mradulovic":1cwb23y1 je napisao(la):
Iskreno, meni se ovo delo bash svidja, iz cisto subjektivnih razloga. Oni koji se bune zbog "narusavanja" konteksta i ambijenta.... pa ok, svako ima pravo na svoje misljenje, ali meni ovo nije nista ruznije od kombinacije Luvra i staklene piramide I.M. Pei-a. Mislim da postoji dovoljna razlika u nadmorskoj visini, a i po poziciji, da Kalemegdan i ovaj projekat mirno koegzistiraju. Takodje, ako nesto bude narushilo pogled na Kalemegdan, to nece biti ovaj, prilichno horizontalan, projekat nego metro most koji ce biti na nekih 200 m od Beton Hale.
Потпуно тачно.
Feanor":1cwb23y1 je napisao(la):
Tebi mozda... Ima ljudi kojima se ne svidja izabrano resenje i koji bi voleli da postoji neka druga opcija...
Колико људи толико мишљења. Неки би волели да виде одве и хелиодром. А неки би хтели Партенон.
Питао си зашто за мене постоје две опције? Па зато што и постоје само две. Док је конкурс трајао, боло је више опција. Сада постоје две, или се гради, или не.
Opet kazem, ti vredjas, a kao ne primecujes... Polazis od toga da su ljudi koji su protivnici ovoga neobrazovani (pa ih je li pozivas da se obrazuju - sta god to znacilo)
Не, не и не. Позивам људе да се образују, не у естетици, већ у чињеници да се спајање старог и новог ради свуда у свету у близини и на споменицима културе.
Ако си стекао утисак да те вређам, то није без разлога. Имао сам довољно расправа на форуму, а нису се сви моји "противници" нашли увређенима. За дискусију је потребно двоје на сличној таласној дужини. Ако сам ја тебе вређао, значи да си и ти мене. Ја се теби извињавам, а ти мени ако хоћеш, хоћеш, ако нећеш немој.
Много разводњаваш расправу, па су чињенице почеле да се полако губе у мору небитних реченица.(и твојих и мојих)
Елем, да закључим расправу са тобом.
-Пројекат Јапанца је вредан и квалитетан примерак архитектуре, што му дозвољава да своје место нађе на једном таквом месту, као што је Бетон хала.
- Чињеница је да ће оплеменити простор, јер на његовом месту данас не постоји ништа племенито, дакле овај пројекат је прогрес тог краја,
- Визуре нису заклоњене, а контекст није нарушен, јер је Бетон хала и данас издвојен сегмент а не хомогена целина са Калемегрданом и Карађорђевом,
- Калемегдан је грађевина једног врмена, зграде у Карађорђевој, другог, Бетаон хала трећег, и сасвим је примерено да наше време и наше генерације дају допринос једнаког квалитета.
Данашња Карађорђева, Бетон хала и Калемгдан
нису компактна стилска целина, а сви је сматрате компактном, само зато што исту слику гледате од рођења. Сада када неко у ту урезану слику, жели нешто да дода, вама је то нарушавање целине. Видиш, по мени то је допуњавање незавршене слике.
Ја ниједном нисам напао никога на форуму, јер му се Облак није свидео. Свако има право на свој укус. Свако има право на своје мишљење. Ја сам изнео своје, засновано је на чињеницама, а не на личном утиску. Увек покушавам да мишљење заснујем на чињеницама, јер је лични утисак, приватна ствар, и није примерено га наметати другима.