Подразумева се да сам на то и мислио.. -.-Александар":37j1tzsm je napisao(la):Tramvaj ima svoju signalizaciju, nije crvena već "-" i "I" .
Није тачно. Када се упали црвено у Старине Новака тада се упали зелено за трамвај односно "I", а опште је познато да возачи трамваја морају да крену први (иако им то сигнализација омогућава јер се прво њима упали) они то не могу да чекају и у 90% случајева крену пре паљења "I". За 4 године сам се свега ту нагледао, и на жалост гледаћу још.becks89":37j1tzsm je napisao(la):Ja koliko sam upoznat to nije prvi udes tu, a problem je što se na treptaj zelenog svetla pali prolaz za tramvaje, da je prošao kroz crveno verovatno bi tramvaj udario autobus u prednji deo, a ne u zadnji deo autobusaSomi303":37j1tzsm je napisao(la):Шта ће им камера? Аутобус је прошао на црвено, а трам кренуо раније. То је пракса у том делу, данас је трам са петице прошао на 3 црвена светла. НИШТА НОВО.
Борчанац":2xw1bin2 je napisao(la):Возачи под хитно морају да почну да пролазе неке тренинге, да науче да избегну конфликт, да се носе са стресом и у инцидентним ситуацијама. То је једини пут, да избегну иживљавање и статус глинених голубова.
solecar":3wsrm5h3 je napisao(la):Борчанац":3wsrm5h3 je napisao(la):Возачи под хитно морају да почну да пролазе неке тренинге, да науче да избегну конфликт, да се носе са стресом и у инцидентним ситуацијама. То је једини пут, да избегну иживљавање и статус глинених голубова.
Kako vozač da izbegne konflikt , kad se desi situacija kao ova danas , u kojoj on nije u mogućnosti da uradi bilo šta. Ja ne vidim bilo kakvu vrstu obuke koja može da te spremi za situaciju u kojoj ti naletiš na neku budalu koja poludi kada kažeš da je autobus pokvaren , ili za situaciju kada te neki od putnika pita da li autobus ide do određene lokacije , pa kad čuje da ne ide , potegne nož ili nešto slično i natera te da voziš autobus do lokacije za koju je pitao.
Kakav bi trening tek trebali onda putnici da imaju? Za početak bi trebali da se uče osnovama kulturnog i pristojnog ponašanja u javnosti!loyola":18i3m4kf je napisao(la):A mogli bi malo i na trening lepog ponasanjal, da budu manje drski itd...
Pa čekaj, šta ima da te moli da izađeš, šta ti kao putnik imaš da sediš i čekaš u pokvarenom autobusu, to prvo, drugo šta to čovek mora da ti kaže da ti potegneš nož, štanglu, palicu, ciglu šta već i da ga osakatiš na radnom mestu?kopmania":18i3m4kf je napisao(la):Ali verovatno je problem na koji vozači odgovaraju na ta pitanja. Čisto sumnjam da je vozač rekao izvinite pokvario se autobus molimo izadjite, a da je ovaj došao i izbo ga. VErovatno je tu bilo menjanja lepih reči. Naravno osudjujem bilo kakav napad.
Ali evo pre neki dan vozim bicikl uz vojvode stepe, i debil na 33 ide iza mene i svira mi, i pretiče tik uz mene ???? Pa mogao sam da poginem da me je zakačio koliko je blizu prošao pored mene. Ja prvi bih otišao da mu lupim šamar da se opameti malo, ali eto neko bi ga nožem izbo..
Kakav bi trening tek trebali onda putnici da imaju? Za početak bi trebali da se uče osnovama kulturnog i pristojnog ponašanja u javnosti!
becks89":3uc4cv4m je napisao(la):Ti si baš našao gde ćeš da voziš bajs, uz Prvomajsku u Zemunu većeg cirkusa od ulice nema...
becks89":3uyjq32b je napisao(la):Veruj mi da će se promeniti stvari, kada jedan ovakav "mudonja" sa nožem dobije takve batine, da ga ni rođena majka ne prepozna.
Možeš ti edukovati koliko hoćeš, ali vozači su trenutno saterani uz žicu, nema gde dalje da se beži, svaka bu**** koja ima loš dan daje si za pravo da napadne čoveka, evo ovde imaš ljudi koji podržavaju naselje jer vozači koriste maglenke, po čemu se takvi razlikuju od ovakvih ludaka kako ih oceniste? Po tome što možda još nisu imali priliku da napadnu vozača? Gde više bežati, zašto bi se oni koji rade svoj posao sklanjali lezilebovićima i besposličarima? Zašto? Da bi izbegli sukobe? Kada prvi put osete otpor bilo kakve vrste doći će do promene, pošto država nema nameru da bilo šta uradi, onda će vozači vrlo brzo nešto sami morati da promene...
Jedino i pravo rešenje su kabine kao na Mazu, kakve kamere, kakva edukacije, kabina bato pa ti udri do mile volje i iživljavaj se. Po mogućnosti da bude antivandal staklo, koje ne "pršti" pa onda nek udara dok ne dođe policija. Razlika u ceni postavljanja kamera i izrade kabine nije velika, ali rezulatati će biti vrlo brzo vidljivi, naravno kada bi nekog zanimali problemi vozača