U pitanju je bio klasičan crveni autobus koji dolazi iz pravca Malog Mokrog Luga, koji tu skreće desno iz Bulevara na zadnju stanicu kod Cvetka. A odatle se vraća nazad ispod Olimpa. Pošto sam sve vreme priče sa policajcem i vozačem bio sa strane, pored vozačevog prozora, nisam video koji je tačan br linije. Ali je jasno da je u okviru gradskog/Vesićevog (ne mog sigurno, nemam ingerencije na njihovu politiku i poslovanje, a ovaj ima) gradskog prevoza. Napominjem Njihovog jer je to razlog što mu policajac nije napisao kaznu. Jer policajac radi za državu kao i gradski preboz, ruka ruku miluje. Ja ne radim za državu pa mi zato Njihov policajac napisao kaznu 10.000 za priču preko telefona u kolima. Svog državnog kolegu, štiti čak i kad zamalo ne pregazi čoveka. Ovaj primer jasno pokazuje koliko je sadašnji sistem i njegovi zakoni, lažan, sem za zaštitu Njihovih. Vozač je to znao da mu ne neće biti ništa, i bolelo ga je uvo. I bio je u pravu, nikakve posledice neće trpeti...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791552#p791552:3fyab200 je napisao(la):Earthmoving » Pon Nov 09, 2020 12:26 pm[/url]":3fyab200]Imao sam čudan događaj jutros. Kod Cvetka krenem na zeleno na pešački, stignem do pola, autobus GSP-a skreće i ne staje, ja se vraćam unazad, a posle skroz iza do trotoara da me ne bi pregazio zadnjim točkovima jer autobus kad skreće, seče. Pogledam vozača, on me je video, ali na pašačkom pošto zna šta je uradio, vozi pravo al okreće glavu na drugu stranu. I odmah stane na krajnoj stanici tu. Ja mu priđem i pitam jel hoće da me pregazi. On u fazonu pa šta sad. Priđe policajac koji je bio na par metara da smiri situaciju. Ja ga pitam jel video šta se desilo, što ga ne kazni jer ne poštuje prednost pešaka na pešačkom, vozač kaže pa ja moram da prođem, što ne sačekaš sekund. Ja pitam saobraćajca da kaže dal ja ili on treba čeka sekund. Situacija nam je svima jasna. Policajac kaže jel ok da mi se vozač izvini. Ja kažem da je sa namerom prešao videvši me i da nema reči ni da se posle toga izvinuo kada sam mu prišao. Takođe pitam zašto policajac mene pre 1,5 godinu kažnjava 10.000 sto pričam telefonom u kolima, bez da sam ikoga ugrozio, a njemu koji me je zamalo pregazio traži samo da se izvini? Ne zna sta da kaže, i ja odlazim. Iza sebe čujem policajca koji kritikuje vozača GSP-a : "Pa dobro, jel ja treba tebe da...", dalje sam otišao pa nisam čuo.
Rezime. Očigledno da važe dvostruka pravila, obični ljudi se kažnjavaju za sitnicu, a ovi što rade za državu poput vozača Vesićevog GSP-a se ne kažnjavaju. To treba imati na umu kada sledeći put pročitate tužnu vest da je jadan vozač GSP-a prebijen od nekog "divljaka" koji je uzeo pravdu u svoje ruke jer zakon ne funkcioniše.
Earthmoving":1vv4kqfb je napisao(la):U pitanju je bio klasičan crveni autobus koji dolazi iz pravca Malog Mokrog Luga, koji tu skreće desno iz Bulevara na zadnju stanicu kod Cvetka. A odatle se vraća nazad ispod Olimpa. Pošto sam sve vreme priče sa policajcem i vozačem bio sa strane, pored vozačevog prozora, nisam video koji je tačan br linije. Ali je jasno da je u okviru gradskog/Vesićevog (ne mog sigurno, nemam ingerencije na njihovu politiku i poslovanje, a ovaj ima) gradskog prevoza. Napominjem Njihovog jer je to razlog što mu policajac nije napisao kaznu. Jer policajac radi za državu kao i gradski preboz, ruka ruku miluje. Ja ne radim za državu pa mi zato Njihov policajac napisao kaznu 10.000 za priču preko telefona u kolima. Svog državnog kolegu, štiti čak i kad zamalo ne pregazi čoveka. Ovaj primer jasno pokazuje koliko je sadašnji sistem i njegovi zakoni, lažan, sem za zaštitu Njihovih. Vozač je to znao da mu ne neće biti ništa, i bolelo ga je uvo. I bio je u pravu, nikakve posledice neće trpeti...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791552#p791552:1vv4kqfb je napisao(la):Earthmoving » Pon Nov 09, 2020 12:26 pm[/url]":1vv4kqfb]Imao sam čudan događaj jutros. Kod Cvetka krenem na zeleno na pešački, stignem do pola, autobus GSP-a skreće i ne staje, ja se vraćam unazad, a posle skroz iza do trotoara da me ne bi pregazio zadnjim točkovima jer autobus kad skreće, seče. Pogledam vozača, on me je video, ali na pašačkom pošto zna šta je uradio, vozi pravo al okreće glavu na drugu stranu. I odmah stane na krajnoj stanici tu. Ja mu priđem i pitam jel hoće da me pregazi. On u fazonu pa šta sad. Priđe policajac koji je bio na par metara da smiri situaciju. Ja ga pitam jel video šta se desilo, što ga ne kazni jer ne poštuje prednost pešaka na pešačkom, vozač kaže pa ja moram da prođem, što ne sačekaš sekund. Ja pitam saobraćajca da kaže dal ja ili on treba čeka sekund. Situacija nam je svima jasna. Policajac kaže jel ok da mi se vozač izvini. Ja kažem da je sa namerom prešao videvši me i da nema reči ni da se posle toga izvinuo kada sam mu prišao. Takođe pitam zašto policajac mene pre 1,5 godinu kažnjava 10.000 sto pričam telefonom u kolima, bez da sam ikoga ugrozio, a njemu koji me je zamalo pregazio traži samo da se izvini? Ne zna sta da kaže, i ja odlazim. Iza sebe čujem policajca koji kritikuje vozača GSP-a : "Pa dobro, jel ja treba tebe da...", dalje sam otišao pa nisam čuo.
Rezime. Očigledno da važe dvostruka pravila, obični ljudi se kažnjavaju za sitnicu, a ovi što rade za državu poput vozača Vesićevog GSP-a se ne kažnjavaju. To treba imati na umu kada sledeći put pročitate tužnu vest da je jadan vozač GSP-a prebijen od nekog "divljaka" koji je uzeo pravdu u svoje ruke jer zakon ne funkcioniše.
Bte, i privatnici su u sistemu Vesićevog gradskpg prevoza, ne mog, oni s njima šuruju, biraju ih, daju im linije...ne ja.
Видим сад, моја грешка :o[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791607#p791607:p4pu442k je napisao(la):solecar » Пон Нов 09, 2020 2:16 pm[/url]"4pu442k]Nije moja reakcija. Drugi neko je reagovao, a ja sam samo preneo vest, piše na kraju posta izvor, a što je moguće da ti je promaklo. Čak i nisam bio tamo u datom trenutku.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791584#p791584:1w11gias je napisao(la):Earthmoving » 09 Нов 2020 01:17 pm[/url]":1w11gias]Zašto mene treba kazniti, koje saobraćajno pravilo ili zakon sam prekršio da bi po njemu bio kažnjen? Vozač GSP-a zamalo nije pregazio pešaka nasred pešačkog prelaza dok mu je bilo zeleno. Ako je Vučićevski bot u pitanju pitanje ne važi, ne mora odgovor, jer za njih je devojka koju je na pešačkom ubio Mitrovićev sin kriva što mu se našla na putu.
Takođe pitam zašto policajac mene pre 1,5 godinu kažnjava 10.000 sto pričam telefonom u kolima...
To sam bio ja. Realno ne znam dokle bi beskućnik nastavio s udarcima po autobusu da nisam malo pričao s njim, a i policija je baš sporo reagovala.Дошљак":3ac5q4w3 je napisao(la):Свака част на реакцији Соле. Штета што држава нема механизме да кроз институције збрине те људе већ се тај реалан проблем гура под тепих.
Polako Zemljani, ima nas svakaki. Jednu stvar zapamti kad te udari bilo kakvo vozilo daleko će tebe više boleti nego njega, zato tri sekunde kasnija ali je bar glava na ramenima.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791619#p791619:2ls3a2ii je napisao(la):Earthmoving » Pon Nov 09, 2020 3:00 pm[/url]":2ls3a2ii]Za svaku liniju javnog gradskog saobraćajnog prevoza (skraćeno napisah gore GSP) je nadležna gradska vlast. Da li gradska vlast to vrši angažovanjem vozača, vozila, poslovnih subjekata... je totalno nebitno za pešaka. Ono što on vidi je vozilo javnog gradskog prevoza na zvaničnoj liniji određenoj od strane gradskih vlasti. Ili vi tvrdite suprotno, da državna policija ima iste aršine kažnjavanja prema vozilima državnog sistema prevoza, u ovom sličaju gradskog, isto kao prema običnim vozačima i učesnicima u saobračaju? Zaista bi bilo simpatično poverovati da policija piše proporcionalno isti broj kazni jednima i drugima, tj da nema protekciju prema vozačima gradskog prevoza, nebitno, bili oni neprivatni ili privatni. Ja nikada u životu nisam video da policija zaustavlja ili kažnjava vozila javnog prevoza, dok sam video na hiljade puta da to radi ostalim učesnicima u saobraćaju.
Драго ми је да је неко са форума Свака част на реакцији, ценим људе од иницијативе који не окрећу леђа пред проблемима. :kk:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791697#p791697:38d33chh je napisao(la):Daxara » Пон Нов 09, 2020 7:05 pm[/url]":38d33chh]To sam bio ja. Realno ne znam dokle bi beskućnik nastavio s udarcima po autobusu da nisam malo pričao s njim, a i policija je baš sporo reagovala.Дошљак":38d33chh je napisao(la):Свака част на реакцији Соле. Штета што држава нема механизме да кроз институције збрине те људе већ се тај реалан проблем гура под тепих.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791770#p791770:29ljl1en je napisao(la):Earthmoving » Pon Nov 09, 2020 11:56 pm[/url]":29ljl1en]Žiko, naravno sam se sklonio da me ne pregazi unazad pola ulice, iako sam imao kolica sa pijace sa 10kg stvari pa bi video kako bi ovi koji to predlažu pred pomahnitalim vozačem sa pola ulice za sekund-dva sa punim kolicima skočili nazad. A šta da je bio neko stariji i nepokretniji od mene? Poenta priče je u tome da mene saobraćajac kažnjava za glup prekršaj, a mnogo opasniji prekršaj ne kažnjava. Poenta priče da policija sa namerom vreba obične vozače da ih kazni, a kada se spontano nađe na licu mesta neće da kažnjava.
Branik druže, jel ti stvarno misliš da ovakvom pomahnitalom vozaču treba dozvoliti da vozi 50 putnika? Ako ga ne kažnjavaš za ovakvo namerno ugrožavanje bezbednosti, ti mu time dozvoljavaš da se i u buduće divljački ponaša, umesto da sprečavaš takvo ponašanje, čime ugrožavaš i njegove buduće putnike, da ih vozi Mile rizik. Hehe, bio krajem 90ih neki koji je leteo noćnom 26-icom kroz uličice, zvali ga Mile Rizik
SG: https://www.pravno-informacioni-sistem. ... d7f6ac0106Приликом преласка преко коловоза пешак не сме да употребљава мобилни телефон нити да користи слушалице на ушима.
Samo kazem.11. Влада Републике Србије
Основана 7. јул 2008.
Расформирано 27. јул 2012.
Владу су формирале странке листе „За европску Србију“ (ДС-Г17 плус-СПО), СПС, ПУПС и странке националних мањина.
A sto se kazne tice slazem se, tebi jedna zbog telefona opravdano, vozacu autobusa jedna zbog nepropustanja pesaka i policajcu jedna zbog nereagovanja.Vozač ne sme da koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju ukoliko nema, odnosno ne koristi, opremu koja omogućava telefoniranje bez angažovanja ruku za vreme vožnje.