Šta je novo?

Beton hala

Uslovi konkursa su, ko nije citao:
-povezivanje Kalemegdana i pristanista,
-revitalizacija BH
-15000 kvadrata KOMERCIJALNOG prostora,
-garaza za vise stotina automobila.

Znaci, nije SAMO povezivanje, gde vi zivite. Pa objekat treba da isplati sam sebe. Sve sadrzaje koje je Zeks planirao na svom projektu za Karadjordjevu, trebaju da budu ovde, znaci suvenirnice, galerije, kafici.

I prekinite pricu o rusenju BH. To je pre svega SKUPLJE od revitalizacije (verovali to neki ili ne). Drugo, to je zasticeni objekat industrijske arhitekture u rangu sa Starim mlinom, Bekom, ili Kluzom u Masarikovoj. Rusiti nju, isti je greh kao i rusiti hotel Moskvu.

Uklanjanje pruge nema nikakve veze sa konkursom, jer projektat nije prilagodjavan pruzi. Da vas potsetim, pruga prolazi kroz tunel, koji je sastavni deo BH. Uklanjanjem pruge, taj tunel ce ostati, pa to dalje imlicira da sama pruga nikako nije uticala na projekte konkursa. A denivelacija ulice mora da ostane, bez obzira da li ce biti u buducnosti zabranjena za saobracaj. Mora da ostane zbog prolaza hitnih sluzbi.

I kakvu to vizuru kvari? Na brdo sa travom? Zidine Kalemegdada pocinju malo dalje odatle. Ne zaklanja ni pogled na grad, jer je objekat planiran pod nagibom, tj. prati padinu brda, koje vec postoji. Ovo nije visok objekat. Nema sta da zaklanja.

@ JohnyBgood Hm. Znaci po tebi je Zorz Pompidu savrseno uklopljen? A sa druge strane, ti si najzesci protivnik i ovog i projekta Blok 39, jer se nista ni sa cim ne uklapa!? Dobijas obrise coveka kome je sve preko dobro, a nase sranje. Ja sam gledao dokumentarac o tom Zorz pompidu, i mogu ti ga doneti na okup. On se daleko manje uklapa u gradsko tkivo od japanske BH.

A jos kad sam procitao da ti parking na BH ne smeta, a ovo ti smeta.....ajoj.

stf":1n1ew2tb je napisao(la):
-revitalizacija BH

Znaci, nije SAMO povezivanje, gde vi zivite. Pa objekat treba da isplati sam sebe. Sve sadrzaje koje je Zeks planirao na svom projektu za Karadjordjevu, trebaju da budu ovde, znaci suvenirnice, galerije, kafici.
Priznajem da nisam čitao konkurs, ali se sećam da kada je počela priča o neophodnom povezivanju pristaništa i Kalemegdana, nije se pričalo o 15 hiljada kvadrata komercijalnog prostora.
Po meni, konkurs je pogrešno koncipiran, a Zex-ovo rešenje je u potpunosti odgovorilo na konkurs.
Meni se dopada pogled na prostor iznad Beton hale kakav je sada (samo da se uklone one barake na njenom krovu).

Што више читам аргументе за и против мени јапанско решење делује све боље и оправданије.

Најјачи аргумент против је изнео Реља истакавши да је првобитни циљ био само повезивање Калемегдана са обалом и пристаништем.Ја бих рекао да је то уједно и најјачи аргумент ЗА јапанско решење пошто је то једини пројекат који све оно сувишно или нужно зло,како год, гура испод платоа у равни са бетон халом а изнад остаје само оно главно и најпотребније - веза Калемегдана и обале и врло користан плато приде.

То што је та веза замишљена на јединствен,атрактиван а опет функционалан начин је само један додатни и ооогроман +.

Samo neka mi neko objasni kako pored onakvog Japanskog projekta, koji je nemoguce ignorisati (svidjao vam se ili ne), uspevate prvo da vidite lokale i TC, kada ja koji sam zagledao render satima, nisam to video ? Da li vi to vidite na renderu, ili vam to smeta prvo u glavi, odnosno smeta vam i bez gledanja rendera ? Mislite da ce neko tu nesto nekada napraviti da se ne ugradi, cekate taj trenutak ?
Ako su vam na tom mestu ok pokretne stepenice u staklu, a smeta vam Japansko resnje, mislim da je problem u necem drugom.
Kazite lepo ne svidja mi se oblik, lici mi na go**o, i zdravo. A to sa zidanjem silnih beskorisnih, sasavih objekata po Srbiji, u sta zelite i ovaj projekat da stavite, nije istina. Neka mi neko kaze koji je to objekat u BGD sazidan u prethodnih 30 godina koji mozete porediti sa ovim ?
Ovde su se uglavnom zidali stambeno-poslovni kompleksi i TC. Najbolji umetnicki pokusaji su bili Burberry zgrada, p+4+p, TC Usce,Belvil....
Vi bi ste u tu grupu da stavite i ovaj projekat. Mislim da ste dosta hrabri kada tako nesto kazete, u najmanju ruku kao da ste licno ucestvovali u projektovanju vecine svetskih arhitektonskih cuda.
Ja sumnjam da ste ucestvovali u projektovanju svetskih cuda, i da su vam kriterijumi tako visoki i jasno profilisani. Mislim da je Japanska forma za
ove prostore cir na d***u, iako mnogi zele da budemo moderniji, urbaniji, ali kada dodje vreme za to, svi bi radije u opanke.

Bulevarac":3bf0c244 je napisao(la):
Samo neka mi neko objasni kako pored onakvog Japanskog projekta, koji je nemoguce ignorisati (svidjao vam se ili ne), uspevate prvo da vidite lokale i TC, kada ja koji sam zagledao render satima, nisam to video ? Da li vi to vidite na renderu, ili vam to smeta prvo u glavi, odnosno smeta vam i bez gledanja rendera ?
Zato što sam na mestu knjižare u palati Albanija video parfimeriju a potom prodavnicu patika.
Zato što se zidaju komercijalni prostori koji ili zvrje prazni ili se u njima na kraju otvori neka kladionica.
Zato što se u Dunavskom cvetu nalazi teretana.

Koliko primera treba?

@stf evo ti +, vidis da smo u manjini :D
I meni je palo napamet, da ovakvi projekti, obzirom da nemamo para moraju da imaju i tu ekonomsku opravdanost (nazalost nismo dovovljno bogati, da nas to ne interesuje). Japanski i na tom segmentu, barem iz ovih rendera briljira, ne ide u visinu nego u sirinu, sto je po meni +, a takodje mi se dopada ideja da je gore veliki plato, samo da ne bude parking :(
Takodje si dobro primetio da i kada se nesto na tom delu u buducnosti bude sredjivalo, ne vidim da ce ovo smetati nikako. Put oko Kalisa ostaje slobodan, i po meni postaje vrhunska turisticka atrakcija. Dok se setate oko Kalisa iznad glave su vam neki SF stazice po kojima setaju ljudi, a ne obicna pasarela. Meni se te SF stazice bolkje uklapaju nego obicna pasarela sa patinom. Sama vozna/setnja oko Kalemgdana ce biti jos zanimljivija. Spoj ultra modernog, sa necim srednjevekovnim se odvija i najmanjoj mogucoj tacki, spojeni su elegantnim tankim stazama.
Da sam Japanski rad nema funkcionalnu vrednost, odnosno da to nisu staze, nego jednostavno umetnicko delo, ne bi zeleo da ga vidim tu, odnosno to delo i ne bi imalo tu vrednost. Ceo fazon je u tome da je funcionalno-jednostavno, a opet tako neobicno lepo/ruzno kako se kome svidi.
Da je nas 100 sa ovog ili bilo kog drugog foruma predlozilo neku svoju viziju kako to treba da izgleda spustanje sa Kalisa do BH, skoro sam siguran da niko ne bi predlozio ni priblizno slicno resenje Japanskom, a opet sam siguran da bi se mnogo resenja ponavljalo, ili bila vrlo slicna. Za mene je to samo ogroman + za Japansko resenje.

relja":2k4vj4ij je napisao(la):
Bulevarac":2k4vj4ij je napisao(la):
Samo neka mi neko objasni kako pored onakvog Japanskog projekta, koji je nemoguce ignorisati (svidjao vam se ili ne), uspevate prvo da vidite lokale i TC, kada ja koji sam zagledao render satima, nisam to video ? Da li vi to vidite na renderu, ili vam to smeta prvo u glavi, odnosno smeta vam i bez gledanja rendera ?
Zato što sam na mestu knjižare u palati Albanija video parfimeriju a potom prodavnicu patika.
Zato što se zidaju komercijalni prostori koji ili zvrje prazni ili se u njima na kraju otvori neka kladionica.
Zato što se u Dunavskom cvetu nalazi teretana.

Koliko primera treba?
Nijedan vise, jasno mi je. Tebi se ovaj projekat i pre nego sto si video render nije dopao zato sto si svestan gde zivimo. Ja kada sam dosao na ovaj forum sam odmah to napisao, prvih 10-20 postova mislim da sam samo o tome pisao. Korupcija, nestrucnost, bahatost.....
Posle sam se iskulirao, i pisem tako za svoju duse, makar nista od toge ne ispalo, nazalost.

1. ako je BH zasticeni objekat industrijske arhitekture kako onda sme da se menja. dograditi BH bilo bi kao dograditi hotel Moskvu, zar ne?

2. 15000 kvadrata? koliko komercijalnog prostora trenutno BH ima? kula na uscu ima 27 hiljda, nije li malo previse vise od pola kule nabiti ispod kalemegdana?

3. na osnovu koje studije je procenjeno da je 15k kvadrata optimalno resenje uzimajuci u obzir lokaciju, potencijal na krace i duze staze, infrastrukturu, planove razvoja, potraznju na trzistu..? da li se razmisljalo o opciji sa 1000 kvadrata i o onoj sa 30000, sto da ne?

4. koliko BH trenutno ima zapustenih kvadrata? ko je vlasnik toga i ko ili sta sprecava da se taj prostor iskoristi?

5. vise stotina parking mesta je i 200 i 2000 mesta. da li postoje neki pariteti koliko parking mesta zahteva 15000 kvadrata kom. prostora posebno uvazavajuci cinjenicu da zaledje objekta zahteva dodatni parking prostor za posetioce koji ce licnim vozilom doci samo da se parkiraju i prosetaju dalje

6. ko bi bio investitor i u cijem vlasnistvu bi bio komercijalni prostor? grad ili privatnici? sme li grad da finansira komercijalne objekte kada je, koliko znam, plan i da se postojeci poslovni prostor u vlasnistvu grada privatizuje?

7. sta znaci privremeno resenje? pominje li se privremenost zaista u dokumentima ili smo mi to ovde istripovali? da li je jasno definisana ta privremenost, sudbina objekta i prava i obaveze investitora i korisnika komercijalnog prostora nakon isteka privremenosti?

ovo su neka od pitanja a odgovori bi meni licno pomogli da ne lupetam dalje nego jasno sagledam situaciju i shvatim da li iza cele ove price stoje ozbiljni ljudi sa jasnim vizijama puni ljubavi prema ovom gradu i zelje da ga ucine boljim ili interesna grupa lopina koja zarad vlastitih ciljeva kosristi naivnost i nezainteresovanost naroda

Da bi covek mogao ravnopravno da ucestvuje u nekoj raspravi prvo treba da procita, ono sto neko pise. Pa onda da daje svoje stavove na tudje stavove. Svaki pokusaj da se to zaobidje mene vodi samo na zakljucak da osoba koja ucestvuje u raspravi ili ne zeli da procita postove ili ne moze da razume sta se u tim postovima pise.
I nadam se da ce neki nasi dragi forumasi pocetida citaju ono sto pise,a ne da citaju ono sto misle da pise.

Dakle da rezimiram

-revitalizacija BH

Beograd i beogradjani treba ovim projektom da profitiraju ( cisto pragmaticki gledano ) na koj nacin? Dobicemo garazu? Pa da svakako ako se tu napravi 15000 kvm komercijalnog prostora, garaza ce biti preko potrebna. Dobro, vidim vec ljude koji skacu na glavu i kazu. Ne garaza ce da treba kad tuda nagrne gomila ljudi. I to je istina. OK garaza nikad dosta kod nas. I to se potpuno slazem. A na sta treba da nagrnu ti ljudi? Dakle koj je smisao te velelepne staze? Silazak na reku ili penjanje na Kalemegdan. Sta je to sto mene privlaci na reci? Sta to treba da privuce ljude na reku? Reka ili komercijalni objekti? Pa zar nemamo 1000m odatle preko mosta jedan od najvecih komercijalnih prostora u Srbiji? Zar nemamo 1000 m odatle uzbrdo istu takvu komercijalnu sredinu? OK ajde treba nam jos jedan vasar. Slazem se. Jos su rimljani govorili daj narodu leba i igara. Vasar na vodi prava atrakcija. Nemamo dovoljno vasara na vodi pa nam treba i ovaj. Taj objekat treba da bude isplativ. Jos jedan jak argument. A kome treba da se isplati taj objekat? Meni? Ne meni sigurno nece. A treba da se finansira iz budzeta koj ja punim? Ja sigurno necu sici na reku zato sto se na njoj nalazi gomila kafica. Vec je samom revitalizacijom beton hale, napravljen jedan vrlo ruzan vasar bas oko iste. Samo onaj ko tuda ne prolazi moze da tvrdi drugacije. Zato je to uradjeno? Zato sto se nije gledalo dalje od profita. Kao sto se drugacije ni ne gleda u nasem lepom gradu. Sada je taj vasar preseljen na krov beton hale. Resenje iskljucivo u stilu velikih mislioca i neimara naseg grada. Ali donekle je resen problem automobilskog vasara na biciklisticko pesackoj stazi zvanom kej!
Dakle sad povezujemo jednu istorijsku celinu sa jednim vasarom na jedan velelepni "umetnicki" nacin. Nas narod vise nema cemu drugom da se raduje neg da dobije neku novu kafanu, oh oprostite komercijalnu sredinu! Treba napraviti rampu da marva moze da nagrne na kafanu, ali ne treba da se pravi most da ta ista marva malo ima gde da protegne svoje noge udahne svezeg vazduha. To nije u fazonu. I sve to lepo zapakovano u umetnicko delo i eto svi srecni. Kako bi nasi rekli i "vukovi siti i ovce na broju". E pa ja nisam ni vuk, a nisam ni ovca. I za mene nema opsravdanja kao sto je " mora da se isplati ". Mora da ima smisao i da bude estetski prihvatljivo, a ne da kad vidim kazem VAU ovo nema niko na svetu. Jer to nije kriterijum. A kriterijum je majka i otac kvalitetnih resenja, a ne megalomanija i profit. I sad opet vidim one koje skacu na glavu i kazu da ali neki od najlepsih objekata su upravo komercijalni, ali ti objekti su kvalitetni ne zato sto su komercijalni vec zato sto su radjeni prema visokim kriterijuma. I japansko resenje jeste lepo! Ali ne za tu poziciju i nije umetnicko delo!

e @razgradjevinar uze mi rec iz usta :D plus od mene za takvu drskos!

razgradjevinar":32sy9cnm je napisao(la):
bg259":32sy9cnm je napisao(la):
"Bez lokala, butika, etno šopova, ekskluzivnih kafića i sličnih stvari koje se po pravilu posle par godina pretvore u seljanu.", pa sto bi onda neko isao tamo? da vidi kran? bolje sve srusiti onda.
o tome mi ovde i pricamo. cvaj konkurs se izvitoperio i od varijante da se pesacki poveze obala i brdo, i to priveremeno, dok se obala ne osmisli i uredi i tako sama po sebi postane zanimljiva ljudima dosli smo do megastruktura i novih simbola grada . deca u nama se probudila i raspalila se masta pa smo dosli do mostova i hordi turista koje hrle u nas grad. zaboravili smo za cas ovo

http://img801.imageshack.us/img801/4811/slika0692.jpg

a to je prvo sto ce pacijenti plutajucih gerontoloskih centara, tj turisti, vodeti jos dugi niz godina. zamislite sebe da se probudite, izvadite cevcicu iz vene i shatite da ste pristali ovde.. ja bih odmah zvao sestru da mi da morfijum makad do djerdapa. e sad, ako je japanski projekat u stvari nesto sto treba da im skren pogled sa nase bruke mozda bi bilo lakse i jeftinije isprazniti ove kontejnere u umesto udzerica za male pare mogu da se dignu makar frontalni zidovi, kulise, potemkinov beogradski waterfront, zovite to kako god... nesto kao zid izmedju evrope i carstva pacova i kolere
:kk: Aleluja!

Da se te parcele vrate starim vlasnicima i onda od njih trazi da ne iskacu iz nekih gabarita, obala bi vec bila sredjena PRIVATNIM PARAMA, a grad to nista ne bi kostalo nego bi se naplatile silne takse i to bi bilo jedno od vrhunskih mesta u gradu. A kad se skloni pruga, otvorio bi se prostor za idealno resenje tog trougla, jer bi kontekst bio kompletiran i onda bi mogli lepo da razmislimo da li hocemo da zadrzimo beton-halu i sta tu da se radi.

E, ali reketase vise zanimaju i bilbordi i sve, sve, samo da oni budu glavni, preko kojih mora sve da i ide, pa da se na kraju omaste... zato su i bacili oko na jedan travnjak iza beton-hale jer su videli prostor za ugradjivanje dok ih ovo, zato sto postoje bivsi vlasnici, uopste ne zanima. Capi/zgrabi sta mozes dok si na vlasti a kako ce grad na kraju da izgleda - ste te briga.

stf":3lv8byrf je napisao(la):
-revitalizacija BH

I prekinite pricu o rusenju BH. To je pre svega SKUPLJE od revitalizacije (verovali to neki ili ne). Drugo, to je zasticeni objekat industrijske arhitekture u rangu sa Starim mlinom, Bekom, ili Kluzom u Masarikovoj. Rusiti nju, isti je greh kao i rusiti hotel Moskvu.

Uklanjanje pruge nema nikakve veze sa konkursom, jer projektat nije prilagodjavan pruzi. Da vas potsetim, pruga prolazi kroz tunel, koji je sastavni deo BH. Uklanjanjem pruge, taj tunel ce ostati, pa to dalje imlicira da sama pruga nikako nije uticala na projekte konkursa. A denivelacija ulice mora da ostane, bez obzira da li ce biti u buducnosti zabranjena za saobracaj. Mora da ostane zbog prolaza hitnih sluzbi.

I kakvu to vizuru kvari? Na brdo sa travom? Zidine Kalemegdada pocinju malo dalje odatle. Ne zaklanja ni pogled na grad, jer je objekat planiran pod nagibom, tj. prati padinu brda, koje vec postoji. Ovo nije visok objekat. Nema sta da zaklanja.

@ JohnyBgood Hm. Znaci po tebi je Zorz Pompidu savrseno uklopljen? A sa druge strane, ti si najzesci protivnik i ovog i projekta Blok 39, jer se nista ni sa cim ne uklapa!? Dobijas obrise coveka kome je sve preko dobro, a nase sranje. Ja sam gledao dokumentarac o tom Zorz pompidu, i mogu ti ga doneti na okup. On se daleko manje uklapa u gradsko tkivo od japanske BH.

A jos kad sam procitao da ti parking na BH ne smeta, a ovo ti smeta.....ajoj.
JT DA LI TI CITAS napisano? GDE ja to kazem da se blok 39 ne uklapa?! Hiljadu puta sam naglasio da projekat nije los, ali je problem licemerno "promovisanje nauke" u ovom HAOSU od zemlje u kojoj se fakulteti raspadaju. I hiljadu puta sam rekao da ne bih imao nista protiv da obezbede PRIVATNE pare i donaciju da to izgrade, ali da nas sve zaduze ze milione evra, da se neki reketasi tu omaste a mi to sve da vracamo, to je suludo. Ili nisi procitao moje postove tamo ili ih namerno izvrces. I ako ce vec da se zaduzuju neka mi zavrse prvo taj ***ni Prokop ili bilo sta drugo. Da li je taj argument TOLIKO TEZAK za shvatiti, ALO?!

Sto se tice Bobura, video gomile materijala o njemu i hiljadu puta bio i u unutra i muvao sa okolo. I dalje tvrdim da se uklapa u plan ulica, gabaritima ne iskace od okolnih zgrada, ne dominira vizurom Pariza, i nije lociran direknto niti uz jedan "lanmark". I ponov, da si procitao moje postove, shvatio bi moj argument: Pariz ima blokove i blokove i milje i milje neprekinutih starih ulica a Beograd nema. Pariz moze da zrtvuje par njih da izgradi nesto interesantno jer je to plus i razbija se monotonija. Beograd nema taj luksuz i mora pazljivije da se odnosi prema toj maloj kolicini starog sto mu je ostalo. I uz to, ni jedan Pariz ne pravi ultra-moderne gradjevine upadljivih formi i linija uz neki vazan-veliki-znacajan istrojski objekat. Izvini, ali za mene ako nesto odgovara tom opisu onda je to Kalemegdan. Da li su i ta dva argumenta TOLIKO teska za shvatiti?

krajnji cilj ovakvih diskusija je da se razmenom argumenata i misljenja dodje do priblizavanja stavova. stoga ne bih nikoga da vredjam i omalovazavam i jako bi mi znacilo da cujem kontra argumente.

OVO NIJE SIM CITY, ne postoji quit i replay, odovorite mi ko ce i sa cime popuniti 15k komercijalnog prostora, kako ce postojeca infrastruktura izdrzati dnevni priliv nekoliko desetina hiljada ljudi i nekoliko hiljada automobila (ili se to ne ocekuje, zasto se onda prvi tako megalomanski i sta fali pokretnim stepenicama ala prolaz na terazijama), koji je broj turista koji dnevno sidje sa broda odnosno seta kalimegdanom i pozeli dole, kolji je broj beogradjana koji danas setaju donjim gradom, da li te brojke opravdavaju investiciju od 20 mil, 30 mil, 300mil, sta cemo i kad uciniti da taj broj turista povecamo, mislimo li da cemo izgradjnom spiralnih stepenica privuci milione novih posetilaca...

osporavam ovakav kjonkurs i smatram ga ili sarenom lazom (nista od svega, zaje*******avamo se, nego evo vam pa se koljite oko toga, taman da nas ne smarate zasto se ne radi ono sto treba i moze da se radi te zasto se krade i laze) ili paravonam za kradju i konverziju drustvenog u privatno uz masne provizije. sa druge strane, sem zelje da se ovde gradi po svaku cenu od zagovornika projekta nisam cuo niti jedan smisljen i argumentovan razlog da se ovo na ovakav nacin istera do kraja.

JohnyBgood,razgradjevinar

Немојте се наљутити али мислим да је ваш начин размишљања прилично ретроградан.Добијемо сјајан пројекат а ви видите само неке рекеташе,уграђивање,крађу,пропаст....Од те ваше кукњаве ништа немамо.

razgradjevinar":3cyd8rdc je napisao(la):
krajnji cilj ovakvih diskusija je da se razmenom argumenata i misljenja dodje do priblizavanja stavova. stoga ne bih nikoga da vredjam i omalovazavam i jako bi mi znacilo da cujem kontra argumente.

OVO NIJE SIM CITY, ne postoji quit i replay, odovorite mi ko ce i sa cime popuniti 15k komercijalnog prostora, kako ce postojeca infrastruktura izdrzati dnevni priliv nekoliko desetina hiljada ljudi i nekoliko hiljada automobila (ili se to ne ocekuje, zasto se onda prvi tako megalomanski i sta fali pokretnim stepenicama ala prolaz na terazijama), koji je broj turista koji dnevno sidje sa broda odnosno seta kalimegdanom i pozeli dole, kolji je broj beogradjana koji danas setaju donjim gradom, da li te brojke opravdavaju investiciju od 20 mil, 30 mil, 300mil, sta cemo i kad uciniti da taj broj turista povecamo, mislimo li da cemo izgradjnom spiralnih stepenica privuci milione novih posetilaca...

osporavam ovakav kjonkurs i smatram ga ili sarenom lazom (nista od svega, zaje*******avamo se, nego evo vam pa se koljite oko toga, taman da nas ne smarate zasto se ne radi ono sto treba i moze da se radi te zasto se krade i laze) ili paravonam za kradju i konverziju drustvenog u privatno uz masne provizije. sa druge strane, sem zelje da se ovde gradi po svaku cenu od zagovornika projekta nisam cuo niti jedan smisljen i argumentovan razlog da se ovo na ovakav nacin istera do kraja.
Iliti kako dobiti 1/2 Delta City-ja na lokaciji koja je 100x bolja od Delta City-ja. Uslovi konkursa: (1) objekat mora da se ugura iza beton-hale da se Vlasi ne bi setili i (2) napraviti par pasarela i staza kako bi se stvorio utisak da se objekat pravi da bi se povezali Kalemegdan, beton-hala, i obala, da bi Vlasi celu pricu popusili.

Da li je iko ikada stavio na razmatranje ideju da tu zapravo bude shopping mall tih razmera? Zasto ne pustiti beton-halu da evoluira tako kako je pocela, a isti proces i dopustiti/stimulisati u Karadjordjevoj, pa onda videti sta ti treba, pogotovo kad ode i pruga pa ponovno osmisljavanje tog prostora dodje na red. Nekome se ovde zuri jer misli da ima sansu.

Delija":3u467bax je napisao(la):
JohnyBgood,razgradjevinar

Немојте се наљутити али мислим да је ваш начин размишљања прилично ретроградан.Добијемо сјајан пројекат а ви видите само неке рекеташе,уграђивање,крађу,пропаст....Од те ваше кукњаве ништа немамо.
JT, GDE ti ovde vidis da ces da dobijes "sjajan projekt"?! Ajde da ti se svidja japansko resenje (koje uzgred ni meni nije lose, jedino mislim da mu nije mesto TU) to mogu i da razumnem, ali TO NIJE ONO STO DOBIJAS/MO! Sta mislis zasto su se pobrinuli da budu DVA prvonagradjena rada, ALO?!

Nemoj da se ljutis, ali tvoj nacin razmisljanja je naivan. Mislis da ces da "dobijes" nesto sto nema sanse da dobijes. Ne buni se niko protiv reketasa iz nakog idealizma nego u nadi da ako vec ne mozemo da dobijemo nesto dobro bar ne unistimo jednu super vaznu i vrednu lokaciju.

Delija":101menlh je napisao(la):
Добијемо сјајан пројекат
Po cemu je taj projekat sjajan?
Kao prvo uzasno je skupo napraviti tu betonsku kadu za podzemnu garazu.

A onda po cemu ovaj japanski tsunami ili vrtlog, da ne kazem jaje na oko ispod kalisa budi divljenje kod nekih forumasa?

delija, dobices sjajan projekat kao sto si dobio sjajni akva park u blokovima, kao sto si dobio fensi hotel u rajicevoj, kao sto si dobio usce 2 toranj, kao sto si dobio najbolje univerzitetsko selo u istoriji, kao sto si dobio novi stadion za tvoj klub i onaj sa druge strane brda, kao sto si dobio novu zeleznicku i autobusku stanicu, kao sto si dobio novu rekonstruisanu fontanu u pionisrkom parku, kao sto si dobio novu fasadu na skupstini koja je kostala upola manje nego skele koje su tamo stajale godinu dana, kao sto si dobio frtalj UMP-a, kao sto si dobio obilaznicu oko beograda, marinu i luku na dorcolu, projekat za operu, kao sto ces dobiti cenar za promociju nauke, teslin toranj, drugu pistu u surcinu, koridor 10 i 11, fontanu na slaviji, most u zemunu, severnu transvelzalu, prvu liniju metroa... pa pogledajte ljudi datume kada su kreirane teme na ovom forumu i dokle su stigle one koje vec nisu umrle, pogledajte sta ste to vi "dobil'i a sta su vam obecali i ako je to sve vama ok ja cu da priznam ne da sam retrogradan nego da sam retardiran.

edit: zaboravih gradsku galeriju, klinicki centar, rekonstrukciju narodnog muzeja.. slobodno dopunite, tesko je nabrojati sve te sjajne stvari koje nam se desavaju

akva park = privatan projekat njihov problem.... fensi hotel .... opet isto .... usce opet ...... teslin toranj je samo ideja za sad niko nista nije obecao......... za selo neznam ...... stadio je bila glupost maste od pocetka...... za fasadu neznam to je tvoje strucno misljenje isto i za ump, obilaznica stvarno kasni mnogo i trebalo bi da neko odgovara.... marina je opet privatna firma.... druga pista na surcinu je retardirana ideja i nepotrebna......... zar treba neko da se cudi da metro nije krenuo sa izgradnjom, jel neko stvarno mislio da ce drzava odvojiti sredstva za to ili se zaduziti recimu pre 4-5 godina...

mislim isto tako mozes da krenes da nabrajas sve zgrade koje su gotove, b2, holiday inn expo, belvill, hotel in, onaj kockast hotel :p, zira centar, blue centar, grawe, raiffaisen koji se gradi, b23 stade, rekonstrucija piste jos davno, sredjivanje terminala, upgrade piste na CAT III bese tako nesto, novi centar za kontrolu leta, rekonstrucija pijace kako se zove sa sarenim krovom :p , bg-arena zavrsena... palata pravde.... savograd... airport city (doduse nije gotovo), usce, misko city, megaglupost zgrada, narodna biblioteka se sredjuje video sam negde snimak toga.... hram se polako radi..... itd itd itd

ne vidim sto mesas drzavna obecanja sa propalim obecanjima privatnih investiroa i lupetanja razno raznih firmi......... ovaj projekat spada u kategoriji drzavni projekat kao tako sto bi uporedio sa dorcol marinom recimu???

Čari Beobulida .....vodilo nas srce ili znanje rezultat je isti...... za Beton halu dajte drugo rešenje ... :)

spatiotecte":129ap6pd je napisao(la):
Delija":129ap6pd je napisao(la):
Добијемо сјајан пројекат
Po cemu je taj projekat sjajan?
Kao prvo uzasno je skupo napraviti tu betonsku kadu za podzemnu garazu.

A onda po cemu ovaj japanski tsunami ili vrtlog, da ne kazem jaje na oko ispod kalisa budi divljenje kod nekih forumasa?
Постоје и други материјали поред бетона.Дискутовали смо о квалитету овог пројекта око 4 стране а видим да то теби ништа не значи.За тебе је то јаје.Поштеди нас таквих анализа пројекта молим те.

razgradjevinar":129ap6pd je napisao(la):
delija, dobices sjajan projekat kao sto si dobio sjajni akva park u blokovima, kao sto si dobio fensi hotel u rajicevoj, kao sto si dobio usce 2 toranj, kao sto si dobio najbolje univerzitetsko selo u istoriji, kao sto si dobio novi stadion za tvoj klub i onaj sa druge strane brda, kao sto si dobio novu zeleznicku i autobusku stanicu, kao sto si dobio novu rekonstruisanu fontanu u pionisrkom parku, kao sto si dobio novu fasadu na skupstini koja je kostala upola manje nego skele koje su tamo stajale godinu dana, kao sto si dobio frtalj UMP-a, kao sto si dobio obilaznicu oko beograda, marinu i luku na dorcolu, projekat za operu, kao sto ces dobiti cenar za promociju nauke, teslin toranj, drugu pistu u surcinu, koridor 10 i 11, fontanu na slaviji, most u zemunu, severnu transvelzalu, prvu liniju metroa... pa pogledajte ljudi datume kada su kreirane teme na ovom forumu i dokle su stigle one koje vec nisu umrle, pogledajte sta ste to vi "dobil'i a sta su vam obecali i ako je to sve vama ok ja cu da priznam ne da sam retrogradan nego da sam retardiran.

edit: zaboravih gradsku galeriju, klinicki centar, rekonstrukciju narodnog muzeja.. slobodno dopunite, tesko je nabrojati sve te sjajne stvari koje nam se desavaju
С тим што твој напад хистерије не мења чињеницу да се у овом случају ради о сјајном пројекту .Ја нисам улазио у то да ли ће се реализовати и на који начин.

Разграђевинар +1. Све је речено. Што рек'о наш народ, прво хопни, па реци скок.

postovani bg259, nabrojao sam desetak projekata koji su mi prvi pali na pamet. ajde da kazem da marini nije mesto na tom spisku dok sam akva park pomenuo kao projekat koji ako vec ne postoji privatni interes moze biti posmatran kao nesto sto bi poboljsalo turisticku ponudu grada te ne vidim problem da grad preuzme taj objekat, ako mu je vec do turista. tc usce i luka beograd su afere o kojima se pricalo i prica i da ti ja sad ovde ne objasnjavam kakve veze imaju sa gradom odnosno vlastima.. sve drugo su drzavni projekti, kao i ovaj o kome pricamo na ovoj temi i spomenuo sam ih u kontekstu praznih prica i sarenih laza.

drugi deo, ovaj spisak privatnih investicija nisam razumeo

Vrh