Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Ja kazem zato sto znam da je bio u tom slucaju putnik ,Napo ga je radnik gsp beograd u uniformi i za to danas odgovara ,opet ti kazem da procitas zakon o radu i radno pravnim odnosima .Opet o busu koji je slikan ovaj nije imao sta da se mjesa nego da gleda da na vrijeme krene sa okretnice ,Zato ce da odgovara i da plati kaznu ,sudske troskove ,stetu za nanjeti dusevni bol ,prtrplene povrede ,naruseni ugled itd.Ako te interesuje pravo ti upisi pravni faks a za pojedinosti ,plati advokata da ti razjasni posto CSI dobija parnicu 100%

Већ виђено...
Не треба правити нове кругове расправа. У оваквој теми. Животи су у питању, зато је важно бити неутралан на очигледно мућење воде и остати сконцентрисан на идеју о побољшању безбедности.
Нека писања смо сви схватили, и схватили смо да не вреди убеђивање. Још горе доводе у незгодан положај управо оне који су наводно брањени таквим ставом.

direktor":19b1mbvf je napisao(la):
Ja kazem zato sto znam da je bio u tom slucaju putnik ,Napo ga je radnik gsp beograd u uniformi i za to danas odgovara ,opet ti kazem da procitas zakon o radu i radno pravnim odnosima .Opet o busu koji je slikan ovaj nije imao sta da se mjesa nego da gleda da na vrijeme krene sa okretnice ,Zato ce da odgovara i da plati kaznu ,sudske troskove ,stetu za nanjeti dusevni bol ,prtrplene povrede ,naruseni ugled itd.Ako te interesuje pravo ti upisi pravni faks a za pojedinosti ,plati advokata da ti razjasni posto CSI dobija parnicu 100%

То за 100% је увек питање. Са друге стране и да буде тако, последице по нападача неће бити радикалне као по нападнутог. Док не прораде закони, не постане ефикаснији и ригорознији систем...само подизање опште културе и поштовања за људски живот, саосећање, могу донети превагу. Зато не подржавам нападе, због сујете или осећаја задовољења правде, узимање ствари у своје руке... не сме се у то олако. И сам сам грешио, па и видео изблиза последице "кратког фитиља"
Само јак пример остаће у главама као модел за понашање!

Naveo sam 100% iz razloga sto postoji nesto sto se zove korpus delikti ili ti neoboriv dokaz a to je vido zapis dogadjaja

Pa ti si pravnik, vidim, advokat.
Samo molim te onda mi objasni po kojoj logici je on putnik? Kad već sve znaš reci koji to zakon govori da bilo koja osoba na stanici jeste putnik. Ja Filipu želim da naplati milione, jer nema tog novca koji može da mu nadoknadi izgubljeno, a tebe direktore molim da ako nemaš nameru direktno napisati argumente, preskočiš odgovor, uštedećeš nam vreme na razjašnjavanje šta si napisao. Hvala!

6) gradski autobus je autobus za prevoz putnika u gradskom prevozu, koji ima mjesta za sjedjenje, prostor za stajanje i najmanje dvoja vrata sa desne strane autobusa, namijenje-nih za bezbjedan ulazak i izlazak putnika
9) javni prevoz putnika ili tereta je prevoz koji je pod jednakim uslovima dostupan svim korisnicima prevoznih usluga i obavlja se u komercijalne svrhe;
23) prevoznik je pravno ili fizičko lice koje obavlja djelatnost javnog prevoza putnika ili tereta.
26) putnik je lice koje prevoznik prevozi, na osnovu ugovora, uz naknadu

to znaci da ako ima kartu a imao je nalazi se na stajalistu okretnic a nalazio se znaci da je bio putnik nekog od autobusa nebitno kojeg ,kad budem imao pristup rpavnoj bazi proopisa nemam na ovom racunaru poastavicu detalje definicija

Čiji je ovo zakon, tvoj?
Taj najvažniji deo je zaštićen, pa ne možemo da ga vidimo. Jednom rečju - farsu praviš!

Momak ukucja na guglu zakon o prevozu putnika opste odredbe ovje je kopirano sa pdf fajla koristi svoje racunarsko znaje posto tvrdis da isto posjedujes ,koriscenje pravne baze podatak se placa a ti imas zakone i na sajtu parlamenta

Ja se ne busam da znam, pa da posle kažem traži po guglu. Ako znaš, daj argument, a ne to otprilike ide ovako.

Momak zakoni i propis se neuce napamet uci se da se znaju procitati i protumaciti na pravi nacin rasparva stobom postaje izlisna .

Da tumači kako ko hoće, puna zemlja pravnika, a ni p od prava nema u praksi. Ako nešto ne znaš, kako možeš da tvrdiš da je to tako?
To je isto da ja kažem ono je gbr 448, to je ik-218, a možda je i ik-218n, ako je nešto zapisano ne treba tumačenje, nagađanje je posledica neznanja. A ako pravo znaš kao pravopis sve mi je jasno, zanimljivo da kad god nema argumenata idu fraze glupo je pričati i sl.
I meni je glupo da pričam sa polupismenim ljudima, pa eto opet odgovaram, možda je i meni glupo da pričam šta je retarder, turaža, poluobrt, otpravnik, dispečer pa opet pišem, jer možda nekog zanima a i za mojih 600 postova nikad ne ostajem bez argumenata, jer to što ne znam neću da pričam.
Pošalji argumente, ne izgovore.

ako je vozilo u uvučenom stajalištu, on ima prednosti i ti si dužan da ga propustiš. da je kojim slučajem bio sudar ti bi bio kriv.

i bolje bi bilo da pre nego što kreneš da pričaš kako ćeš da biješ nekog naučiš pravila saobraćaja.

Mislim da bi ti mogao da procitas prvo moj post a onda da se malo pozabavis zakonom o saobracaju pre nego sto pocnes da pametujes bez pokrica...

:blah:
meni je glupo da pričam sa polupismenim ljudima, pa eto opet odgovaram
:blah:

:blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah:

Gospode Boze, narode omadjijani!!!! :evil:
Pa jeste li vi normalni, BREEE !!! `Ima li pilota u avionu` ???
Napadnuta je zena , vozac tramvaja, zato sto je `apelovala da ne tuku klinca od 15 godina` !!!

Kakve su vase reakcije? Dosli ste do toga da se vredjate medjusobno, nazivate vozace `sofercinna, kr****, retard...`
Druga strana negira da je putnik, putnik, da covek kad je ugrozen reaguje instinktivno i po nagonu, sto slazem se takodje nije dobro...

Ali ljudi moji, shvatate li da se agresija, javasluk, samobitnost, sebicluk, bahatost i gomile drugih negativnih pojava ne resavaju tako sto se postupa na isti nacin????

Zadnjih nekoliko sedmica komunikacija na ovom forumu sve vise poprima odlike neargumentovane prepirke, svadje...
Ocemo li tako nesto promeniti u nasem gradu i nasoj zemlji???
Meni licno ovo sve pocinje da lici na scenu opste tuce iz filma `3 karte Holivud`
http://www.youtube.com/watch?v=XqZnCPJBbCI

E pa drage kolege forumasi ovako necemo napraviti boljitak... :(

Koji čoveče boljitak ovde javno pominju kako treba tući goveda vozačka, jel će ti stati na stranu zdravog razuma?

@kopmania

Ovo je još i dobro. Naravno, ne bukvalno. :)

Ako i ovo potpada pod isecanje, onda se meni ovo svaki drugi dan dešava.

Koji čoveče boljitak ovde javno pominju kako treba tući goveda vozačka, jel će ti stati na stranu zdravog razuma?
Po ko zna koji put menjas kontekst tudjih reci a vadis se iz svojih nebuloznih izjava. Ti si prvi koji je poceo da pravda napad na Filipa Vuksu, pravdas "jadne" vozace i objasnjavas nam kako je normalno to sto pola svojih obaveza ne izvrsavaju a i ovu polovinu sto izvrsavaju rade preko one stvari. Ne opravdavam nasilje ali ako je neko nasilan prema meni necu stajati mirno i trpeti to. Izletanje iz stanice bez pokazivaca pravaca, nasilno ubacivanje iz trake u traku, prolazak kroz crveno, nepostovanje biciklista i pesaka, sve to svako od nas vidi tokom dana provedenog u gradskom prevozu. Takve stvari se ne mogu opravdati nikako, a posle izvesnog vremena ce poceti da stvaraju revolt kod vec poprilicno zivcanog naroda i logicno je da dolazi do premlacivanja takvih vozaca. Najtuznija stvar je sto batine dobijaju i normalni ljudi za volanom kao ova zena, delom zahvaljujuci i svojim kolegama koji navlace bes na samu profesiju vozaca GSP-a.

laki72":2h17l0s0 je napisao(la):
Gospode Boze, narode omadjijani!!!! :evil:
Pa jeste li vi normalni, BREEE !!! `Ima li pilota u avionu` ???
Napadnuta je zena , vozac tramvaja, zato sto je `apelovala da ne tuku klinca od 15 godina` !!!

Kakve su vase reakcije? Dosli ste do toga da se vredjate medjusobno, nazivate vozace `sofercinna, kr****, retard...`
Druga strana negira da je putnik, putnik, da covek kad je ugrozen reaguje instinktivno i po nagonu, sto slazem se takodje nije dobro...

Ali ljudi moji, shvatate li da se agresija, javasluk, samobitnost, sebicluk, bahatost i gomile drugih negativnih pojava ne resavaju tako sto se postupa na isti nacin????

Zadnjih nekoliko sedmica komunikacija na ovom forumu sve vise poprima odlike neargumentovane prepirke, svadje...
Ocemo li tako nesto promeniti u nasem gradu i nasoj zemlji???
Meni licno ovo sve pocinje da lici na scenu opste tuce iz filma `3 karte Holivud`
http://www.youtube.com/watch?v=XqZnCPJBbCI

E pa drage kolege forumasi ovako necemo napraviti boljitak... :(

Хоћемо.
Само избаци једног учесника расправе и видећеш да је 95% позитивне дискусије и жеље да се направи помак.
Тако ми се некад чини да због по неког испада, увек паљба по себи како смо овакви или онакви. Нисмо, има наде.
За горе подебљано из твог текста... + к`о кућа!

@dzoni
pa ne bi nazvao ovo isecanje :D Pre je ovo što sam napisao close pass, pretekao me jako blizu u punoj brzini, tj tačnije prepao.. :)

dzonihsv":ly1gwcbl je napisao(la):
PS: Već par nedelja gledam neku kameru da uzmem, pa da snimam ja to sve. Jer, zaista sam imao događaja da makar nedeljno sakupim 5 minuta klipova o svakavim prekršajima zakona.
Videću za nju jer nema ništa kršteno i jeftino. Ispod 150e nema iole dobre kamerice sa iole dobrom autonomijom.

Џонисав, можда нешто овако:
Kamera za vozila (bicikli, auto,...), sa GPS čipom - DVR-GPS300, 8.870,00 dinara
http://www.kupindo.com/Navigacija/13112 ... DVR-GPS300

или овако, немам податке :(

Ima takvih za 30ak eura na ebay-u. Taj lik hoće dooobro da se ugradi. :)

Ono što meni treba i što ima smisla uzimati je od 150e na dalje. Minimum 720p (poželjno 50/60fps), Li-Ion baterija što većeg kapaciteta, što širi ugao, dobra dinamika i iole ok rad u uslovima smanjene vidljivosti.

Hvala u svakom slučaju na sugestiji.

Bilo je u tc usce da se kupi naj jeftiniji je kosto 300 e pa sam odusto od gledanja jako interesantna stvar u rusiji ugradjuju i u kola

За Русију је то опште позната ствар, а такође и за Америку, пун је јутјуб,.... снимака.

Vrh