JohnyBgood":wxmjxc3i je napisao(la):
Grom je realna opasnost, zato postoje gromobrani.
Погрешно сам се изразио. Требао сам да питам: Зашто би ту ударио? Заште но у Бранков мост, који је цео челични, и још изнад воде?
Челик је већ деценијама основа архитектуре. На крају крајева, када је невреме, нема готово никог ни на улицама, а камоли на Калемегдану.
slazem se sa prethodnim stavovima da u izvedbi ovo nema sanse da izgleda ni priblizno ovako kao na slici...
Зачудио би се шта данас све може да се уради. Може буквално све. Не бринем ја претерано о томе.
ovakvoj konstrukciji apsolutno nije mesto tu,.
Felix55":wxmjxc3i je napisao(la):
Rešenja bi svojim izgledom izvršila neoprostivo vizuelno zagađivanje okoline Kalemegdana
Feanor":wxmjxc3i je napisao(la):
Tako bespotrebno na tom mestu...
orion":wxmjxc3i je napisao(la):
Решење је апсолутно непримерено овом месту
Различито гледамо на то, шта је примерено овако вредном простору, а шта не. Мој лични став, је да вредне локације заслужују архитектонски вредне објекте. Свака просечност је вређање и непоштовање тог простора.
Feanor":wxmjxc3i je napisao(la):
O motivima zasto se nekome svidja ovo ili ona budalastina od naucnog centra ne mogu da govorim...
Felix55":wxmjxc3i je napisao(la):
Poražavajuće je videti da jedan deo članova ovog foruma zaista podržava gradnju japanskog rešenja ili rešenja domaćeg tima...
Мени је са друге стране, поражавајуће да је велики број људи много заостао упогледу дизајна. А са друге стране, наши дизајнери харају Европом и светом. Овде не могу, јер би их вероватно кастрирали.
Ово нису тридесете године 20 века, помирите се са тим.
Za taj prostor je trojstvo Kalemegdan - Beton Hala - Karadjordjeva
Слажем се. Али размисли сад о мом ставу. Управо због те вредности локације, она заслужује само архитектонски вредне објекте. Свака просечност уназађује и деградира такав простор, зар не? Свака просечност је непоштовање. Такође, сматрам да авангардна и смела решења заправо наглашавају различитост. Калемегдан наглашава Бетон халу, а она Калемегдан.
Замисли ентеријер своје дневне собе са маркираном гарнитуром. Треба да купиш сточић. Да не би "угушио" гарнитуру ти купиш обичан сточић. Не иде, зар не? Мораш да купиш такође врхунски комад намештаја, или деградираш простор. Надам се да разумеш поређење.