju u današnje vreme, gde upravo mobilni telefoni često prave haos među vozačima svih kategorija. Inače, nisu mobilni telefoni od juče opasni, nego je to oduvek, a normalno je da se ZOBS s vremenom prilagođava uslovima u saobraćaju da tako kažem. Ne tako davno mobilnih telefona nije bilo, i u početku i nisu smatrani tako opasnim, kao ni cigare na kraju krajeva. Jedino se alkohol video kao ozbiljna pretnja i droge naravno. Danas, po meni, i silna digitalizacija automobila može biti opasna, jer se kod nekih čak i klima podešava preko ekrana u koje se ipak mora pogledati, al to je neka druga priča već. Elem, mnogo šta u saobraćaju jeste individualno, što će reći da ni alkohol ne utiče podjednako na svakakoga, al opet, zakon se ne može primenjivati od slučaja do slučaja. S druge strane niko me ne može ubediti da može biti apsolutno skocentrisan na vožnju i da telefonira. Tako je mnogo šta i u postupku policije individualno, što je donekle i normalno. Situacija ima raznih, i nije isto kako je i pod kojim okolnostima prekršaj napravljen, i naravno bitno je dal ima i posledica tog prekršaja. I opet se vraćam na ono da profesionalci žive od volana, i prosto policija ima prema njima više obzira, jer nije isto osam sati za volanom i do možda jednog sata koliko vozač amater provede za volanom.