razgradjevinar
Advanced
- Učlanjen(a)
- 22.08.2010.
- Pohvaljen
- 3.284
stf":3sfynb0n je napisao(la):Sve ovo stoji, ali zašto se nisi javio kada je konkurs objavljen? Tada bi tvoji stavovi imali punu legitimnost.
stf, ja sam bre hejter volonter, nije mi to profesija. moji stavovi imaju puni legitimite i dalje, ja ne kritikujem i ismevam samo konkurs nego celokupnu pricu oko beton hale, od ideje o konkursu u ovom trenutku do nas ovde koji gubimo vreme pricajuci o njemu.
mozes li ti da predvidis kako ce npr izmestanje autobuske i zeleznicke stanice, nesto sto recimo planiraju da urade u narednih 5-10 godina, uticati na tokove ljudi? hoce li to masovno dovesti ljude na obalu, hoce li ti ljudi zeleti levo na adu ili desno na kalemegdan, kako ce i zasto ti ljudi putovati dotle, hoce li karadjordjeva bljesnuti i postati novi centar trgovine i usluga ili sterilna poslovna cetvrt, koliko ce turista doci, hoce li oni zeleti dzempere ili jeftin alkohol...? kad budes imao barem neke od ovih odgovora onda mozes da krenes dalje i bolje sagledas beton halu i ceo taj deo. mozda zakljucis da tu treba 50 000 kvadrata poslovnog prostora i 5 hiljada parking mesta, ne bih ja imao nista protiv, naprotiv. ako to sve ima smisla ok
izmestanje pruge kroz 100 metara dugacak tunel je potpuno nebitan detalj jedne mnogo ozbiljnije price koju, na moje ogromno iznenadjenje i zabrinutost, malo ko vidi i razume. spomenuo sam vukov spomenik i na to primeru zavrsicu sa svojim blebetanjem. kakav god projekat podzemne stanice bio ona sama za sebe ne funkcionise. potrebno je mnogo vise nego iskopati rupetinu u zemlji da bi jednan takav objekat imao smisla. zbog neplanskog rada, improvizacije, lopovluka, aljkavosti... komercialni prostor namenjen ocekivanim putnicima postao je to sto jeste. ima takvih primera u nasem gradu koliko zelis a ti mi ovde nisi dao apsolutno nijedan argument koji stoji u prilog tvrdji da ovoga puta ne bi bilo isto