Šta je novo?

Beton hala

relja":mn3xx35q je napisao(la):
Meni je drago što je jedan kran sačuvan, i mislim da te to prava mera. Da ih je sačuvano više, ili možda svi, doživljaj i pogled sa i jedne i da druge obale bi bio daleko lošiji. Ovako je sa merom sačuvan jedan i "parkiran" nenametljivo kod ulaza u tunel.

Можда. Ја признајем да имам слабост према машинама, скаламеријама, и металним конструкцијама уопште. Поготово ако оне имају или су имале неку функцију па нас на њу подсећају. Додуше, мени су на неки начин лепе и олупине бродова које видиш кад кренеш бициклистичком стазом до Аде, а чак и рафинерије и челичане :oops:

dsc08157.jpg

dsc08156.jpg

Svi preostali lokali, sem jednog, su na konkursu zakupljeni i trebalo bi da pocne sredjivanje.

Taj jedan je valjda za muzej sporta na kraju hale ako se nisu predomislili

у једном је одавно пропала фирма која је у стечају годинама. у њему живи последњи запослени који је добио 30% акција...он омета спровођење стечаја и продаје локације. живи као клошар унутра.

сјајна је игорова панорама, али одатле нико несагледава калемегдан....одатле стварно изгледа као да "вапи".

треба нама веза са реком, наравно, али далеко дискретнија, мирнија...а не вртлог са тржним центром који је упућен на себе а не на реку и остале лепоте тог дела.

Нека прво попуне Бетон халу, па нека живи неко време, па ћемо да виидмо како ће даље да се развија. Ако се граде локали све мора да буде лако за пренамену. Јер чак и кнез није оно што је некад био. Страхинића Шабана да не причам...хоћу да кажем да је све врло динамично у овом граду.

Директоре ово је супер, ал' се линк испод ускопистио...

....треба нама веза са реком, наравно, али далеко дискретнија, мирнија...а не вртлог са тржним центром који је упућен на себе а не на реку и остале лепоте тог дела.

Нека прво попуне Бетон халу, па нека живи неко време, па ћемо да виидмо како ће даље да се развија....

:kk: :) :kk:

Kad smo već kod Beton hale, interesanto je pomenuti da je u njoj nedavno otvoren prvi restoran šefa Ričarda Sandovala u Evropi - "Toro Latin GastroBar".

8639_142076115987610_1008264974_n.jpg

Kao na moru :)

1000812_144075785787643_625211598_n.jpg

Inače, spisak Sandovalovih restorana možete videti na njegovom zvaničnom sajtu: http://www.richardsandoval.com/

Naročito je interesantan restoran "Ambar" u Vašingtonu koji ima balkansku kuhinju i gde je "Jelenko" skuplji od "Guinessa" :D

Kad smo već kod cena, mislim da je to ono što će nas obične smrtnike držati podalje od Sandovalovog restorana u Beton hali. Jbg, čini mi se da ciljaju na drugačiju klijentelu... No dobro, interesantno je imati jedno takvo "ime" u ovom gradu, svakako je plus u turističkoj ponudi Beograda.

Ne znam da li je bilo ranije, ali ovo je za mene novost. U martu je bio raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije za igradnju "Oblaka":

27.03.2013. - IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA IZGRADNJU CENTRA "BETON HALA" - Agencija za investicije Gradska uprava grada Beograda

Nažalost, tekst na eKapiji je zaključan, a "Službeni glasnik" se ne može besplatno skinuti s interneta :(

neko je negde napisao da nema nista od oblaka :( moze li mi neko reci tacnu informaciju dal ce se ista graditi :) iako bi ja zeleo da vidim oblak tu :)

Fotkao prošle nedelje na bajsu, gužvanjac, izbrojao sam čak 6 brodova, jedan su zbog gužve morali da usidro čak dole, prvi put vidim ovoliko gužvu i radujem joj se :) :

dsc2197.jpg

bas je fora u ovom sto se ide u krug :) i onako kad izadjes da setas setas polako ne juris nigde stalozeno ides bez potrebe za jurnjavom :) jedva cekam da se ovo sagradi :) jos ako budu postavili klupice ima da bude vrhunsko mesto za bleju :)

Ovo je totalno nefunkcionalno i poprilično skupo, a bogami i ružno.

Studio B malo popunjava rupe u programu izvlačenjem pojedinih projekata iz fioke. No, dok veliki broj ljudi već hladi šampanjac čekajući dan kada će i zvanično biti objavljeno da od ovog projekta neće ništa biti, nama malobrojnima koji smo navijali za Fudžimotov "Oblak" ostaju renderi i propagandni prilozi na Youtubeu da maštamo kako je sve to moglo da izgleda:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z3w7Pbtb50k[/youtube]

Pa, što se mene tiče, nisam bio ubeđen u realizaciju "Oblaka", naše gradske vlasti su prilično odsečene od realnosti i logike, pa nema ni nekog posebnog zadovoljstva. Doduše, za "makretingokratiju" i nije potrebna logika, jer je 2+2=22.

Dejan Vasović je izjavio:
"...želja je bila da se na Kalemegdan nanese sloj ovog našeg veka, XXI veka, ovde su slojevi raznih civilizacija, različitih vekova, i red je da i u XXI veku ostavimo neki trag i neki sloj..."
I neko sa ovakvim razmišljanjima je gradski arhitekta Beograda? Plitko, površno, samoživo, kratkovido...što doduše i jesu odlike vladajuće "elite" našeg doba.

Samo, u prilogu nisu objasnili kuda bi to izmestili teretnjake iz Karađorđeve i oko Kalemegdana zbog Oblaka? U Nemanjinu i Kneza Miloša, možda? Ili možda kriju od nas da će paralelno sa "šminkanjem" Kalemegdana i ostavljanem "našeg" traga na trvđavi, tajno i na brzinu izgraditi mostovi koda Ade Huje i Vinče i kompletirati obilaznica??? Da se čovek prekrsti i levom i desnom...

Теретњаци се, ваљда, измештају одатле градњом моста Земун - Борча?

Karađorđeva je glavna veza Luke sa jedne i autoputa i Ibarske, kao i drugih pravaca.
Jedino ako se ceo kamionski saobraćaj ne prebaci na Pančevački most da bi okolo naokolo preko Borče i Zemuna bio povezan sa autoputem.
Zemun-Borča rešava mnoge probleme, ali ne i Karađorđevu. Deo saobraćaja će biti izmešten, ali ne sve.

Vrh