Šta je novo?

Beskućnici i gradska sirotinja

Mnogi beskućnici su to posali zbog droge i alkohola, a neki i zbog kocke.
Danas sam upoznao jednog beskućnika koji kaže da je postao beskućnik zbog ruleta i kaže da bi trebalo zabraniti rulet.
Ovaj čovek je nekada radio prestižan posao, danas je bez ičega.
Kaže da je rulet najopasnija kocka i da ga treba zabraniti.
Kaže da mu je odlazak na rulet bio najbolje zadovoljstvo u životu, jače i od seksa.
Po njemu su sportske kladionice bezazlena zabava.
Uspeo je da ne ide mesec dana na rulet. U to ime sam mu dao malu finansisku nagradu. Treba podržati ljude u tome jer je kocka u stvari bolest zavisnosti.

Ja kad vidim garnituru ljudi koja ulaze u slot klubove, nikad bi mi ne bi bilo žao njih ako izgube sve.

Bolest zavisnosti kao i svaka druga. Što je najgore od nečeg moramo biti zavisni, samo što je nešto društveno prihvatljivije, a nešto manje...

Edit: Isto tako i društveno štetnije i manje.

Poslednja izmena:
Биохемијски, у мозгу рулет и слот апарати узазивају исту реакцију као и хероин. Таландара је свакако ђавољи точак, са збиром свих цифри који износи 666.

Отворено Привремено преноћиште за лица без крова над главом

Секретаријат за социјалну заштиту, у сарадњи са Црвеним крстом Београда, трећу годину заредом отворио је Привремено преноћиште за лица без крова над главом на Аутокоманди. Поред доступних услуга из система социјалне заштите који су предвиђени Одлуком о правима и услугама социјалне заштите, привремено преноћиште се показало као значајан додатни вид подршке за сва лица без крова над главом, саопштили су из овог секретаријата.

– Привремено преноћиште радиће сваког дана од 20 часова до 8 сати ујутру, на адреси Др Милутина Ивковића 2 на Аутокоманди. Корисницима ће бити доступно безбедно и топло окружење, оброк, топли напици, као и чиста гардероба – истакао је Никола Прица, секретар Црвеног крста Београда.
Поред привременог преноћишта, у наредном периоду планирано је и отварање дневног привременог прихватног центра где ће лицима бити омогућен дневни боравак, топли оброк, као и чиста гардероба.

Прихватилиште за одрасла и стара лица јесте установа социјалне заштите која представља трајнији вид смештаја, са капацитетом од 104 места. Тренутно у прихватилишту борави 65 лица. За лица која не желе овај вид смештаја, преноћиште јесте простор где могу бити безбедни током зимских месеци када су температуре испод нуле. Капацитет преноћишта је 37 места, уз могућност проширења уколико то буде потребно.

Догађају је присуствовала Јована Костић из Секретаријата за социјалну заштиту.

Vrh