Imao sam čudan događaj jutros. Kod Cvetka krenem na zeleno na pešački, stignem do pola, autobus GSP-a skreće i ne staje, ja se vraćam unazad, a posle skroz iza do trotoara da me ne bi pregazio zadnjim točkovima jer autobus kad skreće, seče. Pogledam vozača, on me je video, ali na pašačkom pošto zna šta je uradio, vozi pravo al okreće glavu na drugu stranu. I odmah stane na krajnoj stanici tu. Ja mu priđem i pitam jel hoće da me pregazi. On u fazonu pa šta sad. Priđe policajac koji je bio na par metara da smiri situaciju. Ja ga pitam jel video šta se desilo, što ga ne kazni jer ne poštuje prednost pešaka na pešačkom, vozač kaže pa ja moram da prođem, što ne sačekaš sekund. Ja pitam saobraćajca da kaže dal ja ili on treba čeka sekund. Situacija nam je svima jasna. Policajac kaže jel ok da mi se vozač izvini. Ja kažem da je sa namerom prešao videvši me i da nema reči ni da se posle toga izvinuo kada sam mu prišao. Takođe pitam zašto policajac mene pre 1,5 godinu kažnjava 10.000 sto pričam telefonom u kolima, bez da sam ikoga ugrozio, a njemu koji me je zamalo pregazio traži samo da se izvini? Ne zna sta da kaže, i ja odlazim. Iza sebe čujem policajca koji kritikuje vozača GSP-a : "Pa dobro, jel ja treba tebe da...", dalje sam otišao pa nisam čuo.
Rezime. Očigledno da važe dvostruka pravila, obični ljudi se kažnjavaju za sitnicu, a ovi što rade za državu poput vozača Vesićevog GSP-a se ne kažnjavaju. To treba imati na umu kada sledeći put pročitate tužnu vest da je jadan vozač GSP-a prebijen od nekog "divljaka" koji je uzeo pravdu u svoje ruke jer zakon ne funkcioniše.