Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Gorstak89":3rj1fbwx je napisao(la):
Jako korisno :D I sad ću opet da insistiram da mi daju konkretan odgovor
:idea:
Član 2
Oružjem, u smislu ovog zakona, smatra se svaka naprava....
....kao i drugi predmeti čija je osnovna namena vršenje napada.
:)
kontra napad nije isto sto i odbrana, a on moze a i ne mora da bude u nj.

Ali ko će da kaže šta mu je osnovna namena? :) Tejzerom očas posla nekoga napadneš. Kao što je i mini suzavac zabranjen, a najmanje je štetan. Tejzer može i da ubije pod određenim okolnostima. Da ne krenem o nekim stvarima gde zakon kaže jedno ali se uveliko svuda radi drugo. Imamo sigurno oko 50% propsia koji se ne primenjuju u opšte. Kao što je kod nas zabranjeno nošenje feredža i sl nošnji.

Kakvi tejzeri kakvi bakrači, suzavci i ostalo? Zna se da svaki vozač u kabini ima štanglu (komunikator), pa ako mu to ne pomogne koja mu spravica ili sprej može pomoći? Umesto da gledamo da zakonski regulišemo i smanjimo napade, vi gledate da još u sve ovo dodate i razne alatke i spravice i dodatno začinite već veliki problem, pa najbolje svakom po pištolj da daju, pa onda da gledamo obračune vozači vs putnici, vratimo vesele devedesete na ulice...

Dok god imamo sudstvo kojega se niko ne plaši - ništa se neće promeniti i svi pokušaji će biti samo sprečavanje posledica, a ne uzroka...

Opet pišu gluposti, nije kontrolorka GSP, već kondukterka firme Presto... Novinari...

Pa piše u nastavku da je Presto. GSP je sinonim za javni prevoz, pa je urednik verovatno zato stavio takav naslov. Nije u redu da toliko hejtuješ

pa nije u redu da novinari koriste sinonime, nego tačne informacije.

u pravu je što hejtuje.

Матеја Бељан":3ub0oeog je napisao(la):
Pa piše u nastavku da je Presto. GSP je sinonim za javni prevoz, pa je urednik verovatno zato stavio takav naslov. Nije u redu da toliko hejtuješ
A u redu je da novinari ne razlikuju GSP Beograd i privatnog prevoznika? Ove informacije koje ja imam treba da ima i novinar, jer je on gle cuda PLACEN da bude upoznat sa materijom, a ne da koristi sinonime ili sta vec.

Pomirite se sa tim da kod nas to ne postoji. Ili osnujte svoj medij koji će biti tačan. Ne pamtim kada sam pročitao dobar članak o pravu. Prosto ne postoji dobar članak. A poenta je da ih je kidnapovao, sam naziv preduzeća manje-više.

Plus koliki je procenat beogradjana koji znaju da postoje neki privatnici ,a tek kako se oni zovu za dobar dio gradjana je to jos uvijek GSB

za dobar deo gradjana je to jos uvek GSP jer se za drugo ne zna. Kontrola saobracaja, direkcija JGP, svaki autobus, tram ili trola, sve je to kod nas u narodu poistoveceno sa GSP (GSB), ali to neznanje je posledica onih koji primaju platu da imformisu ovaj narod.
Nazalost u nasoj zemlji ozbiljnih i tacnih medija vise nema. Postoji jos po koji novinar koji se opire senzacionalizmu, tabloidozaciji i copy - paste varijanti, ali su oni velika manjina a `kolege` na njih gledaju kao na cudake.

Pa generalno koji ti marketing imaš? Kada se GSP oglašava, kada imamo neku veću nezgodu, požar ili kada dođu nova vozila, edukacija putnika 0!
I onaj bedni list koji izdaju se daje uglavnom samo vozačima i otpravnicima i uglavnom služi za nabijanje među panele, vrata, stakla da nebi škripalo, za brisanje prašine, nogu, otvaranje poklopaca itd itd itd, dakle totalno pogrešna kategorija, taj tiraž koji imaju bi veoma lepo mogao koristiti da se daje pravoj kategoriji ljudi. Prosečnom radniku GSPa je dosta same firme i bez novina, koje su pretrpane hvaljenjem ovog i onog, u poslednje 2 godine nijednu primedbu nisu izneli na svoj račun,a tek o tačnosti podataka koji se iznose ne treba pričati...

boltar":3czvjvqe je napisao(la):
Juce sam naleteo na ovo, vozač na liniji 83 je pri skretanju u Dobrovoljacku zakacio pesaka na pesackom i nije hteo da stane. Pesak ga je sacekao na stanici koja odmah tu pri skretanju, krenuli su da se objasnjavaju kod prozorceta od vozaca, prema recima pesaka vozac je hteo da pobegne i pritom je to prozorce puklo, jer je vozac bukvalno hteo da krene dok je pesak drzao to staklo. Obojica su imali šake povredjene, s'tim vozac malo vise. Posle sam cuo izjave koji su dali svedoci kad su dosli panduri, jedna zena je rekla da je vozio bahato i da je kod Merkatora zamalo zgazio neke zene. Navodno je taj pesak normalno prelazio ulicu za zenom i cerkom i ovaj ga je zakcaio maltene kad je vec prosao pesacki. Ali sam cuo izjavu vozaca da je on uradio u autobus. :lol:
eroq.jpg

Ovaj u kožnjaku je vozač.
68v5.jpg

Pandur vrši uviđaj i dosta srče u kabini.
ixxm.jpg

Onaj visoki momak je pesak.

Izvor: http://www.autobusi.net/forum/viewtopic ... 59#p441747

Bolje da sve solarise samo ostave u garazi a da krsine vrate u saobracaj posto od kad su dosli nema da ni jedan nije imao neko sranje.

Ako je srca unutar autobusa, to ukazuje da nije posledica 'drzanja' stakla dok vozilo krece, vec udarca u staklo.
Ne opravdavajuci vozaca koji nije postovao prednost pesaka, nista bolji nije ni ovaj nas sugradjanin. Bahat i nasilan jedan, isti takav i drugi...
U koliko ne poradimo na sebi, mi cemo se medjusobno pojesti. Ogromna doza negativne energije lebdi, zraci oko nas, a bez trunke tolerancije. Lose, mnogo lose...

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ne opravdavam to sto je ocigledno polomio staklo, ali bas me interesuje koja bi tvoja reakcija bila da te zvekne autobus na pesackom? :D

Pravo pitanje! :-D
Verovatno bih i ja slicno reagovao, ako bi vec doslo do toga da me zakaci, ali verovatno bih se i sklonio (povukao) da do 'zakacinjanja' ne dodje.
Sa druge strane, to sto bih i ja tako postupio ne menja cinjenicu da je i taj nas sugradjanin prekrsio zakon, mozda i gore nego taj bahati vozac.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ne treba mnogo danas ljudima da prsnu, za ovo bih dotičnom vozaču uručio radnu knjižicu i zahvalnicu na dosadašnjoj saradnji, ovakvo ponašanje je najmanje rečeno drsko i bezobrazno i samo šteti već nikakvom ugledu firme.
U utorak sam prisustvovao jednom od pokušaja napada na vozača, odnosno pokušaj da se ošteti vozilo GSP Beograd. Naime, na kružnom toku na Autokomandi, vozilo sa linije 78 se propisno kretalo trakom koja ide levo, dok se pored njega u traci za pravo kretalo kombi vozilo, kombi je pokušao da iseče autobus, ali kada je video da nema gde nego na ostrvo stao je i krenuo da svira i gestikulira nešto ka vozilu. Nakon toga je sustigao vozilo i nastavio sa sviranjem, potom ga je isekao i kroz otvoreni prozor krenuo je da lupa po vratima, pritom vređajući vozača GSP-a, koji je napominjem poštovao saobraćajne propise, vrhunac bahatosti je taj što taj kombi prevozi decu sa posebnim potrebama i to pod grbom grada Beograda, a tom događaju su pored suvozačice prisustvovala i deca, vozač autobusa je zaista pristojno odreagovao, ako uzmemo u obzir kakve su mu psovke upućene i sve to se jako dobro čulo, lično ja bih prvi malo drugačije reagovao, siguran sam da se to tako mirno nebi završilo. Nije ni tim vozačima lako, sa svakakvim budalama imaju posla....

Postoji kamera ali nema video zapisa cemu onda kamera

Шта ће им камера? Аутобус је прошао на црвено, а трам кренуо раније. То је пракса у том делу, данас је трам са петице прошао на 3 црвена светла. НИШТА НОВО.

Somi303":27yd7mkv je napisao(la):
Шта ће им камера? Аутобус је прошао на црвено, а трам кренуо раније. То је пракса у том делу, данас је трам са петице прошао на 3 црвена светла. НИШТА НОВО.
Ja koliko sam upoznat to nije prvi udes tu, a problem je što se na treptaj zelenog svetla pali prolaz za tramvaje, da je prošao kroz crveno verovatno bi tramvaj udario autobus u prednji deo, a ne u zadnji deo autobusa :)

Vrh