stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.095
Ovde vec moram da te pitam: Jesi li ti normalan? Izvini na grubom pitanju, ali ti bi dao privatnim investitorima ovako vrednu lokaciju!!?JohnyBgood":1s2jp36y je napisao(la):Da se te parcele vrate starim vlasnicima i onda od njih trazi da ne iskacu iz nekih gabarita, obala bi vec bila sredjena PRIVATNIM PARAMA, a grad to nista ne bi kostalo nego bi se naplatile silne takse i to bi bilo jedno od vrhunskih mesta u gradu.
Da li si svestan koliko su ti privatni investitori UNISTILI ovaj grad svojom profiterskom praziluk bavalit alukobond arhitekturom? Vrhunac privatnog razvoja grada je TC Usce!!! Vecina forumasa bi ga sravnila sa zemljom. To prizivas u Karadjordjevu i na kalis?
.
Jel si procitao sta sam napisao. Pruga je na toj lokaciji u tunelu, i njenim uklanjanjem, lokacija se ne menja nimalo.JohnyBgood":1s2jp36y je napisao(la):A kad se skloni pruga, otvorio bi se prostor za idealno resenje tog trougla, jer bi kontekst bio kompletiran i onda bi mogli lepo da razmislimo da li hocemo da zadrzimo beton-halu i sta tu da se radi..
I BH je preskupa za rusenje, to se nikad nece desiti. I zasticena je. I to sam napisao.
.
Koliko me secanje sluzi, u temi o Bloku 39 govorio si kako se pobednicko resenje ne uklapa u koncept NBG blokova. Ukoliko to nisi bio ti, ja ti se iskreno izvinjavam:kk:JohnyBgood":1s2jp36y je napisao(la):GDE ja to kazem da se blok 39 ne uklapa?! .
.
I nikada i nece imati. Osim toga, vec sam napisao da ovaj projekat nije umetnut u sred starog urbanog tkiva, o cemu ti pricas. Nije planiran na mestu Narodne Biblioteke na Kosancicu, vec na mestu gde nikada nista sem mocvare i djubrista nije postojalo. Kakvo staro urbano tkivo....JohnyBgood":1s2jp36y je napisao(la):Pariz ima blokove i blokove i milje i milje neprekinutih starih ulica a Beograd nema. .
.
Pa recimo, za razliku od vecine kandidata, ne izgleda kao aerodromski terminal.spatiotecte":1s2jp36y je napisao(la):Po cemu je taj projekat sjajan? .
Ovde je nastala opsta pljuvacina na japansko resenje, zbog razloga za koje oni nisu nimalo krivi. Uslovi konkursa su ti koji se vama ne svidjaju, zasto napadate Japance? Oni su pravili resenje prema USLOVIMA a ne prema svom hiru. I to su uradili najbolje. Od soping mola napravise umetnicko delo. I to nekome smeta?
Sasvim je druga prica, da li ce se ovo ostvariti ili ce uci u temu: ``Kako je Beograd mogao da izgleda``