@ JohnyBgood Posto nasa svadja vise nema nekog smisla, da rezimiram. Sta se tebi zapravo ne svidja? Japanski projekat, ili uslovi konkursa? Razdvoj te dve stvari. Nisi se javljao kad je konkurs raspisan, jer ga nisi ni procitao. Da jesi, odavno bismo raspravljali da li treba 15000 kvadrata komercijale ili ne. Sada nije vreme za to, jer su svi radovi ispunili taj USLOV, a japanski najbolje.
Kao sto je rekao Delija, japanski projekat JEDINI moze da se uradi bez komercijalnog prostora a da ne izgubi formu. Japanski projekat najmanje narusava Kalemegdan, jer je 15000 kvadrata sakriveno iza BH i pod zemlju. Jedino sto se vidi su kruzne pasarele. Prozracne. Lebdece. Japanci su jedini akcenat dali na spustanju na reke, sto je svima nama najvaznije, dok su komerijalni deo anulirali do neprimetnosti.
Nemas niti jedan jedini razlog da pljujes japanski projekat. Cak treba da ga podrzavas, jer na njemu, komercijalni prostor najmanje ``guta`` Kalis. Ako ti je neko kriv, kriv je Grad i njegovi funkcioneri, koji su odredili uslov od 15000 kvadrata. Mi ovde sada treba da raspravljamo samo o kvalitetu prispelih resenja.
kole":3aziamwk je napisao(la):
Boze u koje se ovo lupendranje pretvorilo!
Ovaj prica o nekom oblaku koj treba da pokrije trzni centar, onaj prica o nekoj japanskoj filozofiji koja treba da zabasuri filozofiju potrosackog drustva, onaj tamo se poziva na neki mulj od pre sto godina, ovaj daje pluseve za solidarnost :lol: Volim kad mi ovakvom komendijom pocne dan.
Sto bi moj tetka rekla . Bem' ti ljude! Napolju balvani lete, a oni zive u spanskim serijama! :lool:
Da se gram jedan razumes u arhitekturu danasnjice, u celokupnu umetnost 20. veka, znao bi da svako delo ima svoju pricu, i filozofiju. Procitaj ponesto, imas internet. Ovaj komentar te potpuno diskredituje kao ucesnika u raspravi. A, ako ti je sve ovo smesno, meni je tvoja obrazovanost tuzna.
Ovo je sastav zirija:
Josep Acebillo (arhitekta, Barselona)
Kurt Puchinger, (arhitekta, Beč),
Darko Radović (arhitekta, Tokio),
Roberto Simon (arhitekta, Brazil),
Dragan Đilas (gradonačelnik Beograda),
Vladimir Lojanica (arhitekta, Beograd) i
Milica Grozdanić (arhitekta, Beograd).
Spisak imena je za svako postovanje, a gradovi iz kojih dolaze takodje. Kritikovati nekoga da, ali ovoliko pljuvanje je neozbiljno.
Ako oni ne znaju da zastite kulturno nasledje, nece niko.
I da ponovim. Japansko resenje je avangardno i moze samo obogatiti Kalemegdan. Ali, neko ocigledno vise voli metalne pasarele kod SteCoa, nego umetnost. Takva smo sredina.