Ko je i kada uopšte zvanično spominjao nekakvu žel. stanicu/terminus na prostoru sadašnjeg sajma. Osim od par entuzijasta ovde na forumu ja nisam nigde pročitao, čuo...Према плановима које је председник приказао, нема од железнице до Сајма ништа. Међуградски саобраћај ће да трпи због ЕХПО експреса.
Ko je i kada uopšte zvanično spominjao nekakvu žel. stanicu/terminus na prostoru sadašnjeg sajma. Osim od par entuzijasta ovde na forumu ja nisam nigde pročitao, čuo...
Oprostite mi ako je bilo zvaničnih planova i da je to objavljeno pa ja tvrdim pogrešno. Ja jednostavno nisam upoznat sa tim.
Na sajtu preduzeća "Beogradski Metro i Voz" se nalazi mapa planiranog metroa, gde je ucrtana i buduća nadzemna stanica BG Voza "Sajam" na Novom Železničkom Mostu. Naravno, sve to je još uvek relevantno koliko i renderi po privatnim gradilištima, ali u zvaničnim planovima postoji.JKP Beogradski metro i voz - O nama
Ovaj sajt je namenjen pružanju svih relevantnih infomacija vezanih za razvoj beogradskog metroa i unapređenju servisa BG:vozwww.bgmetro.rs
Ja sam pitao za čeonu stanicu na prostoru sadašnjeg sajma i ovde spomenute prenamene dve sajamske hale.Na sajtu preduzeća "Beogradski Metro i Voz" se nalazi mapa planiranog metroa, gde je ucrtana i buduća nadzemna stanica BG Voza "Sajam" na Novom Železničkom Mostu. Naravno, sve to je još uvek relevantno koliko i renderi po privatnim gradilištima, ali u zvaničnim planovima postoji.JKP Beogradski metro i voz - O nama
Ovaj sajt je namenjen pružanju svih relevantnih infomacija vezanih za razvoj beogradskog metroa i unapređenju servisa BG:vozwww.bgmetro.rs
Besmislica bi bila da aerodromski voz saobraća samo do Prokopa, a pogotovo do Zemuna. Od zemunske stanice bi putnicima trebala još minimum 2 presedanja da bi se približili nekom centru, sve i kada bi batajnička linija BG Voza 2027. imala veću pouzdanost i normalniji red vožnje nego danas. To bi sveukupno bilo duže putovanje čak i od onog raspada od linija 72 i A1.Можда 5 минута, не знам још каква ће бити пруга до самог стадиона, да ли ће бити денивелисана и сл. И на крају не зна се хоће ли ЕХПО воз ићи само до Земуна како су прво причали, или до НБГ, Прокопа, Раковице...
Lux stanovi pored autoputa i aerodromaИма у плану некаква станица Сингидунум. Верујем да ту неће бити нови кампус истоименог универзитета, већ да се њиве Института за сточарство Земун Поље спремају за станоградњу. Очекујмо лукс станове уз аутопут преко пута аеродрома.
Бесмислено је само у случају да поменуте тачке нису јака саобраћајна чворишта. Да је, као што није метро планиран да прошнира све или многе станице воза, а док се то не деси, да се уведу линије са префиксом Жхх где је Ж-веза са железничким станицама и стајалиштима а хх-број линије која возе у овај или онај део града.Besmislica bi bila da aerodromski voz saobraća samo do Prokopa, a pogotovo do Zemuna.
Што?Тако може само у смеру од аеродрома.
Може ово одмах у БнВ. Таман за правац који излази на ВЗЂNešto slično samo modernije, sa unapred izprojektovanom železnicom unutar zgrade. Kao bonus dobijemo i ,,novi simbol grada"
Није то толико проблем а стимулисало би изградњу десне обале Тамиша, која ето никако да почне већ 70 година...Verovatno nikada
Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
не може укрштање у нивоу, мора петља.