I ja sam jutros morao proći kroz dva prepuna autobusa. U 408-ici sedoh, al se i ona napuni solidno još na delu trase gde je prisutna samo ona od linija GSP-a. Na Banjici poprilična gužva na stajalištu. Čekam nešto prema Slaviji, i prva nailazi 402-jka koja se napuni poprilično, pa ajde da sačekam još malo, i eto ubrzo jedne 47-ice u koju se teško moglo ući, pa propustim i nju, da bi na kraju ušao u sledeću 47-icu posle malo preko 15 minuta ukupnog čekanja. 48-ice nije bilo. Vreme između 6:15 i 6:30. Neko otvara prednja vrata neko ne, al šta vredi kad su svi autobusi puni. 33-jkom od Franša do Despota Stefana, i ista bila puna da se čekalo na stajalištima da se vrata zatvore. Dok god većina ljudi mora ići na posao, zaista smatram za teškom glupošću toliku redukciju inače vrlo opterećenih linija. Prigradske su tek redukovane subotnjim redom vožnje, pa mi zaista nisu jasne reakcije naše vrhuške povodom tolikih gužvi u javnom prevozu. Ispada da se velika većina ljudi vozi onako bez veze. GSP će one starosti šezdeset i više godina slati na odmore, a privatnici tek imaju problem sa velikim brojem vozača starijim i od 65, a verujem da ima i onih od preko 70 godina, pa se verovatno iz tog razloga i primenio subotnji red vožnje. U svakom slučaju, prepuni autobusi nikako ne doprinose smanjenu širenja zaraze. Ne znam kakve nas još restriktivne mere očekuju, a nešto sumnjam da će se drastično smanjiti broj onih koji će ipak morati na posao.