Пешачки мост је неопходан и ту се сви ваљда слажемо. Ушће треба оживети, спојити пешаки Земун и Београд, довести посетиоце до МСУ, и можда будуће Опере и Филхармоније.
Међутим, поставља се питање оптималне локације..... Чини ми се да би предложена локација у оси Краља Петра још једном сасекла и оно мало најстаријег сачуваног урбаног ткива старе вароши (први пут је то био Александров мост). Такође, увео би претерану количину људи на миран Косанчић који управо због тог фактора и јесте тако посебан. Трећи разлог је близина Бранковог моста, који већ има пешачке коридоре. Јесте, додаће се метро цев (искрено се надам да неће), али ће пешачке стазе остати.
Мислим да би најоптималнија позиција моста била у оси Париске. Париска ионако треба да се претвоти у пешачку са каскадама вртним или воденим. Такође, позиција је на средини између Калемегдана и Кнеза, па се посетиоц може определити где ће. Такође, близина Бетон хале је битна, јер ће она, изградио се Облак или не, ипак бити центар дешавања на реци. Плус је горњи калемегдански плато најпосећенији део Калиша. Такође, овом локацијом се оставља Карађорђева у визуелном комаду а "троугласти блок" одваја, на неки чудан начин, који ми се свиђа.