Према снимку бих рекао да је ова гарнитура завршила своје, вероватно ће после пожара остати у непоправљивом стању. Штета, те гарнитуре јесу старе, али имају и даље свој шмек, а уосталом друге немамо, тако да никако не бих навијао да све изгоре
Izgorela su motorna kola 412-103. To je garnitura 412/416-103/104, koja je stigla 1996. godine. Poslednja garnitura podserije 100 koja je saobraćala u originalnom sastavu.
Druge nemamo i to je veliki problem BG voza. Na jesen sam pisao kako mi lično te garniture nikako ne odaju utisak da su bezbedne za dalju eksploataciju, te da su generalno dotrajale i da ih bez sumnje treba zameniti modernijim i novim. Na to sam prozvan od strane pojedinih članova kako širim populističko mišljenje, te da su garniture i više nego adekvatne za dalju upotrebu.Према снимку бих рекао да је ова гарнитура завршила своје, вероватно ће после пожара остати у непоправљивом стању. Штета, те гарнитуре јесу старе, али имају и даље свој шмек, а уосталом друге немамо, тако да никако не бих навијао да све изгоре
Vatrogasna stanica u Batajnici je nekoliko stotina metara odatle.Za koliko su vatrogasci uspeli da dodju
Mislim da je namerno podmetnut zato što je prethodno veče kod istog tog voza u Batajnici, samo je garnitura bila 064-092 sa plastičnim sedištima, polomljeno 6 sedišta i jedno zapaljeno. Kondukter je zapaljeno sedište izbacio napolje i pozvao policiju koja je napravila zapisnik. U toku noći stavljena su druga sedišta i garnitura je otišla u saobraćaj. Na ovoj što je izgorela sedišta su mekana, plišana i podložna vatri i tu se buktinja stvori u roku od 30 sekundi tako da joj nije bilo spasa. Šteta, velika šteta!мени некако прича да је подметнут пожар не пије воду
...i da im se sudi za terorizam, jer ovo je delo ugrožavanja skupih materijalnih dobara i velikog broja ljudi. Ako ih nađu, a do sada uglavnom nisu.Постоје ли камере у возу или по перонима? Ваљало би да пиромани-вандали заврше иза решетака.
Baš zato je i otišao, jer nije izdržljiv kao oni sa plastičnim sedištima.To je onaj sa lepim sedištima kao foteljama... posebno mi je žao što je baš taj otišao..
И да се ипак ограничи приступ на перон само путницима са картама обавезно. Деликвенти попут ових пиромана су обично и шверцери.Ne zna se gde je stanje bolje u javnom gradskom prevozu...da li u bg vozu ili kod trola i tramvaja....
Barem moze da se nauci nesto iz ovog dogadjaja - za nove garniture bgvoza izdrzljiva sedista i enterijer...
Mada shvatam da su savremena vozila dosta izdrzljivija po tom pitanju...savremeni nezapaljivi materijali i plasticni paneli za lako skidanje grafita/markera.