@JohnyBgood rekao bih da napredujemo, posle izraza pticije, kravlje g***o, dosli smo do spirale,oblaka :kk:
Imam utisak kada bi se taj oblak sazidao na tom mestu, da bi ostao vecna atrakcija. Nazalost na nekom drugom mestu kao sto neki predlazu da
ga stavimo iza neke hale na kraju NBGD, ne bi imao funkciju i nikada ne bi bio atrakcija. Na tom mestu je vidljiv svima i postaje jos jedan prepoznatljiv ukras Beograda (jedinstven za Beograd, barem od kada znam za sebe).
On prvo ima funkcionalnu vrednost, uostalom to je i bila tema konkursa, a ne spustanje na Kalemegdan kroz umetnicku formu.
Sada sto si oni to ponudili, a meni se dopalo, a drugi nisu (barem po meni, nisu ponudili umetnost) mi je samo VELIKI plus zbog samog mesta gde se nalazi, (ne ugrozava nista vise od drugih resenja, naprotiv), vec zato sto je izlozeno svacijem pogledu i skoro ga je nemoguce ne videti, ukoliko posetite Beograd. Uocljiv je ne samo svojom velicinom, nego prvenstveno formom i belom bojom.
Ne bi se stideo da sa nekim ko prvi put dodje u Beograd prosetam Knezom, Kalisem, pa oblakom do reke, pa onda ko zna...
Znam da se nekima ne svidja, tesko mogu da uzivaju i u samom pogledu na ovo delo
Tu nema pomoci, ne znam kako su Parizani prihvatili neke objekte koji im se u prvom trenutku nisu dopali, Koliko im je vremena trebalo, i kako su shvaili (i da li su) da su ti objekti umetnicka dela, neprocenjive vrednosti ?
Da li je skupo ovo umetnicko spustanje na reku ? Rekao bih da jeste i nije,(ukoliko ga dozivimo i kao umetnicko delo, onda je vrlo jeftino) ne znam koje su proporcije cena izgradje tog i nekog treceg resenja, a to sigurno nije zanemarljivo. Nisam ni primetio da Japansko resenje izgleda ima ceo prostor iznad beton hale ? To su neki lokali ?
Hmm, generalno sam protiv lokala, ali iz ove perspektive, sirine te nekog mobilijara na krovu to nisam ni primetio. Ne znam ni da li su zbilja tu lokali ili sta vec ?
Ne znam, nisam pametan, mozda nista onda, samo da ne naprave neki sabanizam tezak, sa ili bez ugradjivanja svejedno mi je.