Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Secamo se, i Filip u najboljem maniru nije ni jednim gestom odgovorio istom merom na nasilje koje se vrsi nad njim ako se dobro secam, sto je u mojoj knjizi pluscina, vec je trazio nacin da se skloni odatle. Mislim da su tako nesto u stanju da urade samo izuzetni karakteri.
Naravno ne tvrdim da kad neko krene da te bije treba da legnes i vices udri, ali dokle god je to moguce treba izbegavati takvu vrstu konflikta, jer mislim da je u takvim situacijama uvek na kraju balade pobednik onaj ko je bio u stanju da zadrzi svoju prisebnost i uzdrzanost.

Decak nedokazani, mi njega nismo izudarali kako je zasluzio... Ja bratu nisam ni bio potreban, ali bar je moje prisustvo dovelo do toga da vozac ne zavrsi u bolnici a moj brat u zatvoru zbog budale...

Decak nedokazani, govedo je samoinicijativno i krajnje bahato i bezobrazno nas lupalo vratima... Da vrata lome zglobove, istezu ligamente i slicno... Cak i pise vrata mogu naneti povredu...

Decak nedokazani, sto se tice razjasnjavanja, da isli smo da razjasnimo tj. da picku spustimo na zemlju jer je g***o, sljam... Tako treba svako uvek da spusta govna na zemlju jer kad ih jednom spustis dobro ce razmisliti kako se ponasaju o mom i tvom trosku sledeci put...

Decak nedokazani, gde sam ja to rekao da sam lud i jak?! Samo sam objasnio scenu i vise puta ponovio da nista nije bilo bas zbog moje prisebnosti, a ne zbog prisebnosti goveda koje branis...

@Angry potpuno te razumem, i sam sam se nalazio u slicnim situacijama par puta... Ali nazalost, nase drustvo se raspada bas zbog kulturnih, finih i pitomih koji broje do 10 u nekim situacijama... Ovo je prevrsilo meru koliko bahatosti i bezobrazluka ima u narodu svugde... Ne pozivam na nasilje, vec na odbranu dostojanstva i istine kada su ocigledno nagazeni bahatoscu i bezobrazlukom...

@STF Da bas ta prica je dobar pokazatelj kako prolaze prijave i gradjanska duznost... Sad se prisecam Filipa su tukli na okretnici 88 u Zemunu? Ako je vozac bas 88 moguce je da je isti mazgov u pitanju...

Feanor":13gdjqnv je napisao(la):
Ako je vozac bas 88 moguce je da je isti mazgov u pitanju...
Sasvim moguće. Odgovara fizičkom opisu koji si naveo.

Filip je dosao do suda svijedocio ,u dva rocista bi se sve trebalo zavrsiti ,otom kad se proces zavrsi ,kirvicna prijava je putovala od tuzilastva do suda 14 mijeseci sto je veoma cudno kad je dosla u sud rociste je zakazano u zakonskom roku tolko za sad o tome

Pre nekog vremena sam pisao o onome kad su me GSP busevi isecali u traci, toliko bahato i bezobrazno, opasno po moj život... desilo mi se opet pre nedelju-dve preko Brankovog mosta dok sam prelazio biciklom. Ovo je do sad bilo najgore, 2-3cm je falilo da padnem pri brzini od oko 36km/hkm/h. Počeo mi se volan tresti tj. ja, jer nisam znao gde da odem i pokušavao sam da održim ravnotežu.

Dam tu gas, oko 46-47km/h, ne mogu više na mtb-u da izvučem i stignem vozača GSP-a na semaforu kod TC Ušće. Stanem mu pored prozorčeta, lupim na prozorče (ne previše jako, da ne polomim prozorče) i kažem ''Alo bre, je l' si ti normalan? Zamalo da me pregaziš na mostu''. Njegov odgovor je bio ''Šta ti voziš bajs preko mosta, zabranjeno je to. Aj produži'' Inače, nije zabranjeno. Zatim mu reko', ''Nije zabranjeno, reci mi gde ima zabrana''. On: ''Hajde pali...'' pa je nešto prommljao, nisam razumeo. Ja: ''Budalo jedna, od koga li kupi dozvolu...''. Njegov odgovor je: ''Hoćeš da ti izađem?'' Ja: ''Hajde, čekam te''. Zatim je još nešto rekao, nisam najbolje čuo jer su oko mene bili automobili. Otvori se zeleno, ja se sklonih na razdelno ostrvo, a on dade gas.

Tu se mislih, da l' da dođem do zadnje stanice sa štanglom ili da iskuliram. Verovatno bi' otišao do zadnje (95-ice), da me komšija nije pozvao i rekao da je video šta se desilo (bio je u busu ispred). Smirih se malo, iskulirah, i produžih da se nađem sa drugom, bez daljeg uplitanja. Prijavljivanje neću ni da pokušavam, nema 'leba od toga. Vrana vrani oči ne vadi.

Evo, bezbednost u i sa javnim prevozom.

Kol'ko ću još da idržim dok me neki vozač ne pregazi ili dok ne olupam glavu istom o beton... videćemo.

To što becks priča može mačku o rep da okači, nema veze sa životom. Može on da brani vozače GPS-a kol'ko hoće, al' su većina poveće budale (ima i izuzetaka naravno) koji ne haju za druge. Znam malo bolje 2 vozača GSP-a kod mene u kraju - 1 delimično bu**** (za sada) i lopov, sve više mi ide na onu stvar jer voli da zakera mnogo, dok je drugi totalna suprotnost.

PS: Već par nedelja gledam neku kameru da uzmem, pa da snimam ja to sve. Jer, zaista sam imao događaja da makar nedeljno sakupim 5 minuta klipova o svakavim prekršajima zakona.
Videću za nju jer nema ništa kršteno i jeftino. Ispod 150e nema iole dobre kamerice sa iole dobrom autonomijom.

Ovde se potpuno slažem sa angry birdom.
Takođe smatram da je uvek bolje izbrojati do 10 nego odmah ulaziti u incident. Tačno si rekao, kada me je u Zemunu vozač spopao pokušao sam da uradim sve da ne dođe do većih neprilika.
Da nije tako koliko bi samo trebalo da sam ja vozača pretukao do sad za sve poslednje neostvarene polaske koje sam uzaludno čekao, za svako nestajanje na stanicu gde sam hteo da uđem ili izađem iz basa...
Ovako svaki put stisnem zube, pomislim koliko li je samo nenormalan vozač koji čini takav prekršaj, zapišem garažni broj i posle 2 meseca dočekam plavu kovertu gde me inspekcija obaveštava da je vozaču zbog tog prekrašaja naplaćena mandatna kazna ili da je isti poslat kod sudije za prekršaje.

Inače pričamo o stvari koja, kao i većina drugih ima dve strane medalje. Jednom sam prisustvovao pokušaju napada na vozača na zadnjoj 56-ici. U vozilu je bilo svega oko dvoje - troje normalnih ljudi, ponoć, zadnji polazak. Ali tu su bile i tri nadrogirane budaletine koje su sve vreme skakale i vrištale po busu. Kad više nisu znali šta će od sebe prišli su, apsolutno ničim izazvani, vozaču i počeli da uralju na njega, da mu se unose u lice, da mu prete... Vozač GSP-a je ludom srećom ostao pribran, prilagodio se toj užasnoj situaciji gde su ga 3 narkomana okupirala u vozačkom prostoru. Niko od nas dvoje - troje preostalih putnika nije smeo da se meša u tu stvar jer bi verovatno bio napadnut od strane narkoamana. Posle par minuta, vozač je otvorio vrata i nekako ih na fin način nabedio da izađu iz vozila koje je sve vreme stajalo na raskrsnici na dnu Balkanske. Kada su izašli vozač je nastavio da vozi normalno do Zelenjaka. Nisam hteo da ga isprepadam još ja dodatno tokom vožnje. Kada je stigao u okretnicu prišao sam mu i nikada neću zaboraviti njegov izraz lica. Bio je čovek srednjih godina i gledao me kao da sam jedan od napadača i bukvalno je očekivao da ga napadnem svakog trenutka. Na moje pitanje da li je dobro i da li mu treba bilo kakva pomoć samo je unezvereno mumlao "ja... garaža, kraj smene... garaža...kraj". Jadan čovek nije bio u stanju ni jednu misao da sastavi, videlo se da je prestravljen, ali se ispostavilo da je uspeo da prođe bez povreda. Za takve slučajeve je veoma poželjno da svi mi koji smo prisustvovali tome, a ako već nismo mogli da pomognemo u trenutku napada, napišemo bar jednu "kontra prijavu". Svakako sam je napisao, a ista je i objavljena u martovskom broju GSP-ovog časopisa, a što je najbitnije, moj predlog je sproveden u delo:

2hdn0au.jpg

@Feanor Sigurno nije taj vozač sa 88-ice onaj koji me je napao, taj zbog svega više ne radi u GSP-u.

C.S.I. nisam ni ja rekao da bijemo ljude jer ne ostvaruju polaske na vreme ili telefoniraju dok voze... Svasta... Beks je uspeo i vas da zavrti svojim zamenama teza... Samo sam pricao o suludim situacijama gde bahati vozaci rade svasta... Na moje iskreno cudjenje vecina incidenata se moze pripisati vozacima...

Ovaj incident se meni desio u februaru 2011. i bio je vozac 88. 99% je bio GSP-ov... Visok i krupan, krsan sto bi se reklo... Trideset i nesto godina...

Ostavi se ti Vukše, on nije napadnut u vozilu, a koji je to slučaj da je vozač maltretirao putnika? Stvarno nisam upoznat...
Suština priče nije da ismejemo Feanora, već da ukažemo na problem. Ne može svako da uzme da se razjašnjava, kako kome dođe. Službe nadležne za to postoje, takve kakve su, ali postoje. Zamislite da za sve što nam se ne dopada idemo u verbalni/fizički sukob, pa na šta bi to ličilo? Verovatno na tu Ameriku, malo malo pa se neko oseti "nadležnim" da nekome oduzme život.
Zanimljivo je da ja tako dobro menjam teze, da ti kao odrastao ne kapiraš poentu. TI NEMAŠ ŠTA DA PRIČAŠ SA VOZAČEM! Ne branim vozača, jer to i nije, to je šoferčić, klasična jajara. Napad na Vukšu osuđujem, ali on tada nije bio putnik, pošto vam je idol on pitajte ga jel se on "razjašnjavao", razračunavao ili šta već, sa vozačima?
Vrata lome zglobove? Koja to vrata sa vazdušnim ventilima mogu ovu povredu da ti nanesu?
@Džonihsv i ti voliš da se razjašnjavaš?

Beks,

Ti izgleda ne kapiraš kakav osećaj u glavi stvara situacija u kojoj si umalo poginuo zbog budale (SLučaj Džonija) i kako adrenalin povezan sa instinktom za preživljavanjem može da utiče na trenutno zamračenje svesti ...
... Tu prestaje kontrola svesnog dela ličnosti, i pojavljuje se izvorna agresija. Jako je teško iskulirati situaciju u kojoj je neko pokušao da te ubije.

Ja njega razumem, ali to nije opravdanje da uzme stvar u svoje ruke. Opet tu imaju službe koje se bave tim problemima ;)

Fizicki napda postoji bez obzira u kom su odnosu dvije strane ,soferu se sudi za fizicki napad i nanosenje tjelesnih povreda ,mogao je biti i drugi putnik nemjenja stvar,Pitanje treba postaviti sto je nejmu trebalo i po kom osnovu da djeli pravdu tj da zabranjuje fotgrafisanje bilo sta sto se njega licno netice

Da sam mogao/želeo, taj (ne)vozač bi završio u kontejneru, gde smeće i pripada. Tako da... kad neko pokuša da me ubije (da l' je sa predumišljajem ili ne), branim se samoodbranom. Inače, mirna sam osoba koja se ne može tako lako iznervirati.

PS: Becks, tebi treba dati diplomu ''Zamenjivač teza''. Kako li si uspeo da preskočiš deo gde me je pitao ''Hoćeš da ti izađem?''. Uf, što bi' voleo da je izašao...

@stf +1

Ne poričem napad i ništa od toga, žalosno je sve to što se desilo. Međutim, ovde se radi o sukobu 2 osobe, od toga jedna je bila na poslu u to vreme, sukob se desio van radnog mesta, tako da to nema veze sa napadom vozač--->putnik.
Džoni hsv, ništa ja ne preskačem, sam si rekao da si ti otišao da ga "pitaš nešto", napominjem nemaš ti šta da pitaš okreni 192 i to je tvoj deo posla.

Zašto nemam ja ništa da ga pitam? Naravno da ću da ga priupitam da l' je normalan i da l' je video šta je uradio. Treba da ćutim i da slegnem ramenima? Kako da ne.

Za 192 prijavu, čim nabavim kameru - hoću sve da imam dokumentovano, da ne bude migoljenja i lažnog svedočenja od strane kolege i slično.

Ja Dzonija razumem skroz. Na zrenjanincu sam imao milion puta ekscesnih situacija sa vozacima, ali dva puta sam mogao ili ja da zaginem u kolima ili da poubijam ljude na stanici. Mrak, autobus bez i jednog upaljenog svetla, izlece iz uvucene stanice a ja na 5 metara od njega idem 60km/h, kocnica do kraja i sreca da je covek u levoj traci skontao sta se desava pa je ubrzao i ostavio mi mesta da bezim od kretena, koji je presao i u tu traku prednjim delom autobusa. Na sledecem semaforu stajemo uporedo ja trubim sve vreme covek me ne konstatuje zato sto prica sa 3 kolege koje stoje u njegovom prostoru.Hteo sam da odem do okretnice u Borci sa namerom da ga ugazim kao stoku, ali je devojka bila u kolima pa nisam hteo pred njom da pravim scene... I onda cudjenje sto ih lemaju u Borca 3.
Opet ponavljam ima normalnih ljudi ali vecina su govna koja su svesna da sede u visokoj limenoj grdosiji i da su jaci od ostalih ucesnika u saobracaju pa im to daje sva prava ovog sveta, a za takvo ponasanje opravdanja nema.

ako je vozilo u uvučenom stajalištu, on ima prednosti i ti si dužan da ga propustiš. da je kojim slučajem bio sudar ti bi bio kriv.

i bolje bi bilo da pre nego što kreneš da pričaš kako ćeš da biješ nekog naučiš pravila saobraćaja.

Evo kako to izgleda kad te neko iseče, samo što kad mene bus iseca to je nešto opasnije (kao kad se u filmovima dva zida približavaju jedan drugom), jer ne'am gde udesno da se sklonim. Jedan poznanik biciklista snimio pre par meseci.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P_51yvrOJwA[/youtube]

Неко форумаша има снимљено сечење 26-ице код стадиона, тек ту нема где да се помери.

dzonihsv":1x3y0l0f je napisao(la):
Evo kako to izgleda kad te neko iseče, samo što kad mene bus iseca to je nešto opasnije (kao kad se u filmovima dva zida približavaju jedan drugom), jer ne'am gde udesno da se sklonim. Jedan poznanik biciklista snimio pre par meseci.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P_51yvrOJwA[/youtube]
Nemoj da se ljutiš,ali ovo malo liči na put na kome je zabranjeno voziti bicikl,možda grešim.

MilisaV":25fikge4 je napisao(la):
ako je vozilo u uvučenom stajalištu, on ima prednosti i ti si dužan da ga propustiš. da je kojim slučajem bio sudar ti bi bio kriv.

i bolje bi bilo da pre nego što kreneš da pričaš kako ćeš da biješ nekog naučiš pravila saobraćaja.

Rekao je da je bio mrak, a bus bez svetala...

Bonvivan":2ob6yzbi je napisao(la):
Nemoj da se ljutiš,ali ovo malo liči na put na kome je zabranjeno voziti bicikl,možda grešim.

Grešiš. Nije zabranjeno voziti bajs tuda. Pogledaj u komentarima tog klipa detaljnije. Čak ima i likova koji rekoše da je ovo AUTOPUT. Alal im vera, kad ni osnovnu kategorizaciju puteva ne znaju.

Beks itekako ima
Ne poričem napad i ništa od toga, žalosno je sve to što se desilo. Međutim, ovde se radi o sukobu 2 osobe, od toga jedna je bila na poslu u to vreme, sukob se desio van radnog mesta, tako da to nema veze sa napadom vozač--->putnik.
Jeste odnos vozac putnik bio je uniformi na okrtnici procitaj zakon o radu i jos par pravilnika pa onda komentarisi .Opet branis neodbranjivo

On nije PUTNIK u to me nećeš nabediti, imao uniformu? Koja to firma ima? Drugo napad nije bio u busu nego po okolnim dvorištima, tako da ne znam šta tu ima nejasno? A da, šta ja sada branim, koga?

Momak CSI tu je cekao drugi bus a usput fotografisao nemora se napad desiti u busu. Gsp vozac je bio u uniformi i ista ima uniforme sa svojim logom .To sto id*** nije odustajao vec je i dalje napado iako je CSI pokusao da izbjegne konflikt to ce na sudu za vozaca biti otezavajuca okolnost a pogtovo sto je dosao u dvoriste gdje je to sve snimljeno ,Sve je mieni jasno ali tebi ocigledno neke cinjenice i posledice koje prouzrokuju u pravnom poretku nisu bas jasne

Ajde pojasni mi molim te. Jel svako ko stoji na stanici putnik?
Napalo ga je fizičko lice, van vozila, dakle niti je ovaj vozio bus koji je slikan, niti je Vukša bio putnik.
Žalosno je da napadnu bilo koga a da niko ne reaguje, gde su tada bili svi ovi što bi da se biju i razjašnjavaju sa vozačima?! Direktore, ajde daj mi pravno viđenje svega, jer nećeš priznati da nisi upravu!

Vrh