Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Veseljak čovek...
Prijavili vozača na liniji 59, da je puštao muziku u Solarisu preko mobilnog i još na upaljen mikrofon, ne kapiram odakle vade samo te ideje...

Vozac autobusa je bahatiji jer ne vozi svoju imovinu, jer ima vece vozilo i jer je napravljena atmosfera u drustvu da su oni jadni ugrozeni...

Ман све се слажем ја са тобом. Морао сам мало грубље да описујем да би допрло негде, али видим да не вреди баш.
Лудака има свуда, психологија познаје те реакције. Професионалци могу возачу, који то по природи ствари не мора да познаје, да укажу шта код неких људи изазива бурну реакцију. Ти делујеш сталожено, ниси отерао кретена у ... и није дошло до проблема, само до зрачења. :? Твој неки колега би био мање стрпљив, и ко зна шта би се десило :(
Ти си ту где си, завршићеш то што треба. Он ће се мало празнити около и у 90% случајева отићи. Али его већини то не дозвољава, морају да одговоре. А знаш ли шта си када се свађаш са лабилном особом :D
Надам се да разумеш мој став.

Што се бахатости тиче. Знам да није лако управљати толиким возилом, имам ц категорију па делом разумем. Вероватно да свакодневни рад ствара немар према другима, јер олакшаваш себи где можеш. Али готово на дневној основи се појављују возачи који не поштују линију своје траке, возе у две по мало, гурају те или излећу по потреби. То раде само возачи буса ( можда би и трамвајски али не могу :) )
Никада нисам оплео по некоме, а било је непријатних ситуација, где ме буквално доводе у опасност. Трудим се да имам разумевања, али морам да апелујем макар да се и други узимају у обзир. Сигурно ће проблем бити умањен ако смо сви више увиђајни за друге

Бексова клапа изгледа не гледа ствари тако. Невероватно је да се он још љути што некоме смета музика, цигаре, магленке...да занемаримо што се то не сме, али да те није брига за друге ни мало :? Није лепо.

becks89":d9h93q47 je napisao(la):
Veseljak čovek...
Prijavili vozača na liniji 59, da je puštao muziku u Solarisu preko mobilnog i još na upaljen mikrofon, ne kapiram odakle vade samo te ideje...

Вероватно је некоме засметао музички жанр, ко зна шта је пуштао. Лично ми тако нешто не смета, музика је боља од тишине, ја бих и увео музику на разглас у соларисима, наравно класичну, џез или амбијентале.

Али сам такође доживео да се враћам ноћним бусом у коме је возач одврнуо Марка Булата као да је на сплаву. Па да ли је ико од путника заслужио да му неко малтретира психу у пола 2 ујутро са Марком Булатом. Касније, четничким и крајишким песмама.

Да нисам био мртав уморан, попио би пријаву.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PPmGMN-elWM[/youtube]

Na samom kraju pre nego što smo stigli u sam Šangaj, puštena je ova muzika

stf":3g13ryfm je napisao(la):
Вероватно је некоме засметао музички жанр, ко зна шта је пуштао. Лично ми тако нешто не смета, музика је боља од тишине, ја бих и увео музику на разглас у соларисима, наравно класичну, џез или амбијентале.

Али сам такође доживео да се враћам ноћним бусом у коме је возач одврнуо Марка Булата као да је на сплаву. Па да ли је ико од путника заслужио да му неко малтретира психу у пола 2 ујутро са Марком Булатом. Касније, четничким и крајишким песмама.

Meni se vrlo često dešava , i po tome odmah mogu da zaključim kakav je vozač kao osoba , da kad je neki turbo folk u pitanju , ori se ceo autobus , a ja hoću da poludim , ali ne idem kod vozača da mu je*** sve po spisku , dok ovi koji puštaju pop i rock muziku , puštaju je tiho , tako da moraš da budeš baš blizu da bi je čuo.

stf":2zjpgnb3 je napisao(la):
becks89":2zjpgnb3 je napisao(la):
Veseljak čovek...

Treba vratiti muziku u autobuse, ali propisati koju i koliko glasnu ;)
Ne znam šta imaš protiv Marka Bulata, uostalom ako si ikad išao u kafanu siguran sam da nisi slušao džez ili ambijentalnu muziku naročito u sitnim noćnima satima ;)

А шта се то слуша по кафанама и шта је то Марко Булат? :p

Може музика, али ако поставе и кариране столове између седишта. Шта мислиш о живој свирци? Код возача шанк? Да се заврти нека сојка уз шипку?
Неко би чак и карту платио! А да ли би безбедност била већа? :roll:

Sigurno se ne sluša bluz i rok ;)
Ne vidim kome je smetala muzika uopšte, bezbednost neće povećati ni postavljanje kamera ako ćemo realno...

Meni bi smetao taj Marko Bulat kao i veliki deo nase tzv narodne muzike koja nije ni priblizno pravoj narodnoj muzici. Smetala bi mi i klasicna i bluz muzika jer ni to ne volim. Ako bi se pustala muzika koju ja volim da slusam, onda bi i ona mnogima smetala. Tako da nema potrebe za muzikom u autobusima, sada je doba kada svi imaju telefone, ipodove mp3 plejere i svakakva cuda pomocu kojih slusaju muziku u autobusu. Dovoljno je reci da se meni podigne pritisak kada jekome zvoni telefon a melodija je pesma nekih kvazi domacih pevaca.

Да ли бисте желели да слушате ово у Соларису?
http://www.youtube.com/watch?v=rLBJZuao17o
Ни ја не желим да слушам Булата, Цецу и остале глупости које готиве неки. Код возача може звучник-два, код путника ништа. 80% путника ионако има слушалице..

Moraću da se složim sa tobom Šomi, kod vozača jedino i postaviti zvučnik, ali onda bi to bilo zloupotrebljivano, tako da je ipak možda ovo ma koliko sumorno i dosadno bilo najbolje rešenje, samo ne znam kako nikome ne smeta muzika u Lasti, Banbusu ili ostalim PP ?

U sredu sam imao raspravu sa vozačem Solarisa na liniji 83 oko "vozačevog prostora", bila je gužva i sada ja sa torbom za trening na leđima ulazim jedva na prva vrata, nisam imao gde i da nebih smetao ljudima da ulaze i izlaze, jednom nogom prekoračim šipku i naslonim se na vrata, dakle ne uđem iza šipke iako bih mogao da budem tu. Posle jedne stanice, krene lik da popuje kako ga ometam i kako tu ne smem da stojim, krenuo da psuje kako su putnici st***. Usledilo mu je objašnjenje šta je i dokle je njegov prostor, i baja u čudu pita " a odakle ti to znaš ? " Ja kažem da mi je rekao šef saobraćaja jednog pogona, i ono kao " a ti znaš šefa saobraćaja? ", nastavio sam da stojim jednom nogom sve dok je bila gužva, kasnije ušla kontrola pa se ispraznilo i onda sam otišao da sednem, a čovek me je pratio na retrovizor kao da sam ludak ili šta već, dakle drugari i oni znaju šta je njihovo i dokle ;)

becks89":2dffbch2 je napisao(la):
Moraću da se složim sa tobom Šomi, kod vozača jedino i postaviti zvučnik, ali onda bi to bilo zloupotrebljivano, tako da je ipak možda ovo ma koliko sumorno i dosadno bilo najbolje rešenje, samo ne znam kako nikome ne smeta muzika u Lasti, Banbusu ili ostalim PP ?

Meni smeta muzika u bilo kom autobusu (GSP ili privatni) , troli i tramvaju , kada je turbo folk u pitanju , a ne smeta mi popo i rock , jer ti koji odvrnu turbo folk da se čuje u celom autobusu su "seljaci" , dok ovi koji puštaju pop i rock , puštaju tako da se čuje samo kod njih , su mnogo kulturniji i sa njima je mnogo pšrijatnije voziti se , nevezano za to što rock slušam privatno i što uopšte ne svraćam u "kafane" i slične lokale.
Bez obzira šta ko voli da sluša , a šta ne , od vozača , ne treba da to nameće drugima.

Pop/rock muzika je bukvalno nešto default, što svakome treba da prija. Ostalo su žanrovi koji određeni ljudi slušaju određeni žanr.

Nema muzike i tacka ;-) :D

Edit:
Salu na stranu, upravo dokazasmo da pet ljudi ne mogu da se dogovore oko zanra muzike, pa kako onda ocekivati u busu u kome je 80 - 100 putnika???
Bus sluzi za prevoz, kome se slusa muzika nek ide na koncert ;-)
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ништа, од сада само роми са хармоником! Маааскараааа...

Hahahahaha :D
Zabrani njih ako smes, ja se ne usudjujem, namnozili im se zastitnici :D
Sad kad razmislim, bolje da pevaju nego da skidaju sahtove, sine, elektricne i telekomunikacione kablove..
Dobro narod rece "ko peva, zlo ne misli" ;-)

laki72":37dil9ef je napisao(la):
Nema muzike i tacka ;-) :D

Edit:
Salu na stranu, upravo dokazasmo da pet ljudi ne mogu da se dogovore oko zanra muzike, pa kako onda ocekivati u busu u kome je 80 - 100 putnika???
Bus sluzi za prevoz, kome se slusa muzika nek ide na koncert ;-)

Nije ovde poenta u žanru muzike , već u tome da bi svi vozači trebali da puštaju muziku tako da je čuju samo oni , i nikome ne bi smetalo.

Ljudi, jeste li čuli za muzičke "podloge" ili "pokrivke" koje se koriste kod dokumentarnih emisija?

To su neutralni instrumentali koji ne utiču direktno na receptore i ne smetaju nikome jer faktički i nisu žanr već su nešto univerzalno. Nikada ni od koga nisam čuo da je takva muzika zasmetala šta god da su osobe slušale u privatnom životu.

To neko naziva i tkz. "radna muzika" tj. ono što se pušta po biroima što ne remeti koncentraciju a ipak postoji, tj. muzika koja ne utiče negativno na radnu produktivnost nezavisno od muzičkih ukusa radnika.

Ili treći naziv: "muzička tišina"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qycqF1CWcXg[/youtube]

Sve je to u redu STF, samo znajuci nas narod, vrlo brzo bi se doslo do toga da od ``varijacija na temu`` stignemo do konfliktne situacije medju putnicima. Jednostavno prosecan stanovnik Srbije ima `kratak fitilj` po svim pitanjima, a razni i jeftini muziki plejeri omogucuju bas svakome da uziva u muzici koju preferira.

@stf: Baš lep instrumental, bolji nego tzv. "elevator music" koja ima mnogo češći loop. :)

Sent from my Blade using Tapatalk 2

laki72":2xqltjhy je napisao(la):
Sve je to u redu STF, samo znajuci nas narod, vrlo brzo bi se doslo do toga da od ``varijacija na temu`` stignemo do konfliktne situacije medju putnicima. Jednostavno prosecan stanovnik Srbije ima `kratak fitilj` po svim pitanjima, a razni i jeftini muziki plejeri omogucuju bas svakome da uziva u muzici koju preferira.

Meni vrlo česti te stvarčoce smetaju , jer jasno mogu da čujem šta sluša onaj u neposrednoj blizini. Da ne zalazim dalje u raspravu , i ovo sasvim dopvoljno govori o mentalitetu. Muzika kao muzika , uopšte ne smeta , ako je pustiš tako da je samo ti čuješ , a ne da ceo autobus zna šta slušaš.

Upravo saznah da je Na novom beogradu u raskrsnici milutina milankovica i antifasisticke borbe doslo do teze saobracajne nestece u kojoj je ucestvovao tramvaj GSP i kamion. Prema informacijama kolege koji je upravo prosao tuda, kamion je udario u tramvaj i (citiram)``skoro ga prepolovio).

owim":2phqgjxy je napisao(la):
@stf: Baš lep instrumental, bolji nego tzv. "elevator music" koja ima mnogo češći loop. :)

Sent from my Blade using Tapatalk 2

А може ли се то написати на српском?

Проблем са овом музиком је да она, услед буке саобраћаја, неретко прераста у део те буке, па тиме и део проблема. Осим ако се ради о тушем превозу, најбоље је да нема музике.

Vrh