stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.107
Само једнако приступамо поређењу. Иначе се тај јапански објекат и зове облак, ко се потрудио да прочита.Feanor":3sg0t11j je napisao(la):Hahah kako ste iskusno predstavili temu ili oblak ili siblje... Smesno!
Модерно? Па и да су урадили неку ситницу модерну, опет бисте сви ви дигли буку. Кад се сетим само буке због пар модерник клупа!!!! Немој да се залажеш за нешто против чега би био против.Feanor":3sg0t11j je napisao(la):Dole treba da stoji nesto prirodno, zeleno, drveno, a ipak moderno da prihvata turiste... I naravno sto nize...
Fotka iznad lepo ilustruje bogatstvo tog pogleda... Mislim da nema lepseg pogleda u BG...
И тај поглед неће бити нарушен. То је и поента. Све што се сад види, видеће се и после. Само се неће видети пумпа, шлепери, и индустријску хангар. И огрооооман паркинг. Заиста најлепши поглед у БГ.... Биће, када се ово изгради, јер све што сам навео, дебело квари панораму града у даљини.
Фино покушаваш да ме омаловажиш, то је твоја пракса на форуму, али мени је то само јадан покушај. Нечији пиојма естетике се тешко мења. Мени су раније све зграде из доба СФРЈ биле одвратне. Данас их јако поштујем. Многе су ми прелепе. Јер сам се образовао. Твоје је право да ти се нешто не свиђа.Feanor":3sg0t11j je napisao(la):Aha znaci video si nesto u belom svetu i mi odmah ne znamo da procenimo sta nam se svidja a sta ne... Sad nam se ne svidja ali bi nam se svidelo kad bi videli par fotki sa stranih foruma?стф":3sg0t11j je napisao(la):Овај пројекат са Бетон халом је нормална појава свуда у свету. Ја не знам, да ли не знате, или лажете себе. Ако не знате, информисати се, данас је лако, али ако свесно лажете себе, ту нема помоћи.
Mislim stvarno... :bash:
Не, нисам био у Паризу, а боли ме увце да губим време на страним форумима као неки који не знају шта ће са собом.
Имам документарац о дотичном центру. Наравно да се тако нешто теби лично, не би свидело, али, то је, на срећу, само твоје мишљење. Ја сам рекао да се вредни објекти модерне архитектуре у старом језгру града граде свуда по свету, али је то у свету развијене културе и самосвести сасвим нормално.
ДА вас подсетим да је Ајфелов торањ саграђен 1889. године, и да је атмосфера у грађанству била отприлике као ваша. Драги моји другари, у еволуцији културе, касните више од 100 година.
Одмах мењамо тезе. Невероватно. :lol: Прво је било питање: "Који градови имају овако нешто у старом делу града?" Ја одговорим. Одмах потпм редефинишемо питање, и уместо "старог града" ставимо "река". Фасцинантан покушај манипулације.vranac":3sg0t11j je napisao(la):Koji to evropski gradovi bi napravili ovakvo ruglo pored reke? Prag, Budimpesta, Bec, Rim...?
Ниси ни свестан колику си глупост сада рекао... :o Споменик ружноћи!?!?!? Парижани су поносни на Жорж Помпиду, једнака је атракција као и Ајфелов торањ (а и он је модерна структура у срцу старог града). Ако се ти осећаш тако како се осећаш, одакле ти право да те емоције пројектујеш на све остале, а поготово на Парижане, о којима, очигледно, не знаш ништа.vranac":3sg0t11j je napisao(la):Cak i kada naprave takve eksperimente kao sto je Pompidou centar u Parizu vise sluze kao spomenik ruznoci, za opomenu generacijama, nego bilo sta drugo.
Ово је појава оног локалног комплекса, који сам ја назвао : "Комплекс старог града". Људи, они такве "експерименте" не раде, јер имају километре старих блокова, већ зато што живе у садашњем времену. Београд нема, понављам, нема компактне блокове страрог града. Никада их није имао. То парче Београда које, сматрате историјски вредним целинама, нису целине, и можете се шокирати количином зграда изграђених у новијем духу. Београд нема једну једну улицу која је стилски компактна. То је карактеристика Београда. Његов дух. То је један од разлога, зашто, ни када је празан, Београд нема досадну атмосферу као неки европски градови.vranac":3sg0t11j je napisao(la):Drugo njihovi istorijski delovi su uglavnom ogromni, tako da jedna ili dve ruzne zgrade ne uniste celu celinu. Centar Beograda je mali, ali ne znam zasto svi bas tu hoce da se pokazu sa nekim eksperimentima, kojih ce se buduce generacije stideti.
Хмм. Није баш тако. Модеран намештај је више скулптурални и функционише као сегмент, док се уклапа са остатком, материјалом и бојом.vranac":3sg0t11j je napisao(la):Ali valjda ces kupiti stocic koji se stilski uklapa uz postojeci namestaj? Neces staviti ogroman sto u nekom svemirskom stilu, koji nema nikakvu svrhu, i pored koga ce sve ostalo u sobi iako je vrhunsko ostati neupadljivo.
Тако је. Класичан пример отпора према новини. Више из класичног ината и заосталости културе него из разума.Михаило":3sg0t11j je napisao(la):Stf default/ok
A da generalno ljudi ovde teško prihvataju promene, to je apsolutno tačno. Pa pogledajte samo kolika larma se digla što će morati da se provuče busplus kartica prilikom ulaska u autobus...
Što se mene tiče, jedva čekam da se ovo rešenje realizuje i jako mi je drago što je izabrano japansko.