GOJE":78no2epm je napisao(la):
Доста боде очи, је л` критичари?
Овај огроман део првог плана је баш бајковита романтична атмосфера у духу Калемегдана. Многи писци би волели да им овај хангар са паркингом буде инспирација.
А и баш коегзистира са Калемегданом. Некако је компактна целина зар не?
Мислим да си много млад на форуму да би смео уопште да ме питаш за допринос било чему. Ја доприносим дискусији, овој понајвише, јер међу реткима анализирам све аспекте дотичне ситуације. Врати се пар страна назад и нађи моје анализе ове локације. Мало су старије од твог чланства. Или мало више.?Feanor":52g7717l je napisao(la):Ja stvarno ne kapiram kako doprinosis forumu sa ovom zajediljivom zamenom teza... Znaci ili japanac ili hangari?! Treci put te pitam jel tako?
Ljudi nemaju pravo da kazu da su protiv japanca jer onda su za barake, a veliki stf je onda naravno u pravu...
Jos jednom ponavljam, sa takvim stavom nikako ne doprinosis diskusiji...
И после мојих анализа потпуне некомпактности овог дела града, како у времену, тако и у простору, ти причаш исту причу. Видиш, ти си тај који не анализира и не закључује, већ сматраш да си безпоговорно у праву. Ти си тај, који умишљаш да си велики, неки заштитник Београда, док ми остали хоћемо да га унаказимо. Сви овде хоћемо бољи Београд, само га сви не капирамо на исти начин. Ти си тај који све време, као аргумент потежеш свој лични утисак, док се ја трудим да проникнем у детаље, и појасним целокупну причу. Заиста се питам, ко заиста доприноси дискусији, а ко је срозава. Размисли.Feanor":52g7717l je napisao(la):Da, smetalo bi mi tu ogromno belo spiralno cudo... Da tu sam za nisko, zeleno, drveno, parkovsko resenje sa pristanistem za turisticke brodove... Da bar taj spic Beograda ostane zelen i zasticen...
A japanac moze bilo gde drugde!
Homer Jay":1vmlnglm je napisao(la):Ovaj je nekako najpribližniji tome:
Primetićete da je render iz "Politike" mnogo ispoliraniji i detaljniji, a iste sam video i pre neki dan na Studiju B. Pretpostavljam da je to "razrađena" verzija prvonagrađenog rešenja i baš bih voleo da Grad postavi na net galeriju sa finalnim projektom.
JohnyBgood":14subqby je napisao(la):Ova pundja od spirala je blizu TRI visine same beton-hale.
JohnyBgood":14subqby je napisao(la):Prh pundje koja se stavlja na beton-halu je prakticno u nivou platoa kod "Pobednika"
Delija":tizzdhh8 je napisao(la):JohnyBgood":tizzdhh8 je napisao(la):Ova pundja od spirala je blizu TRI visine same beton-hale.
Заправо није ни две."Пунђа" има и део који је испод нивоа врха бетон хале.
JohnyBgood":tizzdhh8 je napisao(la):Prh pundje koja se stavlja na beton-halu je prakticno u nivou platoa kod "Pobednika"
Бојим се да ни ово није тачно. Рендер самог објекта са ове слике ти је урађен у паралелној пројекцији а слика која је искоришћена за подлогу није.
Другим речима на овом рендеру нема скраћења објекта услед удаљености одређених тачака али има скраћења њене подлоге тј Калемегдена па се због тога чини да је плато победника малтене у висини оне пешачке зоне иако је висинска разлика барем неких 7-8 метара.
Сличан проблем сам и ја скоро имао кад сам радио рендер једног објекта у Карађорђевој где ми мој објекат на рендеру ипак заклања део зграде ректората на Косанчићевом Венцу иако у реалности то не био случај.